Stangen

Alla inlägg under januari 2022

Av Emma - 31 januari 2022 10:05

Måndag igen och starten på en vecka som kommer innebära galet mycket plugg. Vi har tenta på fredag och föreläsning ända fram till onsdag. Så segt. 

Även helgen var mestadels plugg. Red dressyr på Diara på fältet lördag morgon och hon kändes väldigt fin. Hon var verkligen i behov av att ridas igenom ordentligt så är glad att jag fick till ett så pass bra ridpass. Mycket övergångar och skänkelvikningar. Guldstjärna till henne! Sedan var det plugg resten av dagen.

I går red jag både Diara och Zorro en lite lugnare tur i skogen. Hade fallit massa träd under nattens storm så många vägar var blockerade så blev ingen optimal runda. Hoppas de tar bort dem snart. Båda skötte sig iaf bra. Sedan longerade jag Emilio på fältet och han var pigg och busig. Sen plugg resten av dagen.


I dag har jag ridit Diara samma runda som i går. Hon kändes fin. Var -10 så inte den varmaste turen direkt, haha. Nu blir det föreläsningar hela dagen, är så otaggad...


Diara i lördags:
 

Av Emma - 28 januari 2022 14:15

Även om det är en dag fylld med plugg så är det alltid ett plus när det är fredag. Väldigt blåsigt och kallt i dag så var ingen särskilt behaglig tur på Zorro i morse. Dessutom var han väldigt tittig och stenhård i munnen så inte alls rolig. 

Senare under fm kom veterinären och gjorde tandkoll på alla hästarna. Alla var fina i munnen, skönt att veta. 

Nu på em har jag gått promenad med Emilio och Molly och så pluggat massor.

     

Av Emma - 27 januari 2022 10:30

Sista veckan i januari och snart är första månaden detta året klar. Jag har en otrolig längtan efter sommar just nu så det får gärna gå riktigt snabbt fram tills dess. Särskilt nu när min pluggfria tid är över med och jag är stressad inför alla tentor, haha. 

Denna vecka har jag varit i Uppsala och haft olika övningar med skolans försöksdjur men kom hem i går. Då red jag Diara ihop med pappa och Zorro. Hon var extremt pigg och taggad så var en rolig tur. Även Emilio fick ridas en liten sväng och var väldigt pigg han med. 


I dag är det torsdag och jag red Diara på morgonen. En lite längre runda och hon kändes väldigt pigg och fin. Nu blir det plugg resten av dagen. 


Diara i går: 

 

Av Emma - 22 januari 2022 12:35

Skönt att vara hemma igen! I går red jag alla hästarna. Emilio fick gå ett litet dressyrpass på fältet bakom stallet och han var ganska så seg. Sedan hade jag skola och Diara och Zorro fick ridas på em. De gick samma runda i skogen i rätt lugnt tempo då det var så hårt och isigt. Båda skötte sig fint. 

I dag var det -12 på morgonen så det var ingen varm tur som jag och Diara var ute på, haha. Hon var dessutom väldigt jobbig och käftig på bettet så ingen toppenrunda direkt. Nu blir det plugg resten av dagen. Den nya kursen har startat och det innebär att pluggsemestern tyvärr är över. 

Emilio i går:

 

Av Emma - 17 januari 2022 10:07

I går red jag både Diara och Zorro på fältet. Diara var rätt spänd så gav ingen superbra känsla men vi jobbade iaf en hel del med galoppen.
Zorro var också spänd i början men när vi kom upp i galopp blev han galet fin med bra framåtdriv och mjuk i både munnen och sidorna. Detta följde sedan med ner i traven och hade kunnat fortsätta hur länge som helst. Han får helt klart guldstjärnan! Sedan tränade jag så det inte bara vag hästarna som fick anstränga sig, haha.

I dag red jag och pappa ut på Diara och Zorro på morgonen. Hade blåst ner massa träd under natten men gick att ta sig fram på vår vanligt runda med lite kreativitet. Diara kändes mjuk och fin.
Nu blir det tåget upp till Uppsala för redovisning av uppsatsen. Mindre kul?

Av Emma - 15 januari 2022 21:27

Jag startade dagen på fältet med Emilio. Var många månader sen vi var där sist nu men är där vi har som allra roligast. Det märktes det lugnt sagt att han tyckte i dag för han var laddad som en kanonkula. Gick knappt ens att trava runt på honom där nere för han hittade på ena konststycket efter det andra i sin vilja att få galoppera upp. Helt sjukt vad taggad han var, måste varit rekord. Och ni kan ju bara gissa hur snabbt det gick upp sen, haha.
Sedan åkte jag till Camilla och red Campari, en betydligt lugnare tur och det var kanske bra det.

Var fin soluppgång över sjön:

Av Emma - 14 januari 2022 15:23

Nu när snön nästan är borta och solen skiner känns det riktigt vårigt ute. Synd bara att det blir minus i morgon igen.
I morse red jag först Diara en sväng i skogen. Hon var pigg och tyckte det gick alldeles för långsamt, haha. Sedan fick även Zorro gå en sväng fast en kortare. Han var sådär riktigt oharmonisk, tittig, seg och hängig. Så ingen succé direkt.
Nu i em har jag varit hos Camilla och ridit Campari. Han var halvpigg men skötte sig bra.

Av Emma - 13 januari 2022 16:38

Nu är det fem plusgrader och snön rinner undan i en väldig fart. Synd bara att det fryser till helgen igen. 

I morse red jag Diara i skogen och hon var väldigt fin. Lite stark i munnen men stundtals fin. Sedan tränade jag. Under em gick jag promenad med Molly och sen med Emilio. 

Lite bilder när Molly sitter och spanar ut över sjön:

     

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards