Stangen

Alla inlägg under mars 2017

Av Emma - 12 mars 2017 16:42

Vi kom tvåa i både den induviduella LC:n och i LB med laget! Dessutom hade vi snabbast tid i laget. Casper var supersuperfin! Skriver ett tävlingsinlägg lite senare som vanligt. Ni får lite bilder sålänge.

Av Emma - 12 mars 2017 06:36

Känslan när man vaknar en tävlingsmorgon!!!! Åhhh vad jag har saknat den. <3
Nu är jag påväg dit vi ska möta upp Marie och sen bär det av mot Västervik. Känns alltid konstigt att inte ha med mamma & pappa på tävling som jag alltid har med Diara fast Marie är en superbra coach så det är aldrig några problem.

I går då... Det var stenfruset ute så kunde inte rida förrän efter lunch. Det roliga var att jag tänkt att hästarna inte kunde gå för att det var så knaggligt och hårt. Jag hade därimot inte en tanke på att det skulle vara precis lika knaggligt och hårt för mig, haha. Så höll på att vricka fötterna av mig när jag var ute och joggade. Ridningen sen då. Först red jag och mamma ut på Emilio och Kiwi. E var rätt seg och tyckte väl inte att det var någon succé. Ganska dåligt underlag fortfarande så vi fick ta det lugnt.
Diara red jag inte i skogen utan på ett fält precis bredvid stora vägen, där var det mjukt och fint. Vi hade bara ett lätt joggingpass efter fredagens hoppträning och hon kändes jättefin, mjuk och lätt i handen. Vi invigde även hennes nya ridtäcke som är två (!) storlekar större än hennes vanliga för att det inte ska vara för kort. Så detta satt jättebra. Pappa var med och hade en härlig ridphotoshoot på oss, bilder kommer under veckan.

Sålänge får ni lite mobilbilder från i går:

Håll tummarna för oss i dag! Förhoppningsvis kommer vi med i laget, vi är 6 som rider om 4 platser.

Av Emma - 10 mars 2017 17:32

Det blev hoppträning i dag vilket var jättekul! Lasses ordinarie träningar kommer ju vara tisdagar ojämna veckor vilket är typiskt då vi har dressyrträning de torsdagarna och då kan vi ju inte åka på båda... Så ska försöka komma ner och hoppaträna lite andra dagar om vi kan få ihop det men det lär nog inte bli så ofta tyvärr. Iaf, vårt fokus nu i vår ligger ju på dressyren så vi får hoppträna lite själv också istället.

Dagens träning gick iaf SUPERBRA! All lydnadsträning vi gjort i skogen hade verkligen gett resultat för hon lyssnade direkt på min skänkel och likaså på bromsen. Övningarna var väldigt bra. Var en långsida med sockerbitar på distans, ett räcke på ena diagonalen och en oxer på andra samt kombination på andra långsidan. Vi värmde upp på sockerbitarna och varierade mellan fram på 5 och tillbaka på 6 språng. Här märktes hennes ökade lydnad av tydligt. Sen la vi även in böjd distans mellan en sockerbit och oxern vilket gick superbra. Ikombinationen ska Lasse åt mig att inte "mesrida" och vi fick riktigt härliga språng. Den slutliga banan inkluderade allt med både start av avslut på sockerbitsdistansen för att få hästen i balans och på bakbenen. I denna sista rundan låg utsprånget på oxern på 1 m och Diara (som förövrigt luftade väldigt mycket som alltid när pälsen är av) höll på att hoppa mig ur sadeln, haha. Hon gjorde såååå fina språng i dag och hade sån glädje mot hindren att det var en fröjd att rida henne. Det jag skulle tänka på var att rida på mer fram på hindren och inte bromsa tills jag såg ett läge samt vara mer rak över hindren och inte kasta mig fram så mycket då jag är lite lång i överkroppen.

Kunde verkligen inte börjat hoppträningsåret bättre - är så nöjd med denna träning! Övningarna var jättebra, jag red bra och Diara var jättejättefin! ♥♥♥

Film från tävlingen. Om ni undrar varför vi får ett avbrott efter cavalettisarna i sista klippet så är det för att Diara blir rädd för en katt som smiter ut ur ridhuset, haha.

Av Emma - 9 mars 2017 18:13

I går hade jag och Diara en fantastisk uteritt i snö och solsken! Inte vad man önskar i mars kanske men ändå väääldigt härligt. Fokuset låg på galopparbete så vi tog många galopper i samlat tempo så att hon fick arbeta med sina bakben in under kroppen, något hon inte riktigt har styrkan att göra helt obesvärat hittils, det är därför vi måste träna mycket på det nu. Sen blandade vi det självklart med en och annan busgalopp uppför backarna också, något som Diara helt klart uppskattar mer, haha. I travarbetet, som visserligen inte blev jättemycket men ändå litegrann, var hon superfin!

Några härliga vinterbilder från turen:

       

I dag tog jag istället en snögalopp på Emilio. Det har börjat smälta ordentligt nu så det blev mycket styltor. Det bekymrade dock inte Emilio särskilt mycket för han höll ett högt tempo, busade på och vi hade jättekul ihop, precis som vanligt. ♥

Öronbild:

 

Fällsäsongen, med allt elände som den innebär, har nu dragit i gång och jag tog årets första fällomgång på Stangen i dag. När hårbollen börjar tappa sina hår... De är MÅNGA, fler än man kan ana, suck.


   

I morgon ska jag ev hoppträna med Diara, annars blir det en uteritt och så hopptränar vi på lördag istället. Vi får se. Fredag är det iaf och det säger man ju inte nej till, hihi. ☺

Av Emma - 8 mars 2017 07:14

Godmorgon! Just när är jag påväg till skolan och är helt otaggad på en visseligen kort dag men samtidigt en dag som innehåller idrott. Snyft...
I går vilade hästarna då jag slutade sent men i dag ska Diara få komma ut och snögaloppera igen innan jag kör sista pluggracet inför torsdagens tyskaprov. Snön skulle ju tyvärr inte utsättas för några plusgrader förrän i mon så får väl åtminstone utnyttja den till nåt bra när den ändå ska vara här. Det var precis likadant förra året att bara nån dag efter att vi klippt Diara kom massa snö. Hon måste ju frysa ihjäl om benen stackarn...

Ha en bra onsdag iaf!

Av Emma - 7 mars 2017 10:57

Först och främst: Ni får ursäkta att hela detta inlägg är skrivit i kursiv stil men det bara blev så och går inte att ändra via den vanliga knappen för enligt den är det inte kursivt... Så får inte bort det helt enkelt, ni får stå ut.
 
Gårdagens uteritt med Diara var riktigt härlig för även om jag inte gillar snö längre (endast p.g.a att vi inte kommer uppför vår bybacke med transporten då, de problemen hade jag inte förr då vi aldrig åkte iväg med någon häst innan Diara kom) så är det något speciellt med att galoppera i 30 cm pulversnö. Även Diara uppskattade det och hade gärna galopperat ännu mer och ännu fortare. Lät henne sträcka ut ordentligt i en lång uppförsbacke och då märkes faktiskt att det var lite jobbigt för det var en marginell tempominskning i slutet. Bra träning för henne! Annars fokuserade jag mer på att hon skulle lyssna på broms och gas och arbeta rätt. Hon har fått mycket mer respekt för min hand nu sen jag blivit lite hårdare i vad jag accepterar. Nu kan hon trava på i form med bibehållen takt samtidigt som hon bär sig själv utan att ta stöd i min hand vilket är en enorm och viktig utveckling. I galoppen kan hon bli lite mer dragig men det är på g där också. Så fort hon inte accepterar mina förhållningar gör vi halt och det vill hon ju absolut inte, haha.
 
Några snöiga bilder från i går:

         

Av Emma - 6 mars 2017 11:21

I dag var det 30 cm snö ute och det var snöpulsning som gällde. För att göra måndagen ännu sämre har min förkylning övergått i feber och jag är mer död än levande. Börjar verkligen tröttna på detta nu. Det vekar inte spela någon roll hur länge jag väntar med att börja jogga igen efter att jag blivit frisk för så fort jag börjar blir jag sjuk igen. Nu senaste hade jag väntat två veckor, joggade söndag och tisdag och vips - på onsdag var jag sjuk igen, för femte gången på raken. Blää.


Jaja, slutgnällt. Efter skolan i dag ska jag och Diara ut på en snögalopp. Jag är dödstrött och hon kommer vara hur pigg som helst så det kommer bli jobbigt men såklart roligt också. När det ändå ska vara snö får man väl göra nåt vettigt av det och snögalopp är ju båda roligt och nyttigt för Diaras kondis. ;)

Av Emma - 5 mars 2017 14:28

Jag undrar hur många av vinterns inlägg som har haft just denna rubriken...? Nu är det ju visserligen vår men det är inget snön tycks bry sig om. Det var 5 cm snö på marken i morse och full snöstorm så som ni kanske förstår blev det inget ridhus - blääää! Jag och Amanda tog istället en liten uteritt på en pigg Diara och en seg Emilio. Jag klädde in Diara i hennes heltäckande regnridtäcke för att hon inte skulle bli så kall om halsen när det blåste så. Och det hjälpte för hon var jättevarm och go under när vi kom tillbaka. Jobbade henne ganska mycket i både trav och galopp i dag och hon kändes fin. Lite spänd och taggad då det blåste rätt kraftigt men det är ju inte så konstigt.

Vid 10 var jag hos Camilla och hjälpt henne med två hästar. Först red jag Camé på banan och hon var riktigt fin! Innan har hon varit lite svårstyrd och mest velat sakta av om man inte jagat på henne bakifrån men i dag kunde vi rida både volter och serpentiner och hon hade en väldigt fart. Tog tom galopp för skänkeln och i höger varvet fick hon feeling och galopperade på som bara den, trodde aldrig att jag skulle få stopp, haha. Så duktig!

Sen red vi ut på Cassino och China. China var grymt pigg och taktade fram i skritten. I varje galoppfattning flög hon rakt upp i luften och skickade bakbenen rätt ut. I och med det kom hon lite efter Cassino, något som hon snabbt såg till att ta igen. Så söt! ♥

Bjuder på den första öronbilden någonsin på Camé:

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards