Stangen

Alla inlägg under mars 2015

Av Emma - 21 mars 2015 19:43

Årets första Essiträning! Vi åkte till hennes nybyggda ridhus istället för att vara hemma men Diara bryr ju sig inte då mycket om var hon är. Essi tyckte att vi utvecklats jättemycket under vintern och det håller jag med om. Vår svaga sida är fortfarade övergångarna där hon inte riktigt vill behålla formen. Vi jobba supermycket på det i dag, om och om igen och i slutet fungerade det hyfsat. Vi ska fortsätta med detta hemma - nästa Essiträning ska det vara bättre! Min sits och position hade överlevt vintern vilket jag är glad för - finns inget värre än att behöva nöta sin egen sits och ta hästen i andra hand.

Träningens höjdpunkt var galoppen där Diara fick i stabil form med mycket power. Min lilla älskling!


Film från dagens galopparbete:

Efter träningen red jag Emilio en sväng i skogen med mamma och pappa. Han var rätt pigg faktiskt, haha. I morgon ska jag hoppa lite med honom - ska bli superkul! ♥

Av Emma - 20 mars 2015 21:26

Har verkligen inte hunnit med bloggen denna vecka... Suck, ska försöka bättra mig. En snabb tillbaka blick:


Lördag: Red Diara ett kort pass på banan inför pay and jumpen. Hon var superfin och pigg eftesom all päls var av. Hoppade även några språng på 80 och de blev JÄTTEBRA! Så synd att jag inte fick dom på film... Emilio red jag en sväng i skogen.

Söndag: Efter pay and jumpen (som ni kan läsa om i inlägget under) red jag ut en sväng på Zorro och sen longerade jag en busig Emilio. Han fick även hoppa lite i longeringslina vilket han tyckte var jättekul, haha.

Måndag: Tog en lugn skogstur på Diara. Hon var lika pigg som om hon vilat en vecka istället för tävlat dagen innan. Eller vänta lite... Jag vill inte veta hur pigg som skulle va om hon vilat en vecka, haha.

Tisdag: Alla pållarna vilade.

Onsdag: Red ett dressyrpass på banan med Diara. Hon var jättepigg och väldigt mjuk så fick till en bra form och en bra känsla. Övade mycket på att flytta ut och in på en volt och även på vanliga skänkelvikningar.

Torsdag: Uteritt igen. Tog några långa galopper uppför en backe och det tyckte Diara var superkul!

I dag: Vilodag för pållarna. I morgon blir det dressyrträning för Essi i hennes nybyggda ridhus. Tagga!


 

Av Emma - 16 mars 2015 21:15

80 cm - 0 fel

En riktig superstart på året! Diara var hur mjuk och fin som helst på framridningen och fick till fina språng på framhoppningen. Det blev dock lite stressigt eftersom 5 st hade stukit sig helt plötsligt men det gick fint ändå. Inne på banan blev hon den tigerlika Diara som slukade hinder och tyckte att det var superkul! En jättenöjd med rundan - avstånden satt till och med! Vi kom felfritt runt och fick en efterlängtad rosett! ♥


Några bilder och screenshots:
             

Efter ritten kom det fram en tjej som sa att hon tyckte vi var jätteduktiga och så undrade hon om Diaras pappa är Hoppenhofs Jop. Ja, sa vi och då berättade hon att hon har hennes pappa! Så efter att vi gjort Diara i ordning och lastat in henne gick vi ner och hälsade på Joppe. Det var superkul att få träffa honom i verkligheten! :D

 

Film från ritten:

Av Emma - 14 mars 2015 21:15

Årets första Lasseträning gick jättebra! Vi hoppade en linje, en kombination samt några enkilda språng och la i slutet ihop det till en bana på drygt 90 cm. Diara hoppade superfint men en härlig energi och hoppglädje.


Film från träningen:

Av Emma - 13 mars 2015 20:37

Här har det ekat tomt sen i tisdags eftersom jag har haft fullt upp.

I onsdags var det hoppträning, skriver mer om det i ett separat inlägg om jag får tid i mon men det gick iaf jättebra!

I går red jag ut en lugn sväng på Diara och hon var faktiskt lugn för en gång skull.

I dag red jag Emilio i skogen. Han var jätteseg och verkade inte uppskatta ridturen alls, haha. Sedan kom Camilla hit och klippte av Diara all vinterpäls. Det var verkligen på tiden eftersom hon var jättesvettig efter Lasseträningen. Så hon krymte till typ halva storleken utan all päls, haha. På med det nya täcket och ut i hagen - rullade sig direkt, haha.


Före och efter bild:
       

Nya täcket på:
   

All päls, det är verkligen HUR MYCKET SOM HELST! 

 

Av Emma - 10 mars 2015 21:43

I dag har det varit ganska soligt men väääldigt blåsigt. Jag och Diara höll typ på att blåsa bort när vi red dressyr på banan. Slutade tidigt i dag (redan vid ett) eftersom lärarna skulle ha någon utvärderings grej.
Diara var superfin! Dagens pass var ett guldkorn i mängden. Hon var så mjuk och följsam och stabil i sin form. Kände mig som värsta OS dressyrryttaren, haha. Jag jobbade mycket galopp även i dag för att stärka den ordentligt. Just i dag focuserade jag på ökningar och minskningar samt galoppombyten. Red inte särskilt länge, bara ca 40 min, eftersom vi har årets första hoppträning för Lasse i mon men hon var otroligt duktig! Hoppas det sitter i tills i mon så att det blir lite teknikhoppning och inte bara glädjehoppning som det lätt kan bli när hon ligger på för mycket och inte riktigt vill samla sig.
Iaf, det var allt för i kväll.
Ha en skön natt!

Bild från förra årets sista dressyrpass innan vintervilan:

Av Emma - 9 mars 2015 19:19

I dag slutade jag tidigt - redan vid tjugo i elva. Var hemma en timme senare och började med att rida Emilio. Han var seg och ömfotat och ville bara vända, haha. Antagligen tyckte han att man ska stå i hagen och sola inte vara ute i skogen och springa omkring.

Efter det red jag Zorro ihop med mamma och Kiwi. Vi red en lite längre runda och det tyckte dom båda var kul. När jag väl väckt igång Zorro var det full rulle hela vägen hem.

Hoppas ni haft en bra måndag! ♥


Bilder från i somras:

   

Av Emma - 8 mars 2015 18:25

Vilket underbart väder vi har haft i dag! Strålande sol, blå himmel och över 10 grader varmt! Har haft fullt upp hela helgen så här kommer en sammanfattning:


Lördag

På morgonen var vi i ridhuset med Diara och hoppade. Vi hoppade bana på 80 cm och hon var superfin! Vi la även in vattenmatta och grindar men det var inga problem. Min avståndbedömning var väl sådär men den övar jag ju på. Diara sög tag i hindren och hoppade med en otrolig glädje, haha.

Sedan red jag Emilio varulvsrundan. Vet inte om jag nämt det tidigare men det namnet kommer från när jag och Emilio red den rundan en gång och han var helt panikslagen och ville skena hem som om vi var jagade av något (en varulv t.ex :P). Sedan dess har han alltid varit väldigt pigg där vilket gör den rundan till en favorit med just honom. Pigg var han i går också. Olyckligtvis möte vi en traktor (Emilio är rädd för dom) och Emilio fick panik och reste sig så jag fick låta honom galoppera iväg åt andra hållet. Sen var han ännu piggare!


Söndag

Dagen började med att jag, mamma och pappa red ut en sväng i skogen. Jag tog lilla Emilio! ♥ Han var pigg och söt. Bytte även häst med mamma vid stocken eftersom det var så längesen jag hoppade Kiwi. Första vändan var vi före pappa och Zorro och då var hon rätt seg. Andra vändan var vi därimot tvåa och då sänktes rumpan, huvudet åkte upp och sen gasen i botten. Man har inte en chans att bromsa då, haha. Hindret tog hon som om det var 1 m.

Sedan hängde jag och Diara med min kompis och granne Victoria och hennes föräldrar ut på en lite längre runda. Vi var ute ca 1,5 h men Diara var ändå inte särskilt svettig vilket betyder att hon börjar få upp sin kondition efter vintervilan igen! Ritten flöt på utan problem. Diara trodde att hon skulle bli uppäten av några får som gick i en hage utmed vägen men annars var hon lugn när det gällde tittigheter. I tempot var hon dock inte särskilt lugn, haha. Tur att maringalen var på!


 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards