Stangen

Alla inlägg den 4 maj 2016

Av Emma - 4 maj 2016 21:06

I dag invidge jag mina nya ridstövlar. Jag skulle egentligen gjort det i går när jag red på banan men det glömde jag ju såklart (inte förvånad). Så i dag fick de hänga med ut på uteritten istället, det går ju bra sålänge det är torrt och soligt. Dock så blev denna tur ingen behaglig tur direkt. Är det bara mina stövlar som skär in i leden över foten? Ni vet där stövlen alltid veckar sig. Dessa vecken tryckte in hela tiden och det gjorde jätteont. Så fort vi skrittade någon längre bit släppte jag stigbyglarna... Så nu känner jag mest att jag har lust att skita i allt vad stövlar heter, lämna stövellivet för gott och bara köra på chaps, haha. Nej, jag vet inte men en sak är säker: Jag ska inte tävla i dem förrän de sitter skönare så det blir väl att rida massor i dem här hemma och rida in dem. Hoppas det hjälper. Dock så känner jag mig handikappad med stövlar, som om något huggit av mig skänklarna, för att känner inget genom stövelskaften. Jag driver och pressar dem mot Diaras sidor men jag känner inte hennes sidor, om ni fattar? Irriterade iaf. Så inridningen får nog bli i skogen sålänge..


Diara var iaf väldigt pigg och glad. Både hon och jag älskar denna rundan och sjön var så vacker i solskenet när vi galopperade förbi på skogsstigen. När jag dessutom "kom på" att jag nu har en solig långhelg framför mig så blev jag sådär spontant glad, haha.


I morgon väntar dressyrträning för Essi med Diara & uteritt med Stangen. Dock även jogging vilket känns mindre kul, hehe.


Bilder från i dag, med de nya stövlarna:

     

Av Emma - 4 maj 2016 08:02

Det var såå härligt att komma hem i går, gå direkt ut till stallet och rida finaste hästen på banan. Det var dessutom andra dagen på raken som det räckte med T-Shirt när man red - så underbart!

Jag och Diara red ett markarbetspass. Hon var väldigt fin och det tror jag till viss del berodde på att hon var lite soltrött efter att ha stått och solat hela dagen och då hade jag lite mindre energi att få bukt med, hehe. Ni med pigga hästar känner nog igen er. ;)
Hon var iaf väldigt mycket hopphäst, dvs. att hon vände snabbt runt min skänkel istället för att göra en större, runt och fin dressyrvolt. Så jag fick jobba mycket på att hon skulle forma sig och bli mjuk i sidorna, särskilt vänster som hon har svårare för. Galoppen var riktigt fin i båda varv. Det är ju, som jag skrivit många gånger, traven som är svårast.
Efter en dressyrdel som blev lite längre än planerat gick jag över till det passet egentligen handlade om: distans & studs. Jag hade ställt upp två kryss med ca 15 meter mellan där jag varierade mellan att rida fram på fyra språng och tillbaka på fem. De första gångerna jag gjorde denna övning hade jag jättesvårt för att få henne att nå fram på fyra medan nu för tiden är det inga problem alls. Träning som resultat! <3
Studsen bestod helt enkelt av fyra sockerbitscavaletti som jag först hade nedlagda på varannan sida för att hon skulle få värma upp lite. Sen la jag upp dem så det blev 60 cm studs. Inga problem, sa Diara och studsade igenom hur fint som helst några gånger från varje håll.
När jag sedan travade av henne var hon jättejättefin!

I dag ska jag rida ut en längre runda på henne. Har tänkt mig Vattenfall för den är bådas favorit och så ska vi bara njuta av det fina vädret. Men först väntar något mindre njutbart; skola...
Ha en bra dag alla! :)

Bild från i somras:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards