Stangen

Alla inlägg den 24 februari 2017

Av Emma - 24 februari 2017 22:19

Så skönt med fredagskväll nu och att ha lagt matteprovet bakom sig - med en bra känsla dessutom. Bara att hoppas att den stämmer överens med resultatet sen, hehe. ;)

I morgon ska vi först till ridhuset med Diara. Ska rida ett rent dressyrpass med fokus på att få igenom henne i båda varven och att hon ska lyssna direkt. Är riktigt taggad! Sen ska jag och Victoria rida ut ihop på våra mammors hästar för första gången. Vi har ridit på våra pappors många gånger men hon har aldrig (tror jag) haft sin mammas när vi ridit ihop och det är väääldigt sällan som jag har Kiwi då. Så det ska bli kul! Blir antagligen en väldigt lugn tur då det är minus och stenfruset ute igen...
Efter det ska även Emilio ridas en liten tur och jag ska jogga samt göra lite läxor. Men dem är en bagatell i jämförelse med att plugga inför prov. ;)
Dessutom ska Zorro få komma ut igen för första gången sen i söndags. Vi kommer släppa honom i ett lite jämnare bete och antagligen bara ihop med Kiwi för att det ska bli så lugnt som möjligt. Kommer bli skönt för honom. I dag fick han ju sista medicineringen och trots att det är skönt så kommer jag sakna att få ge honom sprutan varje kväll för det är faktiskt roligt, hehe. #veterinärnörd

Ha en bra lördag i morgon!

Av Emma - 24 februari 2017 07:44

Hej! Ni får ursäkta att jag ligger någon dag efter med bloggningen nu men vi har ett stort matteprov i em som jag har pluggat massor inför. Det har i vilket fall som helst inte hänt så väldigt mycket. I onsdags red jag och Diara ett dressyrpass i skogen. Jag jobbade henne fram och tillbaka på en grusväg några gånger med många tempoväxlingar och skänkelvikningar. Hon var väldigt fin i början men sen när vi hade gjort lite galopp-halt-galopp övergångar så blev hon övertaggad och skulle bara springa iväg. Varför gjorde jag då såna övergångar kanske ni undrar? Jo, för att Diara 2.0 har startat nu. Jag har varit lite för snäll tidigare vad det gäller hur lyhörd hon är. Jag har nöjt mig med att hon lyssnar och gör vad jag ber henne om men vi måste ta det hela lite längre nu så att jag får mer direkta och explosiva reaktioner. Så jag har helt enkelt blivit lite (läs: mycket) tuffare mot henne och kräver mer. Tror att det kan ge väldigt positiva effekter. Så galopp-halt var i det syftet en utmärkt övning. Den hade dock sämre bieffekter, haha. Men påväg hem lyckades jag få henne lite lugnare och hon blev ganska så fin igen.

Camilla var ute på kvällen och la om Zorros sår. Det var torrt och fint och hon tyckte att det såg väldigt bra ut vilket är skönt. Till helgen ska han nog få komma ut igen om det inte är för blött.

I går blev det plugg hela kvällen men avbrott endast för att släppa in Camillas hästar (hon var på GHS) och våra egna. Ska bli så skönt att bli av med detta provet nu!


Ni får ha en fredag!

Diara innan onsdagens ridning. Hon ser väääldigt taggad ut, eller hur? ;)

   

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards