Stangen

Alla inlägg under juli 2018

Av Emma - 19 juli 2018 19:34

Hej! I dag har det varit sådär sjukt varmt igen. Jag red dressyr med både Diara och Emilio i morse och det var sååå svettigt. Diara och jag fokuserade på LA:1 i dag och jag är väldigt nöjd med henne. Det som är svårast nu är skänkelvikningarna och galoppvolterna men jag hoppas få lite hjälp av Susanne på söndag. Men generellt gav Diara en jättefin ridkänsla i dag, bra bjudning och fint steg. Emilio och jag tränade mest lydnad. Red till honom lite för att Amanda ska få det enklare för han har börjat göra lite som han vill med henne nu. Så massa övergångar och jag krävde fullt fokus av honom hela tiden. Det var verkligen nyttigt och han blev jättefin!

Diara i dag:

 


I morgon ska Diara ut i skogen och Zorro ska också ridas. Emilio får nog ta en tur också eftersom Amanda kommer vara här. ☺

Zorro fyllde dessutom 17 år i dag som ni säkert sedan har sett. Vi firade honom i morse, här får ni några bilder:

       

Måste bara visa denna fantastiskt fina tårtan/pajen som mamma gjorde i dag. Ser så proffsig och somrig ut!

   

Av Emma - 19 juli 2018 07:00

Stort grattis på din 17-års dag Zorro! ♥

     

Av Emma - 18 juli 2018 16:22

Efter veckor av sol så har det varit regnigt i dag, åtminstone till och från. Men har ändå varit drygt 20 grader så man har inte behövt frysa direkt. I morse var jag ute och övningskörde i 4 timmar vilket är nytt rekord men bra träning. Sedan red jag Zorro en sväng i skogen. Han var seg i början men blev väldigt fin efter lite arbete. Vi klarade oss nästan från regnet men hann bli lite blöta sista biten.

I morgon ska Diara och Emilio ridas, mycket längre än så har jag inte kommit i min planering. ☺

 

Av Emma - 17 juli 2018 22:19

Hej! I dag har det varit otroligt varmt! 30 grader i skuggan! Jag hade körlektion på morgonen och sen red jag Emilio i skogen. Blev helt genomsvettig av det, bara pga av värmen. Vi utforskade de sista stigarna och nu har jag hittat en ny rolig runda att variera med ibland. Emilio var jättepigg trots värmen och sprang på för fullt. <3
Det kom lite välbehövligt regn på seneftermiddagen vilket gjorde att temperaturen sjönk 10 grader och banan blev vattnad så var perfekt sen när jag & Diara red ett joggingpass. Jag var beredd på en hängig häst i dag då hon var jobbig i går men blev positivt överraskad. Hon hängde inget alls och passet gick över förväntan. Vi jobbade med övergångar, tempot, takten, halter, skänkelvikningar & förvänd galopp. Hon var väldigt pigg men är nöjd med henne. :)

I mon ska jag rida Zorro samt övningsköra i vanlig ordning.
Emilio i dag. På den nedersta bilden skulle jag ropa på mamma i dörren till vårt hus att hon skulle komma ut med ett knäckebröd till Emilio (som vi gör efter nån ridtur då och då för att skämma bort honom, hehe) och när jag vänder mig om har han klivit upp i trappen. Hahaha, sötnosen! Kolla vad småkaxig han ser ut.

Av Emma - 16 juli 2018 22:15

Mina dagar i dag & i går har varit ganska identiska. Först övningskörning på morgonen (i går med pappa, i dag först körlektion på körskolan och sen lite med pappa direkt efter) och sen ridning. I går red jag och Emilio ut i skogen och han var pigg och duktig. I dag tog jag & Diara första passet efter hennes en vecka långa sommarvila. Hon var jobbig. Låg på bettet och ville öka farten. I mon ska vi jogga lite på banan. Är rädd för att vi är påväg in i en ny dipp nu men hoppas kunna reda ut det i mon med lite övergångar och lösgörande arbete. Förutom det ska Emilio och jag fortsätta utforska de nya stigarna och så har jag körlektion på morgonen.

Diara i dag:

Av Emma - 16 juli 2018 07:00

Första hoppningen på hemmaplan. Jag minns att Diara var väldigt pigg och glad. ☺

 

Av Emma - 14 juli 2018 17:42

I dag har det inte hänt så mycket kul så blir ett ganska kort inlägg. Jag och pappa var ute och övningskörde i ca 3h i morse (bra träning men väldigt tråkigt) och sen har mormor och morfar varit här på fika. Alla hästarna utan Kiwi har vilat men henne red mamma. Nu i kväll ska jag ta in och borsta av Diara ordentligt. Hon har fått vara lite smutsig några dagar nu och bara njuta av att vara häst under sin vila men nu är hon mer musblack än brun så är dags att borsta av dammet, hehe. 


I morgon ska jag övningsköra igen på morgonen (förhoppningsvis inte lika länge...) och sen blir det nog lite ridning också. Ha en bra lördagskväll! :)

Av Emma - 13 juli 2018 17:30

Jag började min dag med att köra min andra körlektion på körskolan. Parkering och backning stod på schemat i dag och jag tycker att det gick bra. När jag kom hem så red jag och Amanda och badade på Zorro och Emilio. För Zorro var det första gången, åtminstone hos oss (vet inte om han badat hos sin förra ägare) och vi har ägt honom i 10 år nu så iaf första gången på länge. Emilio fick gå först i och Zorro följde så snällt efter och klev i utan att tveka. Han verkade tycka att det var jättekul. Emilio är en häst som gärna står och sparkar i vattnet men det gjorde Zorro bara några få gånger. Istället lekte han omkring med sin mule i vattnet så det såg ut som att han höll på att dränka sig själv, haha. 

Här får ni några härliga bilder från badet, mer sommar än såhär blir det inte:

                         

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards