Stangen

Alla inlägg under februari 2017

Av Emma - 19 februari 2017 22:07

Hej! Sportlovets sista dag är nu över. Det är såklart tråkigt att det är slut men har gjort väldigt mycket roligt så har verkligen tagit tillvara på ledigheten trots att det blivit mycket plugg också. I dag började jag med att rida Diara i ridhuset. Vi red en blandat pass hoppning/dressyr. Hoppningen bestod av några vändor över en variant av 5,5:an fast vi kom in i galopp. I slutet satte vi oxern på 90 och det studsade hon över hur lätt som helst. <3 I dressyren kändes hon också ganska fin. Testade att rida fram på ett annorlunda sätt i dag vilket inte riktigt gav önskad effekt. Istället för mer allert blev hon nästan seg i galoppen, som om hon inte orkade galoppera. Traven var iaf jättejättefin! Där gick det lika bra som på dressyrträningen i torsdags. Så trots att inte allt satt detta pass är jag fortfarande väldigt nöjd med henne.
Efter ridningen av D i ridhuset tog jag och Amanda en tur på Emilio och Zorro i skogen, jag på Emilio. Det är äntligen mjukt i backen igen så vi kunde köra på i vanligt tempo. Emilio var pigg och framåt. Så mysigt att rida honom. Z bråkade en del med Amanda bara för att han känner att han kan men hon redde ut det bra. Resten av dagen spenderades med matteplugg.

I morgon börjar vi inte förrän vid 12 vilket är skönt för då hinner jag rida Diara innan. Blir en tur i skogen som ni säkert förstod. ;)
Ha en bra skolstart i morgon!

Av Emma - 18 februari 2017 10:00

Eller inte... Har ridit Zorro en lugn tur barbacka i skogen nu på morgonen, ihop med mamma & Kiwi. Det var lite mjukare i dag och den mesta isen var borta så vi kunde trava litegrann. Zorro kändes fin och jobbade på bra i formen under de korta travsträckorna.

Nu därimot startar pluggracet - non stop (bortsett från mat och toa såklart) enda tills läggdags i kväll. Sååå taggad som ni förstår ;)

Ha en bra lördag - förhoppningsvis roligare än min! ♥


Jag & Z i december förra året:

 

Av Emma - 17 februari 2017 22:29

Hej! Sent inlägg i dag också men känns bättre än att skriva dubbelt i mon. Jag startade dagen med en uteritt på Diara ihop med Amanda och Emilio. Vi skulle ju ta en lugn tur då Diara tränat i går men den blev lugnare än vi tänkt oss då det bara gick att skritta. Snön har äntligen smält av nu men istället är det blankis nästan överallt och där det inte är det så är marken istället stenfrusen. Men det är ju nyttigt med skrittrundor oxå.

Vid halv elva var jag hos Camilla och red. Hon har nu köpt tillbaka Tompa (en av Toscas avkommor) som jag har skrivit lite om tidigare. Honom fick jag testa i dag och han var jätterolig. Mjuk och fin att rida. Blev såklart en väldigt lugn tur här också då det var halt men det fanns åtminstone några ställen där man kunde trava lite.

Vid två möte jag upp Sandra (Maries brors fru som har hand om ridhästarna när Marie är i USA) vid ridhuset och så hade vi hoppträning med Casper och Joppe (som Sandras dotter red). Vi började med att hoppa låga kryss på diagonalen samt 5,5:an. Casper var väldigt pigg och hoppglad men ville som vanligt inte byta galopp. Vi byggde sedan om 5,5:an till en vanlig kombination och hoppade bana: kombinationen, räcke på diagonalen, räcke på andra diagonalen och så avslutningsvis runt allt och kombinationen igen. Först hoppade vi banan på LB-höjd (90 cm) och sen på LA-höjd (100 cm). Casper hoppade så GRYMT fint! Och när hindren kom upp på en meter bytte han dessutom galopp över hindren och landade rätt av sig själv. Avslutningsvis hoppade vi några omhoppningssvängar över bara räckena på diagonalerna och han är så vändbar! Kommer verkligen bli en grym omhoppningsponny av honom! Så kan inte vara mer nöjd över honom i dag - så duktig!!!

Resten av dagen spenderades med matteplugg och i mon blir samma. Skulle ev. följt med Camilla på tävling men kan inte då jag måste plugga istället. Blä. Kommer rida Z en liten tur på morgonen med mamma & Kiwi men sen blir det plugg resten av dagen. Lagom taggad, hehe.

Öronbild på Tompa:

Av Emma - 16 februari 2017 22:07

Årets första träning! Så kul att äntligen vara igång igen. Dagens träning gick mycket ut på att Mia-Lisa kollade läget efter vintervilan, hur det såg ut och vad vi behövde fokusera på. Hon såg ganska snabbt att höger varvet är det svåra, precis som jag har märkt. Där skjuter D gärna ut rumpan och vill inte forma sig. Så jag får passa på rumpan med ytterskänkeln och böja igenom för inner. Efter att vi galopperat i lite större galopp runt fyrkanten och gjort 10-meters volter på långsidorna släppte det till slut och hon blev jättefin. Eftergiven i handen, stabil i formen och mjukare i sidorna. Jag fick fortfarande vara noga med rumpan men hon insåg till sist var det var bekvämast att gå. Mia-Lisa berömde mig även för att jag har ett bra tålamod när Diara ska tjura lite och kämpa emot i början för om man börjar bråka blir det ju bara värre. Och ja, det har man ju fått uppleva många gånger så man har lärt sig, haha.
Så är jättenöjd med Diara i dag och med träningen - är grymt taggad på att träna vidare utifrån dessa nya verktyg och tips nu.

Film kommer kanske, beror på om jag hinner klippa ihop en. :)

Av Emma - 16 februari 2017 21:54

Hej! Tänkte skriva lite om vad jag har hittat på i dag trots att jag är väääldigt trött, hehe. Har totalt ridit fem hästar i dag och hållt igång hela dagen - det känns.

I morse red jag och Amanda ut på Zorro och Emilio. Det blev en ganska komisk uteritt då båda ramlade av. Zorro blev rädd för nåt och flög rakt ned i diket. Det gjorde jag också men landade jämte honom istället för på. Amanda kollade så mycket på Zorro att hon inte var med när Emilio också stannade utan åkte i backen hon med. Är ju så svårt att hålla sig kvar med hala termoridbyxor. Men ingen skadade sig och ingen häst kom lös.

Vid halv elva kom Camilla och skodde Kiwi och sen hängde jag med henne hem. Först hoppade vi med Cassino och China i ridhuset. Det var första gången jag hoppade Cassino lite mer på riktigt och han var väldigt stark på hindren. Så det gick väl inte jättebra då jag inte helt hittade knapparna. Men efter lite hjälp från Camilla så avslutade vi men några fina språng iaf. Även Camilla hoppade lite på honom medan jag travade av (en väldigt fin) China åt henne och då fick även hon bråka ganska ordentligt med honom. Kändes skönt att det inte bara berodde på mig, hehe.
Sen tog vi även ner Camé till ridhuset och då blev det som vanligt ridning på en annan nivå. ;) Gas och broms funkar väl till 75% nu medans det är värre med styrningen. Men det går framåt och hon är förvånansvärt lugm och trygg i sig själv, även på andra platser. Duktig bebis!

Sen blev det lyckligtvis en dressyrträning också! Kommer som vanligt skriva ett inlägg om det men kan säga att hon blev väldigt fin i slutet även om vi har mycket att jobba på.

I mon kommer Diara & Emilio gå en sväng i skogen på morgonen. Väldigt lugn då D tränade i kväll. Sen ska jag rida hos Camilla, i skogen denna gång, och i em ska jag hoppa Casper i ridhuset. Sen måste jag plugga också, verkligen måste måste!!! Blev ingen tid till det i dag, hehe...

Några bilder från i dag:

Av Emma - 15 februari 2017 20:41

Hej! Min dag startade på ridbanan med Kiwi. Var längesen hon reds där nu men var väldigt kul att köra ett litet pass. Hon var väldigt fin, stabil i formen och mjuk i sidorna. Red mycket skänkelvikningar vilket hon gör hundra gånger bättre än Diara, hehe.

Öronbild:

 

Sen åkte jag upp till Marie för att rida Casper och Joppe. På Casper blev det en uteritt och han var vääldigt pigg. Ville galoppera hela tiden, haha.

Joppe red jag ett pass på ett fält. Det var väldigt varmt i solen och hade som vanligt för mycket kläder på mig så det blev svettigt, hehe. Joppe var jättefin. Jag fick jobba med att få tillbaka honom så att jag kunde komma om med skänkeln och driva honom fram till handen. Annars drar han bara iväg och lägger sig i handen så att bromsen dessutom slutar funka. Men är jättenöjd med honom i dag, han blev precis så fin som jag ville. ♥

Några bilder på oss:

       

I morgon blir det mycket häst. Först ridning av Emilio & Zorro på morgonen, sedan ridning hos Camilla efter att hon varit här och skott Kiwi. Sen ska jag ju ha dressyrträning med Diara på kvällen men som vanligt får jag sätta ett retligt ev. framför då det kanske ska snöa i morgon. Slår vad om att det blir dåligt väder bara för det... Men håll gärna tummarna för mig. ;)

Av Emma - 14 februari 2017 17:07

Hej! Har ni haft en bra dag? Min tisdag har varit jättehärlig med rikigt vårväder - sol och 7 plus. Jag fattar dock inte varför snön inte smälter, vi måste ha någon slags supersnö här, haha.

Först ut i dag var Emilio som fick en busig tur i skogen. Jag testade ett nytt lite mindre fält och där var det mjukare. Så vi travade och galopperade runt några varv och jag var inte ensam om att tycka att det var kul, haha.

Nr två var Zorro som jag red ett kort pass på banan. Förskte tänka på det Camilla sa när hon tränade oss på nyårsafton (Zorro har inte gått på banan sen dess, hehe), att få igenom honom för skänkeln och så. Därför red vi mycket skänkelvikningar och även voltjobb för att aktivera innerbakbenet, någon som Zorro anser är väääldigt jobbigt. Han lyssnade fint för vänster skänkeln med ignorerade höger när det passade honom vilket var nästan hela tiden. Så blev mycket fokus på det och i slutet kändes han mjuk och fin. Vi kunde bara rida i skritt och trav då banans underlag inte är det bästa för tillfället men det finns så det räcker att jobba på där också, haha.

Sist ut var Diara som fick gå en längre runda i skogen i dag. Vi red faktiskt vattenfall för första gången sen i höstas och underlaget var över förväntan. Vid sjön kunde vi tom ta de vanliga galopperna, något som uppskattades. Vi red faktiskt inte själva utan Victoria och Dora var med. Var jättelängsen vi red ihop nu då våra skolscheman inte stämmer särskilt bra (vi slutar tidigt olika dagar) men det var väldigt roligt och vi hade massor att prata om.

Dagens bilder blir två öronbilder på Diara från dagens ridtur + bild på den minitårta som mamma har gjort p.g.a att det är alla hjärtans dag i dag. All kärlek till er. ;) ♥

     

Av Emma - 13 februari 2017 20:07

Hej! Jag har haft en riktigt mysig dag hos mormor och morfar i dag. Vi har bakat kanelbullar och kokostosca samt varit ute på en långpromenad i det härliga - nästan vårlika - vädret.

När jag kom hem gick jag direkt ut till stallet och red Kiwan. Hon hade egentligen kunnat vila i dag men kände ett väldigt starkt ridbehov (min stora last istället för cigaretter och annan skit ;)) och hon var den enda hästen som i var tvungen att vila. Så det blev en supermysig lugn runda i kvällssolen. Kiwan verkade också uppskatta det för hon tuffade på så fint. Hon har blivit en helt annan häst än den jag tränade med innan vi köpte Diara (så länge man inte sätter ett hinder framför nosen på henne, hehe), mycket lugnare och ibland nästan lite småseg. Blivit gammal helt enkelt. Några sådana tendenser märks inte på Emilio än, haha.

Blev några riktigt läckra öronbilder:

   

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards