Stangen

Alla inlägg den 18 januari 2014

Av Emma - 18 januari 2014 18:00

I dag åkte vi till ett närliggande ridhus med Carmen och hennes halv lillebror Cassino. Jag red då Carmen som vanligt och Camilla red Cassino. När jag skrittat och travat fram fick jag hjälpa henne lite med hindrena. Cassino är ju en unghäst och då är det ju lätt att han river m.m Men han var väldigt duktig! Sen red jag Carmen lite mer ordentligt och Camilla hjälpte mig lite med att hitta dom rätta knapparna. Det gick jättebra i alla tre gångarter och jag fick ner henne i en fin form. Jag travade lite över bommar och så och hon var superfin. Känns verkligen att hon är en riktig hopphäst! Sedan frågade Camilla om jag ville testa att hoppa henne på den övning hon och Casino tränat. Jag blev förstås jätteglad eftersom jag inte trodde att jag skulle få hoppa hennes fina häst. Men det fick jag. Första gången blev det lite fel, jag var inte riktigt med på att Carmen skulle hoppa så högt jag jag tappade balansen lite och tappade stigbygeln, men, men det var mitt fel. Sedan gick det bättre och jag kände att jag var med i hela språnget. En superhäftig känsla att hoppa henne. Övningen bestod i alla fall av galoppbom, kryss på ca 70, ett galoppsprång och sen oxer på ca 110 cm.

Efteråt sa Camilla att jag, hon och Jörgen (en superduktig ryttare som har tävlat Carmen en del) var dom ända som hon låtit hoppa Carmen eftersom det är lätt att förstöra en så känslig häst. Men hon sa att när jag red fram såg hon att jag red så mjukt och följsamt att jag skulle klara av att hoppa med Carmis. Hon sa att dom jag ridit hos henne innan bara fått rida Carmen i skogen av just den anledningen att dom inte varit tillräckligt följsamma och mjuka i sitt ridsätt. Och att nu JAG, lilla jag red så pass bra är ju helt sjukt. Ni kan ju gissa om jag blev stolt!? Men det var tur att fick reda på detta efteråt för annars hade jag blivit så sjukt nervös...

Sedan travade vi av hästarna och jag fick ner Carmen i en sådär härligt perfekt låg form och Camilla berömde mig jättemycket och sa att inte många lyckades så bra första gången. SUPER STOLT ASSÅ!!!!!!


I morgon ska jag dit igen så får vi se om vi åker till ridhuset igen eller om vi tar en tur i skogen. Hoppas på ridhuset men det är ju hon som bestämmer.

Bild från tävlingen i Vetlanda där jag var med som hästskötare:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards