Stangen

Alla inlägg under januari 2017

Av Emma - 23 januari 2017 20:36

Hej igen! Det har varit riktigt ruggigt väder i dag. Enligt termometern är det plus grader fast eftersom det knappt är en hel ens så är det fortfarande jättekallt och stenhårt ute. Så det är precis som om det vore minus, suck... Därför blev det en väääldigt lugn tur för mig och Diara i dag med bara skritt och nån trav där det var lite mjukare. För övrigt var det rena isgatan på skogsvägarna. Men hon skulle ju ändå ta det lugnt i dag så det gjorde inte så mycket. Hoppas nu bara att det inte förblir såhär hela veckan.

I morgon slutar vi sent så blir ingen ridning men därimot plugg som vanligt.

En öronbild från i dag:

 

Av Emma - 23 januari 2017 08:38

Godmorgon! Ny vecka och återigen måndag. Som tur är har vi rätt sköna måndagar, börjar vid halv tio och slutar vid två. Därför sitter jag just nu på pappas jobb och ska ta bussen till skolan vid 9. Livet när man bor på landet och måste gå upp tidigt även om man har sovmorgon, haha. Efter skolan i dag ska jag rida Diara en lugn sväng i skogen så att hon får röra på sig efter i går. Sen blir det lite plugg också i vanlig ordning.

Ha en bra måndag!

Av Emma - 22 januari 2017 14:52

Dagens pass i ridhuset blev väldigt lyckat. Tyvärr kunde inte Camilla komma då hon blivit sjuk men jag lyckades lirka mig fram till en bra känsla på egen hand. I början var Diara stretig och springig precis som vanligt. Jag visste ju det innan så hade förberett mig mentalt på att ha en ängels tålamod för det är när jag blir irriterad som det går som värst. Så jag jobbade henne lugnt och konsekvent, försökte rida henne rak på långsidorna (det gillar hon inte, hon ålar sig som en mask) och böja igenom henne ordentligt på volterna, allt i ett väldigt lågt tempo så att hon ska få med sig bakbenen. Resultatet blev som önskat och hon mjuknade efter ett tag. Kom igenom kroppen mer och mer och blev slutligen nästan helt stabil i formen, iaf i galoppen. Då kunde jag be om mer aktiva bakben och körde även tempoväxlingar på långsidorna. Avslutningsvis galoppearde jag över de markbommar som låg utlagda, en gång åt varje håll med fokus på att få in ett extra språng och ha en rak så att hon inte bytte galopp mellan bommarna. Vi lyckades med båda de sakerna - är supernöjd med henne! Efteråt var hon jäääättetrött och typ släpade hovarna efter sig när jag ledde henne några varv i ridhuset utan sadel, haha. Amanda tyckte att det var jättekul att få hänga med och kolla så planen är att hon ska få vara hästskötare åt mig när vi åker iväg på helgerna. Är så kul att äntligen vara igång med lite riktig och effektiv träning!


När vi kom hem från ridhuset red jag, Amanda och pappa ut på övriga pållar medan Diara fick torka till i sin box. Hon blev jättesvettig i sin tjocka päls och hade passat på att ta en tupplur i spånen medan vi red de andra - så söt.

Iaf, vi red samma sväng som jag och pappa red i går men det gick lugnare till i dag. Kiwi är inte alls sådär taggig som Diara blir ihop med Zorro så det gick lugnt till. Den enda som var lite busig var Emilio, han stack ut på fältet en gång när Amanda inte fick stopp, men hon redde ut det bra. Kiwi skötte sig exemplariskt och var lugn men ändå pigg och lydig. Finaste Kiwan. ♥


Här får ni två bilder (den översta är en screenshoot, därav kvaliteten) + en ihopklippt film från ridhuset i dag. Pappa filmade som ni ser inte så mycket för minnet i kameran var nästan helt fullt.

   

Av Emma - 21 januari 2017 15:51

Denna lördag har varit en riktig energiboost - fylld med hästar! I morse red jag och Amanda i skogen på Emilio och Kiwi. Det var dock stenhård i backen så vi kunde bara skritta. Typiskt att det varit plusgrader flera morgonar i rad men nu när man kan utnyttja det så ska det såklart vara fruset igen...

Sen åkte jag ner till Camilla och vi åkte till ridhuset för att kunna rida lite vettigt. Jag red China och hon var ganska seg i dag. Fin i formen och inte så tittig och spänd som hon brukar vara när man åker till olika ridhus men fortfarande väldigt seg. När vi sedan hoppade lite så blev hon något piggare för det var ju roligt, haha. Hon hoppade superfina språng och småbockade och studsade på stället efteråt. Det är jättekul att få hoppa henne för det är bra träning för mig också då jag inte är så van vid att hoppa stor häst och det är viss skillnad på hur sprången blir. Men som sagt, seg men duktig China i dag. :)

Väl hemma igen så tog jag och pappa en sväng på Diara och Zorro. Vi red upp till ett av fälten och red på gräsvägen runt omkring då plusgraderna ännu inte tinat marken. Men allt gräs på den vägen gör att det går bra att rida där ändå. Jag hade klätt mig alldeles för varmt och hästarna var jättetaggade så blev väldigt varm, haha. När vi galopperade en vända fram och tillbaka så studsade båda två massor och tyckte att det var jättelajbans. Det var bara att ställa sig i lättsits och hänga med för det kände precis som att hoppa studs, haha. Sen försökte sig Diara såklart på lite dumheter också, som att stegra och sparka bakut men hade henne för det mesta under kontroll. Riktigt roligt var det iaf!


I morgon ska jag och Camilla rida i ridhuset ihop igen, först på Diara och Maja och sen på Cassino och China. Ska bli superkul att åka ner dit med Diara och kunna rida lite ordentligt. Är jättetaggad! Något som jag är mindre taggad på är dock att bita tag i plugget nu men det är bara att göra - vi hörs i mon!


Öronbilder på Kiwi och Diara från i dag:

   

Av Emma - 20 januari 2017 17:04

Freeeedag! Ni anar inte hur skönt det känns för denna veckan har varit riktigt tuff då jag har varit så sjuk. Men nu är det helt klart på bättringsvägen och jag är taggad på en rolig helg. Planerna är att rida ut alla våra hästar i morgon samt även rida ut på Camillas. Sen på söndag ska vi kanske till ridhuset med Diara (HOPPAS!!!) och då kanske Camilla kommer med en pålle också och ger mig lite hjälp. Skulle kännas jätteskönt att få det så här i början så att man direkt kommer in på rätt spår. Guld värt med kunniga människor runt omkring! <3
Vad har ni för planer inför helgen? :)

Av Emma - 19 januari 2017 17:01

Äntligen ger snön med sig! Vi har haft två dagar med plusgrader nu vilket märks ute. Nu är det väldigt lite snö kvar och byvägen, som var en isgata i går när det började smälta, är nu så gott som helt bar. Och som det ser ut på väderprognoserna så ska detta milda väder hålla i sig och det ska endast vara minus under vissa nätter men så länge det inte kommer snö så är jag glad, haha. Hoppas att detta betyder att vi kommer iväg till ridhuset i helgen - det vore såå kul!

Jag mår förresten mycket bättre i dag också och har nu bevisat att man kan tillfriskna även om man inte stannar hemma från skolan. Tror dock onekligen att det hade gått fortare om jag stannat hemma, hehe. Det har varit ett par fruktansvärda dagar och jag hoppas att det inte kommer tillbaka nu.


Jag var hemma vid fyra tiden i dag så hann ju såklart inte rida. Samma sak blir det i morgon då vi inte slutar förrän halv fem. Ja, vid det här laget så vet nu ju hur mina fredagar ser ut. Denna kvällen ska ägnas åt plugg samt Sveriges Mästerkock.


 

Av Emma - 18 januari 2017 11:15

Febern är tillbaka igen - så segt. Känns som att detta aldrig tar slut. Iaf, går slutade jag så sent så det blev bara plugg på kvällen. I dag är min förhoppning att kunna rida Diara då jag slutar tidigt men mår som sagt inte så bra. Dock så krävs det mycket för att hindra mig ifrån att rida så det kanske inte är nån större risk att jag hoppar det, hehe.

Vad har ni för onsdagsplaner?


Av Emma - 17 januari 2017 07:11

Godmorgon. I går fick Diara gå en sväng i skogen och det var full fart kan jag lova. Vi tyckte att det var lika roligt båda två. <3
Något som är mindre roligt är hur jag mår nu. Inte feber men den mest feberlika förkylning jag varit med om. Jag mår hemsk för att sammanfatta det. Jag hade sååå gärna varit hemma i dag men som vanligt är man piskad av rädslan för att missa något, ganska sjukt egentligen. Så ändå målet i dag är att överleva, vi får se hur det går.
Ha en bra tisdag!

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards