Stangen

Alla inlägg under augusti 2012

Av Emma - 10 augusti 2012 09:59

Lite snabblogg innan Ellen kommer. Har ju glömt att visa er mina nya Schleich hästar. Har nu hela Lipizzanarfamiljen. Bilder:


Namn: Windy

Ras: Lipizzanare

Färg: Skimmel

Kön: Sto



Namn: Light

Ras: Lipizzanare

Färg: Svart (skimmel)

Kön: Vallack (föl)

   

Ska fixa några tidsinställda med...

Av Emma - 9 augusti 2012 16:48

I dag har jag löshoppat Stangen. Det gick jättebra men jag kan säga att han åt mer i kanterna av ridbanan än han hoppade. Heheheheh...... Det högsta han fick hoppa var 70 cm.

Har fixat lite bilder på saker som Zeus fått. Ganska mycket - allt från Hööks. Som är såå bäst!!!! Här är ni bilderna:

Detta täcke köpte vi till honom i dag:)

(Det mörkblåa) Schabrak + öronhuva

 

Benskydd

   


Nu ska jag nog sticka ut på en liten socialträning med Zeus ensam i skogen så att han slutar att vara så titig. Kramizar:)

Av Emma - 8 augusti 2012 20:00

I dag har verkligen varit en händelserik dag även om jag här på bloggen sa att jag inte skulle göra något speciellt. På förmiddagen var jag på badhuset med pappa. Var jättekul men....

....man blev blöt!!!

Hahahahah skoja bara..

Sedan red jag i skogen med Stangsing och man hade lika gärna kunnat tagit ett kläddopp. Det hade regnat så det var blöt överallt och eftersom Stangen är så liten får man alla grenar på sig... Knorr.

Efter det så skulle jag rida Zeus med mamma och pappa. När jag tog in honom såg jag att han hade två tappskor bak. Så det blev ett lite lugnare pass. Lite uppvämning i skogen och sedan lite lätt dressyr på banan. I sokgen stegrade han sig lite två ggr för att han var otålig. Men det var inte läskigt alls faktiskt.  På banan åkte jag av honom för första gången. Han blev rädd för något och skyggade in mot mitten i ett hörn och det var inte jag med på. Så jag tappade en stigbygel, blev hängande på sidan och höll balansen på tyglen. Fast jag fattade ganska snabbt att jag inte skulle lyckas ta mig upp i sadlen igen så jag hoppade av. Fast sen var han jätteduktig♥.

Hahahha ja, man kan lugnt säga händelserik dag☺

   

Av Emma - 7 augusti 2012 18:11

....kommer HÄR!!!

Helgen efter ridlägret red jag Zeus och Stangen. Sedan:

Tisdag: Åkte till Halmstad med mormor och morfar efter att ha ridit Stangsingen på morgonen. Där nere badade vi i havet och grillade.

Onsdag: Badade i havet två ggr. Var på stan m.m

Torsdag: Badade i havet, åkte hem, red Zeus.

Fredag: Emma Furbring (Zeus förra ägare) kom och hälsade på. Vi red ut på Zeus och Emilio. Sedan badade vi, grillade och hade myskväll.

Lördag: Vi var i Gränna + Visingsö. Åkte remalag m.m Köpte polkagrisar. På eftermiddagen red jag och Emma Zeus och Emilio på bana och hoppade. Jag hoppade 80 cm med Zeus.

Söndag: På förmiddagen hade Emma lektion för mig på Zeus. Vi hoppade 90 cm.☺På kvällen skrittade vi barbacka på Zeus och Emilio i skogen.

Måndag: På morgonen red jag och Emma ut på pollarna. Det var mysigt. Sedan skjutsade vi henne till tågstationen och hon åkte hem:(. Men hon lärde mig mycket om Zeus:)


Idag har det regnat hela tiden och efter en koll på SMHI:s hemsida kan jag konstatera att det ska bli lika dant i mon. Jag och Ellen ska va på fredag men annars har jag ledigt från allt nu.... (ridningen räknas självklart inte med i "allt"). Kramizar♥

 

Av Emma - 7 augusti 2012 17:11

Måndag: Först fick vi hästarna och som ni vet så fick jag mina favosar - Amadeus och Barino. Sedan hade vi dressyr träning (Barino) för Anna-Karin. Det gick jättebra och vi övade lite på skänkelvikning.

På eftermiddagen hade vi hoppning (Amadeus) för Katta. Vi hoppade studs och Amadeus var lika underbar som vanligt. På kvällen hade vi lite lekar i cafeterian.


Tisdag: På morgonen hade vi dressyr (Barino) för Anna-Karin. Vi övade på att öka och minska volter i alla tre gångarter. Barino gick jättefint. På eftermiddagen hade vi hoppning (Amadeus) för Katta. Vi övade på att öka och minska galoppsprång + att hoppa bana med samma antal galoppsprång i alla kominationer. Jag var den ända som hoppade banan felfritt. På kvällen hade vi brännboll i paddocken.


Onsdag: På morgonen hade vi uteritt (Barino) med Katta. Det var tråkigt för vi fick bara skritta. Barino var jättepigg och gick och rumptrynade på Valle. På eftermiddagen hade vi lekar (Isita) för Katta. Vi fick nämligen byta hästar. Men det gick bra. Isita var ovanligt lat.. Knorr. På kvällen hade vi grillkväll vid sjön. Vi fick också bestämma namn och hejaramsa för vårat lag vi fått. I mitt lag: Jag, Lisa, Ellen och Alice. Namn: Twister Heja ramsa:

Vi har åkte till Grankärrs håla,

för att skrika och att vråla,

rida, hoppa, kämpa på,

1:a platsen ska bli vår!!!!

Åhhhh Twister!!!!!!!!!!!!!


Torsdag: På förmiddagen hade vi gymkana (Amadeus) för Katta i våra lag. Det var jättekul och vårat lag kom tvåa (ingen riktig tävling). Vi hade dessa grenar: Slalom, boll i hink, välta flaska och race.

På eftermiddagen hade vi hoppning (Amadeus) för Katta. Vi hoppade bana och övade på vägarna. Gick jättebra och var en av de enda två felfria. På kvällen hade vi första deltävlingen för laget - ordjakt. Vi skulle gå från badplatsen upp till stora vägen där Katta skulle vänta på oss. På vägen dit skulle vi leta efter små hus med reflexer på och där på stod det hästord som vi skulle komma ihåg och sedan säja till Katta. Det fanns 10 hus med ord längs vägen. Det vi inte viste var att dom tänkte skräma oss på vägen. Det första var att en av ledarna sköt med vattenpistol som oturlist nog kom rakt på mig så jag blev dygsur. Sedan kastade en av ledarna sten på oss. Men det läskigaste var när en slog med grytlockm och skrek. Vi trodde att vi skulle dö - men vi överlevde. Vi hittade bara 7 ord men fick sedan åka med Anna-Karin i hennes bil upp till GGR. Sedan fick vi veta att alla lagen utom ett hade bara hittat 7 ord. Ett hade hittat 8 och hade ledningen inför fredagen.


Fredag: På morgonen hade vi deltävling 2 - gymkana. Vi fick bara ha två hästar var från laget. Vi valde Amadeus och Yellow Boy men märkte ganska snabbt att Gullig (Yellow Boy) inte kunde byta ryttare så vi fick ta med Isita. Det var alltså bara jag och Ellen som turades om med Amadeus. Det var samma grenar denna gång och vi kom på delad 1:a plats med laget som ledde. Dom ledde alltså fortfarnade nu.... Med ett poäng... På eftermiddagen kom mamma och pappa när jag gjorde Amadeus iordning. Jag målade ett A på ena sidan av rumpan och ett hjärta på andra sidan med silverfärgat glitterspray. Vi var skitsnygga. Vita ridbyxor och min ridläger tröja☺. På framridningen taggade jag upp Amadeus så att han knappt kunde stå still medan vi väntade på våran tur. Grundomgången gick jättebra. Hade man minst tre felfria från laget så gick laget till omhoppning. Det var vårat lag det enda som hade☺ redan då hade vi vunnit!!!♥ JIPPIE!!! Men alla skulle ändå få rida omhoppning för att se vem som fick 2:a, 3:e och 4:e placeringen. (vi var fyra lag). Min omhoppnings runda gick jättebra och med tiden 13,06 sek gick jag upp i ledningen. När alla andra hoppade vågade jag inte kolla. Men det blev så att jag hade den bästa tiden av alla! :D Jippie!!!! Tyvärr fick jag inget extra just för det utan bara 1:a plats rosetten som intygade att vårat lag hade vunnit. På ärevarvet tappade jag och Amadeus rosetten och fick trava utan. Sedan var det fika i cafeterian och gruppkram innan vi åkte hem. Väl hemma kramade jag om Emilio och Zeus♥


Har försökt ladda upp filmen 5 ggr nu. Har inte gått:( Ni får nöja er med en bild bara:(

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards