Stangen

Alla inlägg under mars 2017

Av Emma - 23 mars 2017 12:05

I går red jag då Diara på banan för andra (tror jag) gången i år. Underlaget var helt perfekt - mjukt men ändå fast. Diara var jättefin! Vi joggade fram i ganska lugn trav för att få henne på bakbenen och mjuk i handen. Hon var ganska så pigg så jag fick lägga mer tid än vad jag tänkt på att få henne lugn och mjuk men sen blev hon fin. Galoppen var mycket bättre än vad den brukar. Gjorde lite övergångar mellan trav och galopp i uppvärmningen för att få med formen upp och när vi sedan red över bommarna var hon jättefin. Då hon kan bli ganska hängig i handen över bommar så la jag in en 15-meters volt på andra långsidan (varannan gång en volt tillbaka så att vi bytte varv) och då kunde jag samla ihop henne och efter bara några gånger lyssnade hon över bommarna också och var superfin i formen. Vi varierade mellan 4 och 6 galoppsprång och när vi red på fyra ville hon gärna sticka iväg i början men efter ett tag började hon som sagt lyssna mer.

Som jag nämde innan passet så skulle vi rida mycket övergångar och det gjorde vi, alla möjliga varianter. Hon var jätteduktig i dem, behöll formen och accepterade min hand. Även halterna var super! Så är väldigt nöjd med henne och detta passet var riktigt nyttigt för oss.


I dag blir det en uteritt med henne istället, men såklart med fokus på att arbeta rätt där med. Sedan blir det plugg resten av kvällen. Att vi nu är av med kemiprovet hjälper inte så mycket när vi har fysikprov nästan vecka, blää.

Ha en fortsatt bra torsdag! :)

 

Av Emma - 22 mars 2017 07:47

Godmorgon! Förutom att vi har idrott i dag så är jag riktigt taggad på onsdag. Vi slutar vid ett och då ska jag hem och rida Diara ett pass på ridbanan för första gången på jag vet inte hur länge. Den har växlat mellan att vara helt stenhård och att vara stenhård under på vissa ställen där isen inte smält än vilket gjort att jag inte kunnat använda den på väldigt länge. Men nu har det varit plusgrader åtminstone på dagarna så pass länge att den är riktigt fin. Pappa sladdade den i helgen så nuäntligen är det dags! Har tänkt lägga ut två bommar att träna lite avstånd mellan vilket ger oss dubbel träning - min avståndsbedömning och Diaras galopp. Många övergångar ska vi träna dessutom. Är jättetaggad på att känna om hon är lika fin som i skogen i måndags. Förutom det blir det plugg då vi har kemiprov i morgon.


Om ca tre veckor ska jag & Diara göra våran riktiga årsdebut - alltså på riktig tävling. Det är första omgången av div 3 laget i dressyr. Sen om vi kommer med är ju en annan sak, vet inte hur stor chansen är om jag ska vara ärlig. För det första är vi inte där än så vet inte hur mycket vi kommer utvecklas tills dess då utvecklingen hittils har gått väldigt snabbt och för det andra vet jag inte hur bra de andra som vill vara med rider. Antagligen bättre än oss, haha. Men hoppas komma med iaf. Om inte annat kommer vi rida den induviduella LC:1-an efter uttagningsklassen. Är så taggad!


Hoppas ni får en bra onsdag!

   

Av Emma - 21 mars 2017 08:01

I går red jag ut en lite längre runda på Diara ihop med Victoria. Vi hade jättekul som vanligt och Diara var dessutom superfin i allt! Hon var helt stabil i formen i traven, gjorde alla övergångar i balans och stod still och kvar i formen i alla halter. T.o.m galoppen var fin (med undantag för några få tillfällen då hon tänkte sticka iväg och jag fick göra halt) och hon kämpade på med att bära sig själv. Hon sökte sig nedåt men orkade inte få med bakbenen hela tiden men när hon gjorde det fick hon sån power. Började undra om det var någon speciell anledning till att hon var så duktig och fjäskade sig in för mig, haha. Såna är pass är största inspirationsboosten! Så taggad på att träna vidare nu!

Bästa Diara fick såklart en (från hennes sida ofrivillig) puss efteråt!

Av Emma - 19 mars 2017 13:09

I dag var det sju minus på morgonen och alltså stenhårt ute igen. Därför blev det en lugn skrittrunda när jag och Amanda red ut på Diara och Emilio. Det gjorde i och för sig inte så mycket då Diara har gått ganska tufft nu med dressyrträning i torsdags och pay and ride i går. Jag skrittjobbade henne en del i dag och hon var väldigt fin. Vi tränade även på halterna att hon ska stå kvar i formen och vissa blev riktigt fina! ♥

Förutom ridningen har jag joggat och har nu tagit en kort paus i kemiplugget för att skriva här. Hoppas ni har en mindre pluggig söndag framför er. ;)


Det var visserligen kallt men ändå soligt och härligt i morse:

 


Sötaste Kiwi som låg och sov i morse när vi kom:

   

Av Emma - 18 mars 2017 14:30

Är överlag nöjd med min och Diaras årsdebut och debut på pay and ride. Hon har långt ifrån så fin som hon har varit hemma men vi red utan problem på godkänd procent och fick fina siffror.


LC:1 2015 - 66,3% (179 p)

Diara var ganska jobbig på framridningen och tjurade emot en del. Vi gjorde många övergångar och galoppfattningar för att inte få några onödiga missar på det. Efter en stund släppte det mesta tjuret och hon blev hyfsat stabil i formen. Inne på banan var hon lite spänd för staketen och situationen allmänt så hon blev försiktig och travade inte på sådär fint fram till bettet som hon kan. Blev istället en känsla av att hon nästan var lite seg, eller iaf "off". Men det var ingen som syndes så tydligt utan vi red hela programet utan några missar vilket gav stabila poäng - mest 7:or, några 6:or och så en 8:a. Vi har en del att jobba på men är ändå nöjd.

Slutkommentar: Prydlig uppvisning. Riktigt fin i traven. Något spänd i galoppen.

LB:1 2015 - 62,5% (175 p)

Inför andra ritten red jag på henne i lite friskare tempo på framridningen och red igenom programdelar med målet att behålla framåtbjudningen. Hon kändes därför mycket finare i denna klassen. Hon spände sig dock fortfarande lite, särskilt i galoppen och halterna men hade annars ett bättre tempo. Som alltid när jag kräver lite mer (ökningar osv som är i detta program) så blir hon mer tjurig och vi fick därför en del missar när hon bröt sig ur formen men det gör inte så mycket. Fina ökningar fick vi till och hon bjöd som sagt bättre fram till bettet. Vi fick mest 6:or men även en del 7:or och tyvärr fyra 5:or när hon spände sig.

Slutkommentar: Prydlig uppvisning. Jobba vidare med galoppen och halterna så blir det bra!


Så är nöjd med denna debut! Att vi fick såhär bra procent trots att inte allt satt känns ju lovade inför framtiden. ♥

Några bilder:

     

Mina första dressyrrosetter någonsin:


 

 

 

Av Emma - 18 mars 2017 10:00

                   

Av Emma - 17 mars 2017 20:55

I morgon är det dags för årsdebuten med Diara. Visseligen ingen riktig tävling men en pay and ride på Mia-Lisas "klubb" On Top Dressage. Det är även hon som är domare vilket är jättekul då hon är min tränare. Jag & D ska iaf rida LC:1 och LB:1 vilket är de program som ingår i div 3 som vi ska rida med i nu i vår. 58% är godkänt och det tror jag att vi når iaf i LC:1 om inte Diara fjantar sig för dressyrstaketen eller domarbordet eller nåt, hehe. Blir superbra träning för henne iaf.

Håll tummarna för oss i mon så hörs vi efteråt! ☺

 

Av Emma - 17 mars 2017 14:00

Diara var jättefin på träningen i går. Vi tränade mycket styrka på en mindre volt, med korta och samlade steg. I höger varv har hon svårt för att riktigt ställa igenom, hon blir gärna för rak och spänner emot. Så det jobbade vi mycket med genom övergångar mellan trav, skritt och halt där jag skulle behålla ställningen. Lättare sagt än gjort när hon absolut inte ville. I halterna gjorde jag lite svag skänkelvikning in för att hon skulle få bakbenen under sig och balans för att stå kvar i form. Sen höll jag bara kvar i tyglarna tills hon accepterade handen och sökte sig nedåt. Då direkt fick hon beröm och vi red framåt igen. Detta ska förhoppningsvis lösa problemet med att hon drar upp huvudet i halterna.
Efter styrkedelen gick vi upp i ett lite friskare tempo och övade mer övergångar samt travökningar. Det sistnämnda gjorde hon mycket bättre än hon brukar och det blev lite mer ökning av det än bara längning av steglängden. I övergångarna fick jag tänka på att inte bromsa när hon började streta utan istället rida på fram till bettet. Detta gällde särskilt i galoppövergångarna för galopp har verkligen blivit den svåraste gångarten för oss nu. Där är det väldigt joggigt tycker hon och spänner därför mest i mot och springer runt med näsan rakt ut, hehe. Men enligt Mia-Lisa är det är strykesak och det kommer snart släppa.
Avslutningsvis travade vi henne i en lägre form. Hon brukar ju ha svårt för att söka stödet längre fram utan att släppa ryggen men i går gjorde hon det väldigt bra och var riktigt fin. Mia-Lisa sa att hon har en stor potential i sina gångarter så när hon väl blir stark nog att jobba helt rätt så kan det bli riktigt bra!
Så nu har vi massor att jobba på och är mer taggad än någonsin!


Bild från innan träningen. Första ridpasset med lindor på!  

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards