Stangen

Alla inlägg den 9 september 2012

Av Emma - 9 september 2012 12:41

...så lever jag med. Jag älskar dig såå grymt mycket Emilio och jag vill att du ska veta att jag alltid kommer att göra det♥ Min älskling.... Jag vet att du har många beundrade, världen över men ingen och du menar jag INGEN kan älska dig lika mycket som jag! Inte änns du själv. Så vad som än händer Emilio, glöm aldrig att jag älskar dig♥ A big kiss to you♥

 

Av Emma - 9 september 2012 12:32

Usch vilket läskigt inlägg. Men för er... okej då.... Till och medx bilder...


Ormar

   

Eld

   

Spöken

   

Varg, Björn, Lo, Räv och andra rovdjur.

       

Av Emma - 9 september 2012 11:49

...är självklart veterinär. Så kul + att man tjänar bra.

Veterinär, djurläkare, ger medicinsk behandling av djur.

Kliniskt verksamma veterinärer arbetar med djursjukvård, med inriktning på ett eller flera djurslag, som smådjur, hästar, lantbrukets djur eller fisk. Det finns både statligt och privat anställda veterinärer med klinisk inriktning. Ett annat veterinärt arbetsområde är administration och förvaltning.


 

Av Emma - 9 september 2012 11:29

Svenska Hästars Värn, SHV, är en djurskyddsorganisation som har medlemmar över hela landet, både stödjande och aktiva. Föreningen har funnits sedan 1993, och blir bara större för varje år. SHV värnar om den svenska hästens rätt till foder, skötsel, omtanke och stimulans.

Vi kommer i kontakt med, vad man kan kalla, baksidan av "Hästsverige". Tyvärr finns det en del hästar som far mycket illa. Det är ingen självklarhet att alla hästar får sina primära behov, såsom foder och vatten tillgodosedda. Många går ute hela vintern i sträng kyla utan ens ett vindskydd, andra står i en spilta hela sitt liv utan att någonsin få se dagsljus. Detta, bland mycket annat, ser vi inom SHV allt för ofta.

Föreningen har övertagit ett antal hästar, som varit i mycket dåligt skick. Dessa placeras i akuthem hos någon av våra aktiva medlemmar. Där rehabiliteras de både fysiskt och psykiskt. När hästarna sedan är i god kondition igen, placeras de ut hos fodervärdar, noggrant kontrollerade och medlemmar i SHV. Föreningen har även ett antal gåvohästar sedan tidigare. Tyvärr kan vi inte längre ta emot gåvohästar pga ekonomin. Svenska Hästars Värn äger idag drygt 100 hästar. Dessa hästar stannar i SHV:s ägo livet ut.

SHV:s kostnader för foder, veterinärvård osv. finansieras endast genom medlemsavgifter och gåvor. Vi är helt beroende av människor som vill hjälpa. SHV samarbetar i stor utsträckning med myndigheter, såsom polis och länsstyrelsen. SHV jobbar även en hel del emot hästmarknader som fortfarande existerar. Hästarna far mycket illa av denna hantering. Många är i väldigt dålig kondition, både fysiskt och psykiskt. SHV har haft en del framgång här, två hästmarknader har lagts ned efter påtryckningar.

SHV:s arbete handlar även till stor del om att informera och hjälpa hästägare i svåra situationer. Vi arbetar i förebyggande syfte genom att föreläsa om hur en häst fungerar och vad den kräver för att må bra.

För vidare information kontakta gärna någon av våra kontaktpersoner nedan, eller betala in medlemsavgiften på vårt konto så kommer de senaste numren av vår medlemstidning samt lite mer information på posten efter några veckor. BLI MEDLEM - LÄS MER HÄR

HJÄLP DOM!!! KÄMPA FÖR HÄSTARNAS RÄTT!!!!!

Bli medlem i deras grupp på facebook: http://www.facebook.com/#!/groups/svenskahastarsvarn/

Kolla in deras hemsida: http://www.shv.org/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=59

Gilla PennyGirl på Facebook för att skänka dom 2 kr: http://www.facebook.com/#!/pages/PennyGirlse/205922926149664

Jag känner odförande i klubben och här är hennes kommentar om detta inlägg:

Om du vill läsa mer om föreningen gå in på www.shv.org Om du vill hjälpa hästar som varit vanvårdade - bli medlem i föreningen! Kostar bara 200:- för enskild medlem och 300:- för familj per år. Då får man också medlemstidningen 4ggr/år! En jättebra insats för att hjälpa hästar! Alla pengar går till de hästar vi tar över som blivit omhändertagna.

 

Detta är Nikita en SVH häst som har fått en mycket bra hem. ALLA hästar är värda det♥

Nikitas historia:

SHV Nikita omhändertogs efter att myndigheterna länge haft problem med ägarna. Grannar slog larm om att flera hästar gick på gården utan vare sig mat, vatten eller en torr, ren liggplats. Länsstyrelsen påpekade detta för de dåvarande ägarna.

Men efter en tid kom ett nytt larm från grannarna – att hästarna var borta! När länsstyrelsen åkte ut till gården fann man alla hästarna instängda. De stod på en gödselbädd som var så hög att de fick hålla huvudena sänkta för att inte slå i taket! Och de var mycket magra, vilket tydde på att de varit instängda en längre tid.

Hästarna hamnade till sist hos Svenska Hästars Värn – och en av hästarna är SHV Nikita.

Nikita ägnade de första månaderna hos sin fodervärd åt att äta upp sig, och ganska snart var hon på bättringsvägen. Efter att ha varit undernärd fick Nikita en massa energi och började ha egna långa uppvisningar i hagen. Hon pep av lycka och satte av i full galopp, bockade, stegrade sig och skuttade tills hon var alldeles andfådd.

Nikita var helt ohanterad när hon kom till föreningen – det gick knappt att ta i henne, så fodervärden fick hitta ett helt nytt sätt att lära känna henne och skapa förtroende. De umgicks mycket, tog långa promenader för att upptäcka världen – allt på Nikitas villkor.

Idag är Nikita helt återställd, hon har ett stort förtroende för sin fodervärd och rids nästan varje dag, både i terräng och på bana. Hon är en oerhört positiv häst med massor av vilja, något som antagligen har hjälpt henne genom alla svårigheter.

Av Emma - 9 september 2012 11:22

Förra månaden hade jag över 100 besökare (102). Fortsätt så:)

 

Av Emma - 9 september 2012 11:12

Och med tanke på rubriken fattar ni nog vad jag gjorde!! Jag va med Ellen. Vi red Emilio och Zorro i skogen där vi möte Eve och Sandra. Men i alla fall så red vi grävling. Det var kul. Sedan klättrade vi i träd, fikade i träd, myste med alla våra fyra hästar men det vi gjorde mest: SKRATTADE!!!! HAHAHAHAHAHAHAH... Oj då fel storlek på bokstyäverna men orkar inte bry mig. Snart ska jag, mamma och pappa rida evighetsövningen med Kiwi, Zorro och Zeus. Kommer nog göra det med Stangen sen oxå. 

En bild från 2011 som jag inte laddat upp här någon gång kanske???? Sweeeeeeeeeetie Little Maijle:D

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards