Stangen

Alla inlägg under mars 2015

Av Emma - 31 mars 2015 22:16

Denna dagen har jag spenderat i soffan med 40 graders feber. Kul! Eller inte. Jag har inte gjort så jättemycket, timmarna har segat sig fram, men jag har pluggat lite och även kollat på Mockingjay på swefilmer. Den var bra. Det var längesen jag läste boken så kommer inte ihåg särskilt mycket. Och det kanske är lika bra för då slipper man reta sig på alla olikheter mellan boken och filmen.

Mamma red Diara en sväng i skogen åt mig i dag. Hon var tydligen väldigt pigg men ändå snäll, som vanligt alltså. Förhoppningsvis orkar jag rida själv i mon.

I morgon fyller dessutom bästa Kiwan 19 år, som det aprilskämt hon är, haha.

Nu ska jag ta och soooooova.
Natti natti ;)

Av Emma - 30 mars 2015 20:00

Gissa vad jag har gjort hela studiedagen? Jo, jag har legat i soffan med 40 graders feber och mått illa. Det är ju precis det som man vill göra när man är ledig....

I går hade jag 38 graders feber men jag red i ösregnet ändå. Jag och pappa stack ut på en långrunda - vattenfall med Diara och Zorro. Jag kände att Diara behövde bli av med lite överskottsenergi. ;)
Emilio och jag tog den vanliga rundan i skogen. Jag satt och frös så att jag skakade och höll typ på att somna hela tiden, haha. Emilio var iaf pigg för en gångs skull.

I dag skulle Emilio gått ut igen och Diara skulle fått ett dressyrpass. Det orkade jag självklart inte så nu kommer hon ha jättemycket överskottsenergi om jag orkar rida i mon. Får hålla tummarna för det!

Diara i sitt nya ridregntäcke:

Zorro innan turen:

Av Emma - 28 mars 2015 19:35

I dag har jag hållt igång fysiskt från 8 till 16 och sedan psykiskt fram tills nu.


Dagen började med ett hoppass på Diara. Vi hoppade bana på 8 hinder. Först på 70 cm som uppvärmning och sedan en blandning mellan 80 och 90 cm. Diara hoppade jättefint och var vääääldigt pigg, haha. Ska ut en långsväng i skogen på henne i mon så får vi se om hon blir av med lite energi då.


Sedan var det Zorros tur. Red dressyr på honom igen och denna gången var han mjukare redan från början, det som dröjde lite mer var tempot. Fick kämpa stenhårt (ni som har försökt rida en seg häst i form vet hur det är) och svetten rann men det gav resultat och i slutet gick han lika fint som i måndags. Avslutade med att hoppa några språng på hindrena som ändå stod uppställda, dock efter att jag sänkt till 50 cm och han skuttade över fint. ♥


Medan hästarna sedan käkade sin lunch passade jag på att jogga och sen körde jag lite longering och frihetsdressyr med Emilio på banan. Sprang även med honom fram till hindrena och släppte sedan så att han fick skutta över själv. Han tyckte att det var jättekul och bockade och busade. Jag blir glad bara av att se honom.


Så just nu sitter jag är efter en lååång dag och är jättetrött. Dessutom blir det sommartid i morgon så man får sova en timme mindre. Det kompenseras dock av att vi har studiedag på måndag så ska inte gnälla. Ha en trevlig lördagskväll allihop! ♥


Några bilder på Diara från i dag:

     

Några bilder på Zorro från i dag:

     

Av Emma - 26 mars 2015 20:00

Regnet kom lagom till att jag och mamma rdit iväg ut i skogen. Diara brydde sig inte nämnvärt medan jag retade mig destomer eftersom jag inte hade lust att bli dygnsur. Men jag är ju inte den som bestämmer vädret tyvärr så dygnsur blev jag... Usch.


I morgon ska dom vila och på lördag har jag tänkt hoppa lite med Diara, som andra vet jag inte riktigt än...

 

Ska dssutom börja läsa City of Heavenly Fire i mon, den sista TMI-boken. 725 sidor på engelska... Taggad! eller inte

Av Emma - 25 mars 2015 19:45

Dagens hoppträning gick super, verkligen SUPER! Diara var såååå fin. Hon bjöd framåt hela tiden, sög tag i hindrena och hoppade jättefina språng. Mina avstånd blev rätt (guldstjärna) och vi fick massor av beröm.

Vi började med att hoppa några språng inne i ridhuset som uppvärmning innan vi gick ut på utebanan. I ridhuset låg hindren på ca 70-80 cm vilket är väldigt lågt men Diara tar ändå uppgiften på allvar. Väl ute så fick vi hoppa en bana, bestående av oxer, fyra studs, oxer och sen ett räckte. Vi hoppade banan på ca 90 cm (förutom studsen såklart) 2 gånger och det var absolut inga problem. Diara var långt över. Så som sagt fick vi nästan bara beröm och Diara fick en extra morot, hihi.


Lite klipp från träningen:

Av Emma - 23 mars 2015 18:45

I dag slutade jag redan vi halv elva och då bar det av hem för att rida 3 hästar:


Först ut var Diara. Vi skulle ta ett dressyr och markarbetspass. Hon var jättepigg, småstegrade och höll på när vi skrittade fram. När jag väl började arbeta henne slappnade hon dock av bättre och gick riktigt fint. Övade lite avståndsbedömning över galoppbommar och det gick bra ibland, dåligt ibland. Kan ju inte direkt påstå att jag ser avstånden men förhoppningsvis kommer det ju mer jag övar, det är ju vad alla säger. Små skuttade även över de minihinder på 40 och 50 cm jag ställt upp inför hoppningen med Emilio och då blev alla avstånd rätt och hon hoppade jättefint!


Efter det var det dags för dagens guldkorn, nämligen Zorro. Han har inte gått på banan sen kanske november vad jag kan komma ihåg så jag kände att han behövde ridas till lite. Jag förväntade mig en slö, stel och motsträvig häst som mest skulle hänga i tyglarna. Stel var han, och ganska slö men motsträvig - absolut inte! Redan i uppvärmningen började han söka sig ner i form och när jag sedan hade galopperat lite kom tempot av sig själv och Zorro gick ner i superfin form men påtramp där bak och välvande nacke. Jag satt som i en dröm. Om och om igen tänkte jag "Ser jag verkligen Zorros nacke nerböjd i form framför mig?!" Det är nämligen första gången han har gått riktigt bra med mig - att det går bättre nu beror säkert på att jag utvecklat min dressyr otroligt mycket tack vare Essiträningarna. Även i galoppen som brukar vara lång, tung och trög behöll han formen och när jag testhoppade 50 cm hindret lyfte han på hovarna ordentligt och skuttade över så fint. Är så grymt stolt över honom! Hade önskat att vi haft några åskådare men vi var tyvärr ensamma. Ska satsa på ett nytt dressyrpass i helgen och kanske få mamma och pappa att kolla på... Hehehe...


Till sist var det Emilios tur. Han skulle gå ett pass som jag längtat efter länge - hoppning! Han är så grymt rolig att hoppa med eftersom han blir så busig och pigg. Vi hoppade huset banan: Distans räcke-räcke på 40 cm, diagonalen räcke på 40 cm, andra diagonalen oxer på 40 cm, långsidan räcke på 50 cm. Högre än 50 får Emilio inte hoppa med ryttare eftersom han börjar bli gammal och dessutom så river jag med fötterna om hindret är 60 cm och uppåt, hehe. Men 50 med ryttare anstränger han sig inte ens över. Han bara skuttar till, mjukt och fint. Min lille älskling! ♥


I morgon blir det vila för alla pållar och sen taggar jag och Diara årets andra Lasseträning på onsdag. Vi skulle eventuellt få hoppa lite ute på hans stora utebana vilket ska bli superkul!


Gamla bilder:

 

    

   


Av Emma - 22 mars 2015 19:20

Det var 10 minusgrader i morse så kunde inte rida på förmiddagen så var inne istället. Hade tänkt göra lite läxor och så men det blev att jag påskpyntade rummet. Efter lunch red jag Emilio en sväng i skogen. Han var seg och ömfotad. Skulle som sagt hoppat honom i dag men banan var ju frusen så vi får ta det i mon om banan är bättre då. Sedan var jag nere hos Camilla och red Qajsa (se inlägget under). Direkt efteråt red hela familjen ut en sväng på resterande hästar. Diara var grymt pigg. Hon skulle bara galoppera hela tiden och var allmänt jobbig. Självklart hade jag varit för lat att sätta på martingalen så det blev ju som det blev. Men samtidigt är hon ju väldigt mjuk så jag red ihop henne och försökte få henne att använda energin på rätt sätt. Invigde även det reflex skrittäcke som jag sydde i syslöjden våren 2013. Det var väl på tiden, haha.

Bilder från turen: (det står SÖT på rumpan på skrittäcket men det syns tyvärr inte särskilt bra på bilderna)

   

Mitt påskris:

 

Av Emma - 22 mars 2015 19:17

Det blev en sväng ner till Camilla efter lunch i dag för att rida Qajsa. Vi red ut i skogen, den långa rundan, och hon skötte sig jättefint. Hon var lite tittig men det brukar hon ju va. ;)


 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards