Stangen

Direktlänk till inlägg 1 januari 2017

Mitt 2016, del 1 (januari-mars)

Av Emma - 1 januari 2017 10:00

Januari

Eftersom Diara skadat sig i början av december så var januari en väldigt lugn månad. Jag gick promenader med Diara dagligen och såret läkte, sakta men säkert.

 

1 januari invidge Diara sitt nya regntäcke som jag fått i julklapp, såhär fin blev hon:

 

Samma dag hoppade jag Kiwi barbacka i skogen, då gick det undan vill jag lova, haha.

Under hela januari red jag China varje helg och ju mer jag lärde känna henne desto mer tyckte jag om henne. ♥

   

    

Den 4.e fick Diara ny sjukhage och hon började med att springa igenom staketet, hehe. Men efter den lilla incidenten gick det bra och hon kom till ro.

 

9 januari var det dags för det stora ögonblicket – första gången jag satt på Diaras rygg på ca 7 veckor! Den gången var hon rätt lugn, men dagen efter så mynnade skrittrundan ut i en skentur genom skogen som sedan avslutades i ett träd. Läs mer HÄR.

 

Lördagen därpå fick hon börja gå med de andra hästarna igen, här kan ni se en film ifrån ihopsläppet:

23 januari började jag trava henne och en vecka senare, den 30:e var det dags för galopp. Det var en pigg liten pålle då vill jag lova, hehe.

 


Februari

Under februaris första dagar smälte snön äntligen av och temperaturen låg på plussidan åtminstone vissa dagar. Diara hade överskottsenergi så att det bubblade ur öronen på henne och hon stack med mig ute i skogen upprepade gånger. Den 6:e drattade jag t.o.m i backen, årets första & livets 26:e avramling. Inlägg HÄR.

Jag och Emilio hade en riktigt mysig uteritt ihop, finaste hästen. ♥

 

8 januari gjorde Diara årsdebut på ridbanan. Vi red ett lätt markarbetspass med lite upphöja cavalettisar och ett litet 60 skutt och hon tyckte det var jättekul. Riktigt tryck i bakändan, haha. Inlägg HÄR.


Men bara några dagar senare kom snön igen och gav oss en lång och seg vinter med snö som aldrig riktigt ville ge sig. Ibland kom vi iväg till ridhus, ibland inte – snön styrde våra liv, skulle man kunna säga...

Under sportlovet vecka 7 var veterinären här för tandkoll & vaccination av hästarna och jag blev så glad över att Diara var u.a i munnen. Inlägg HÄR.

Dagen efter jobbade jag alla hästar från marken och guldstjärnan gick till Diara. Inlägg HÄR.

27 februari kom vi iväg till ridhuset för första gången mellan snöfallen. Camilla hade en liten hoppträning för oss och inlägg hittar ni HÄR.


Mars

Den tredje mars klipptes Diara:

     

Vi var även iväg till ridhuset några gånger för dressyr och markarbete. Klipp från 5/3 resp. 19/3:


 

Diara fick ett nytt skrittäcke:

   

13 mars påskpyntade vi, både inne och i stallet, några bilder:

   

15 mars var det äntligen dags – årets första Lasseträning! Diara var suuuperfin och hoppade som bara den. Inlägg hittar ni HÄR och en film här nedan:

Samma dag anlände även våren på riktigt. Detta betydde inte att all snö var borta för det skulle dröja ytterligare några veckor men det blev liiiite varmare och slutade komma ny snö typ varannan dag.

Den 23, påsklovets första dag, red jag Diara på banan igen efter ett långt uppehåll från den men har tyvärr inga bilder för det regnade...

29 mars åkte vi på årets andra Lasseträning. Hon hoppade suuuuuperfint! Inlägg HÄR och film här nedan:


Missa inte "Mitt 2016, del 2" som kommer upp i morgon.

 
 
Ingen bild

kylo ren

2 januari 2017 11:06

vad fin hon blev efter klippningen

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emma - Måndag 13 maj 12:29

Det var så galet somrigt i morse! Soligt och varmt och otroliga dofter från alla blommande träd. Jag och Diara var ute på en ridtur. Dagen till ära blev det en av Emilios standard rundor och var så mysigt men samtidigt väldigt mycket minnen ...

Av Emma - Måndag 13 maj 12:26


Emilios födelsedag i dag och tankarna går lite extra till honom ...

Av Emma - Söndag 12 maj 21:45

I morse red jag Diara en lugnare tur i skogen och hon var pigg och fin.Utöver det har jag bara pluggat hela dagen. Nästan en skam med tanke på att det var värsta sommarvädret ute med sol och 22 grader. Men plugget måste som vanligt alltid prioriteras...

Av Emma - Lördag 11 maj 19:15


I dag blev det lite hoppning med Diara. Hon kändes väldigt fin i traven under framridningen, galoppen var lite knackigare som vanligt. Vi hoppade inget avancerat utan bara ett räcke på varje långsida då vi inte tagit ut övriga hinder för säsongen än ...

Av Emma - Fredag 10 maj 12:12

Vi är redan inne i maj! Så sjukt vad snabbt det går och det är nu mindre än en månad kvar tills jag flyttar hem från Uppsala! Klinikrotationen är slut vilket känns helt galet då den pågått i 1,5 år och man levt i det konstant. Men nu läser vi sista k...

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17 18 19 20 21 22
23
24
25
26 27 28 29
30
31
<<< Januari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards