Stangen

Alla inlägg den 10 mars 2017

Av Emma - 10 mars 2017 17:32

Det blev hoppträning i dag vilket var jättekul! Lasses ordinarie träningar kommer ju vara tisdagar ojämna veckor vilket är typiskt då vi har dressyrträning de torsdagarna och då kan vi ju inte åka på båda... Så ska försöka komma ner och hoppaträna lite andra dagar om vi kan få ihop det men det lär nog inte bli så ofta tyvärr. Iaf, vårt fokus nu i vår ligger ju på dressyren så vi får hoppträna lite själv också istället.

Dagens träning gick iaf SUPERBRA! All lydnadsträning vi gjort i skogen hade verkligen gett resultat för hon lyssnade direkt på min skänkel och likaså på bromsen. Övningarna var väldigt bra. Var en långsida med sockerbitar på distans, ett räcke på ena diagonalen och en oxer på andra samt kombination på andra långsidan. Vi värmde upp på sockerbitarna och varierade mellan fram på 5 och tillbaka på 6 språng. Här märktes hennes ökade lydnad av tydligt. Sen la vi även in böjd distans mellan en sockerbit och oxern vilket gick superbra. Ikombinationen ska Lasse åt mig att inte "mesrida" och vi fick riktigt härliga språng. Den slutliga banan inkluderade allt med både start av avslut på sockerbitsdistansen för att få hästen i balans och på bakbenen. I denna sista rundan låg utsprånget på oxern på 1 m och Diara (som förövrigt luftade väldigt mycket som alltid när pälsen är av) höll på att hoppa mig ur sadeln, haha. Hon gjorde såååå fina språng i dag och hade sån glädje mot hindren att det var en fröjd att rida henne. Det jag skulle tänka på var att rida på mer fram på hindren och inte bromsa tills jag såg ett läge samt vara mer rak över hindren och inte kasta mig fram så mycket då jag är lite lång i överkroppen.

Kunde verkligen inte börjat hoppträningsåret bättre - är så nöjd med denna träning! Övningarna var jättebra, jag red bra och Diara var jättejättefin! ♥♥♥

Film från tävlingen. Om ni undrar varför vi får ett avbrott efter cavalettisarna i sista klippet så är det för att Diara blir rädd för en katt som smiter ut ur ridhuset, haha.

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards