Stangen

Alla inlägg den 11 juni 2015

Av Emma - 11 juni 2015 19:01

Kanske har sommaren anlänt på riktigt, kanske inte. Varmt har det iaf varit de senaste dagarna - 20-23 grader och strålande sol. Så underbart! Och att det är skolavslutning i morgon gör ju inte saken sämre direkt.

I tisdags red jag ett dressyrpass på banan med Diara. Har länge kännt att hon verkligen behöver ridas igenom två dagar i rad för att det ska släppa. Det första passet var väl inget succé direkt och det hade jag inte väntat mig heller. Hon stretade mest emot och allt blev bara fel hela tiden. I går därimot, vilket vill säga dressyrpass 2, gick det mycket bättre vilket jag också hade räknat med. Det brukar nämligen gå bättre dag 2. Hon var mycket mjukare och hängde inte i tyglarna på mig. Även halterna gick bra! Avslutade med att rida igenom LB:1 (vårt dressyrmål) två gånger och det gick faktiskt så bra att om det hade varit tävling så hade jag inte skämts för de ritterna. Kanske är att starta en LB.1 på New Forest Mästerskapen i juli ändå inget omöjligt mål...?

I dag har det varit full rulle. Första hästen ut var Emilio som fick sig en tur i skogen, seg var han men fick åtminstone tid att njuta av det fina vädret :P. Nr 2 var Zorro som jag red igenom ett pass på banan. När jag väl lösgjort honom var han gudomligt fin i traven! I skritten och galoppen var han också fin men där har han ju sina problem: I skritten vill han inte riktigt kliva på ordentligt och då blir det så seeeegt och i galoppen orkar han inte bära sig till 100% även att det blivit mycket bättre nu. Avsatkningarna från galopp till trav är fortfarnade får största svaghet då han lägger all fart i mina händer och bara far iväg.Det har typ en hel kortsida innan jag får ihop honom igen. Halterna är jag supernöjd med i dag! Stod stilla fint, t.o.m kvar i form vissa gånger!

Efter det var det hästbad - alla pluttar utan Diara som får sitt bad i morgon så att hon är ren och fin inför lördagens tävling. Jag tyckte att alla skötte sig bra, Zorro var lite brötig som vanligt och bli tvättade i ansiktet var det ingen som ville, vilket jag kan förstå, haha. Snällast var ju såklart Emilio - han gör ju nästan aldrig något dumt (observera nästan).

Några gamla badbilder:
       

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5 6 7
8
9
10
11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards