Stangen

Alla inlägg den 13 maj 2016

Av Emma - 13 maj 2016 17:05

Hej igen! Då vi fick lite omändringar i schemat p.g.a inställd svensklektion i dag så kom jag med 12-bussen hem! Det gjorde vääldigt mycket för min tidsplanering kan jag säga!


Efter att hästarna ätit sin lunch (och jag grattis-pussat lite på Emilio) tog jag in Diara och borstade och myste med henne. Planen var longering och även lite markträning inför utställningen i sommar. Lagom tills jag kom igång med longeringen började det åska och hagla så jag fick gå upp till stallet igen. Där inne väntade vi sedan ut det värsta busvädret och tränade lite lydnadsövningar runt i ridhuset som vi inte har stallgången. Sedan klarnade det upp lite igen och vi kunde fortsätta longeringen. Diara är väldigt duktig på att longeras även om jag endast gjort det två gånger med henne. Sen har hon ju självklart gjort det innan jag köpte henne men det var ju ganska längesen nu. Vi slapp denna gången regnet men åskan mullrade lite på avstånd. Dock orkade jag inte bry mig om det, hehe... 

Utställningsträningen gick också fint. Det är nästan så att hon vill tränga undan mig i traven men jag försvarar mig så gott jag kan med min armbåge och den är inte att leka med för den är väldigt vass, hehe. Så ja, några vändor fram och tillbaka i skritt och trav samt uppställing framför den, i detta fallet osynliga, domaren där alla benen skulle stå rätt och vi skulle visa domaren den öppna sidan. Jag avslutade sedan med lite frihetsdressyr där hon lös skulle följa mig genom olika gångartsbyten och svängar. I början var hon inte riktigt med på noterna men hon kom snabbt in i det. ♥


I kväll ska Stangen firas med tårta och massa pussar. Flaggan har varit hissad hela dagem till hans ära! Bästa 19-åringen! ♥


Sötaste Diara förra sommaren:

 

Av Emma - 13 maj 2016 08:15

Godmorgon! Fredag is it och dessutom den 13:e & Emilios födelsedag! Känns lite otursdrabbat på fredagen den 13:e men han ska nog överleva hoppas jag, haha.

Jag hann inte blogga i går men får göra det nu istället. Vi hade friluftsdag i skolan i går och fick gå en mil. Det var inte så jobbigt som det kanske låter utan vi snabba som gick i täten (vi var fyra st) gick det på 1 timme & 40 min. Dessutom fick man sluta när man kom i mål och det var för oss redan vid 11. Så jag var hemma vid halv ett och kunde börja rida vid två när hästarna ätit sin lunch.
Först red jag och mamma dressyr på Zorro och Kiwi. Zorro var jättefin när jag fått upp tempot på honom och mjukat upp hans sidor. Red mycket serpentinbågar för att få honom med mig och efter ett tag blev han väldigt mjuk. Även galoppen var överraskande fin. Avslutade med att hoppa ett litet kryss några gånger med honom och det skötte han fint.
I slutet bytte jag och mamma hästar och så skrittade hon av Zorro medan jag jobbade lite med Kiwi. Hoppade även lite med henne och vi var lååångt över som vanligt, haha.

Kiwan i går:

Emilio fick göra något som han älskar, som en tidig födelsedagspresent! Och nej, jag menar inte äta. Han fick hoppa! Mamma longerade mig först på honom som uppvärmning. Det är så kul att sitta utan tyglar och bara hänga med. Dock så var han rätt busig och bockade en hel del så det fick bli ett mantag, hehe. Sedan hoppade vi över ett 40 cm hinder några gånger och han tyckte att det var skitkul! Hur pigg som helst var han!

Innan vi gick in från stallet hade vi även en spontan liten photoshoot på ängen bakom stallet bland alla maskrosor med Emilio, Diara och Wilma. Bilder kommer när jag har hunnit redigera dem.

Film när jag och Stangen hoppar:


 

Ha en bra fredag! <3

Av Emma - 13 maj 2016 07:48

STORT GRATTIS på din 19-års dag Emilio! Du kommer alltid betyda allra mest för mig! <3

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards