Stangen

Alla inlägg under juni 2019

Av Emma - 24 juni 2019 07:00

Emilio fyllde 21 och denna supersöta bilden togs på honom på hans födelsedag.

 

Av Emma - 23 juni 2019 20:04

I dag stod det hoppning på schemat för Diara. Vi hoppade ingen bana eller så, bara en oxer och ett räcke på varsin långsida. Hon var väldigt pigg och stark i dag så var svårt att hitta distanser plus att jag allmänt inte är så bra på det. Men hon hoppade väldigt fint så är ändå nöjd med henne. Emilio longerades även och var duktig. 

Några bilder från hoppningen:

           

 

Jag hann även jogga innan Anna kom och sedan hängde vi resten av dagen. Vi var bl.a och gosade med lammen så blir lite bilder därifrån:

               

Av Emma - 22 juni 2019 22:05

Det blev en lååång dag på hopptävlingen i Aneby, 7 timmar närmare bestämt. Men var jättekul att träffa Marie igen då vi inte setts på jättelänge! Dessutom gick tävlingen riktigt bra och Camilla nollade fyra av fyra starter! Jackpot (den bruna) hoppade 90 & 100 cm bed. A och Houston Coeur (fuxen) hoppade 100 & 110 cm bed. A:0/A:0. Superduktiga hästar och ännu duktigare ryttare som red hästarna för andra gången någonsin i dag och levererade så fina rundor!
Några bilder från dagen:

Av Emma - 22 juni 2019 09:43

I dag var det upp tidigt igen, dock inte lika tidigt som i går. Detta för att hinna rida Diara innan det bär av på hopptävling. Camilla ska tävla två av Maries (Caspers ägare om ni minns) saluhästar åt henne och jag ska hänga med som hästskötare. Så nu står jag och väntar på att bli upplockad. Diara var iaf jättefin och pigg i dag. Var inte lika varmt heller utan mer behagligt.
Bild från dagens tur:

Av Emma - 21 juni 2019 14:00

Hoppas ni har haft en trevlig midsommarafton såhär långt. Jag började min med den årliga midsommarritten barbacka i skogen, detta år på Emilio. Det är riktigt segt att hasa sig upp kl 5 ?i onödan? men helt klart värt det sen när man väl kommer ut. Är så mysigt och fridfullt i skogen tidigt på morgonen. Emilio var dessutom jättepigg, antagligen för att han hade bråttom hem till frukosten XD.
Efter Emilio så red jag Diara ihop med min granne Maja. Vi hade jättekul och Diara var ganska så fin. Sen åkte jag ner till Camilla och red först Camé ihop med henne och Campari och sen Quicken själv. Camé var ju pigg som alltid och Quicken var också väldigt pigg, till skillnad mota när man rider honom ihop med andra för då brukar han vara mycket lugnare.
Bilder från dagen:

Av Emma - 20 juni 2019 20:18

I morse fick Emilio och Zorro nya skor så nu är de redo inför sommaren. Amanda var även här i dag så då red vi ut på dem efter skoning. Jag red Zorro och han skötte sig bra. Sedan hängde vi borta hos Amanda, gick promenad med hennes hund, spelade kub och gjorde en rabarberpaj.

I morgon är det midsommarafton och som vanligt ska jag upp tidigt och rida min årliga midsommarritt. Kl 5 ringer klockan så ska därför sova redan nu. Ha en bra kväll!

Av Emma - 19 juni 2019 10:15

Hej! I går red jag ut både Diara och Zorro i skogen, samma runda. De var hyfsat duktiga men lite irriterade på alla insekter vilket jag kan förstå.

I dag fick de gå varsitt dressyrpass. Diara var först ut och det var hennes första pass på banan på 1,5 veckor då hon först fick gå ut några dagar efter förra tävlingen och sen tappade sin sko och därför var tvungen att vila över helgen. Men i dag var det iaf dags igen och hon bjöd på en toppenkänsla! Massor av energi och hon bara gav och gav, helt underbart! Har inget alls att klaga på faktiskt. Hennes energi gjorde att jag fick igenom henne i galoppen och hon var nästan lättare att rida där än i traven (det händer typ aldrig) eftersom hon var så pigg. Så kommer sväva på små rosa moln hela dagen nu efter detta passet!

Zorro var näst på tur och han hade väl typ 20% av Diaras energi, haha. Men han var ändå väldigt fin för att vara Zorro och svarade bra på hjälperna. Var ett tag sen han reds på banan nu och måste verkligen skärpa till mig och göra det lite oftare för han behöver det för att hålla sig mjuk. Inga hårda pass såklart utan bara lite gymnasiserande i en halvtimme eller så, man märker så stor skillnad efteråt!

Bilderna är ifrån ett dressyrpass på Diara i maj:
   

Av Emma - 17 juni 2019 18:10

I dag har vi varit ända uppe i Uppsala och vänt för att kolla på SLU där jag ska börja i höst om jag kommer in samt för att kolla på tre olika eventuella boenden. Har verkligen varit en heldag med nästan 10 timmar i bil, usch och fy.
I mon blir det dock ridning igen, Diara och Zorro tror jag står på schemat.

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4
5
6
7
8 9
10 11 12 13
14
15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards