Stangen

Alla inlägg under februari 2017

Av Emma - 12 februari 2017 12:52

Hej! Söndag is it och för en gångs skull så spelar det ingen roll, haha. Så skönt med lov! Jag och Amanda har spenderat morgonen/förmiddagen i stallet och ridit två hästar var. Först ut var Diara och Zorro. Diara var sjukt taggad i vanlig ordning men vi tog det ganska lugnt då hon hoppades i går. Zorro försökte sticka med Amanda på samma ställe som i går men i dag redde hon ut det och det hann inte eskalera så att hon ramlade av, som tur var.

Sen red vi Kiwi och Emilio samma runda. Jag lät Kiwan springa på ganska fort i galopperna vilket även triggade i gång Emilio så vi fick ganska bra tempo. Märks att Kiwi gillar att sträka ut lite, det händer inte så ofta nu för tiden.


Nu ska jag strax åka ner till mormor och morfar för att sova över där tills i morgon, ska bli mysigt. Dagens bild får bli från gårdagens ridtur på Emilio och Zorro. Observera Wilma mellan hästarna, haha.

 

Av Emma - 11 februari 2017 19:53

Hej! Blev ett sent inlägg i dag då jag har haft fullt upp. Tänkte börja med att skriva lite om när vi var i ridhuset i morse och hoppade med Diara.

Det stod redan hinder uppsatta när vi kom dit så vi körde på den övningen. Det var bl.a två hinder på böjt spår samt en serie med tre travbommar - kryss - oxer - räcke. Diara var ganska fin från början men lite småseg så fick väcka upp henne. När vi väl började hoppa blev det dock fart på henne och serien tyckte hon var jätterolig. Så synd att vi inte får plats med såna på våran ridbana för det är verkligen jättenyttigt. Camilla kom och red Maja samtidigt så hon gav mig lite tips, både i hoppningen och markarbetet och hon tyckte att Diara såg väldigt fin ut. Och jag är väldigt nöjd med henne i dag - hon var såå duktig!

Film från hoppningen:


Sedan red jag och Amanda ut på Emilio och Zorro, jag på Emilio för ovanlighetens skull. Båda hästarna var väldigt taggade så det slutade med att de stack och Amanda ramlade av, hehe. Men allt gick bra och vi bara skrattade. I morgon får hon rida Zorro igen är tanken, men Emilio också då jag tar Diara och Kiwi.

Under em var vi inne på Hööks rea en sväng och jag fick tag i ett väldigt bra fynd. Ett JH ulltäcke med lyxig känsla som Diara ska få ha när vi åker på tävlingar. Älskar svansflätan! Passade perfekt dessutom.

Bilder från Hööks hemsida:

   

Av Emma - 10 februari 2017 19:44

Äntligen! Så skönt med lite ledigt. Tänkte dessutom ta ledigt från plugg nu över helgen men sen blir det nog att bita tag i det också tyvärr. Så inte ett helt fredligt sportlov, hehe. 

Jag firade sportlovet med en uteritt på en pigg Diara ihop med mamma och Kiwi. Vi tog det ganska lugnt då underlaget inte var det mest idealiska men några galopper blev det och då var den en viss häst som formligen studsade på stället av upphetsning. Undrar vem det kan ha varit, hehe...

För morgon är planerna ganska osäkra än. Diara, Emilio och Zorro ska ridas, Diara troligtvis i ridhus. Sen ska jag kanske rida hos Camilla också, väntar fortfarande på beskedd. Så ni får se i morgon helt enkelt. ;)


Diara spånmonster förra helgen:

 

Av Emma - 9 februari 2017 19:56

Hej! Har ni haft en bra dag? Jag har väl haft en okej torsdag, om än något kall. Såg precis på vädret att det skulle bli fyra plus och sol nu på tisdag och sen sex plus och sol på onsdag (eller om det var måndag och tisdag, kommer inte ihåg). Hoppas verkligen att det är sant - skulle bli så glad då! Ljuset i tunneln liksom. ;)

I morgon slutar jag tidigt och har då äntligen sportlov! Kan inte fatta att det vara är en dag kvar! Jag och mamma ska ta en uteritt på Kiwi och Diara är tanken, det blir mysigt.

Nu ska jag kolla på Stjärnkusken, ha en bra torsdagskväll. ☺

Av Emma - 8 februari 2017 18:06

Då jag kom hem så tidigt i dag blev alla hästarna ridna. Tycker det är så skönt när man vet att alla har fått röra sig då jag i vanliga fall bara hinner med Diara i veckorna.

Först red jag och mamma ut på Zorro och Kiwi. Zorro var väl hyfsat pigg men ganska tung i handen, som alltid när jag inte har ridit honom på ett tag. Vi kunde inte göra så jättemycket då det var ganska halt men lite i varje gångart blev det iaf. Höll för övrigt på att frysa ihjäl, hehe.

Nr tre och fyra fick ridas lite på banan. Jag på Diara och mamma på Emilio. Jag red ett ganska basic dressyrpass med fokus på skänkelvikingar. Hon vill inte riktigt lyssna på min vänsterskänkel så det jobbade vi lite på. I slutet var hon ganska så fin beroende på hur man ser det. Hade hon gått såhär pass stabilt i form ett pass innan jag började träna för Mia-Lisa så hade jag varit i sjunde himmeln. Två träningar senare (ja, vi hann tyvärr inte fler innan hon blev skadad) så ser jag ett sånt här pass som helt okej. Otroligt vad rätt tränare kan göra! LÄngtar nåt grmyt tills vi ska börja räna för henne igen. Vi är faktiskt inbokade för träning nästa vecka men vi får väl se hur det blir med vädret. Förra torsdagen var vi också det men fick ställa in p.g.a stenfrusen ridbana. Denna gång ska vi åka till ett ridhus och träna men just nu vill snön något annat. Ödets ironi...


I morgon slutar jag sent så blir ingen ridning. Dock bara två dagar kvar till sportlovet nu så det känns överkomligt. ;)

Ha en bra kväll alla! ♥


Bilder från vår allra första Mia-Lisa träning. Ignorera min fruktansvärda skänkel på den översta bilden...

 

Trött ponny efteråt:


 

Av Emma - 8 februari 2017 07:46

Godmorgon! Jag har inget att klaga på när det gäller min onsdag (förutom möjligtvis snön men den är ju inte mycket att göra åt). Vi har inställd idrott i dag (bara det kan ju få mig på bra humör när som helst) och har lyckts flytta fram matten så att vi slutar halv 11 istället för vid 13. Så kommer vara hemma redan halv 12!!! Så skönt! Jag ska rida dressyr med Diara på banan då det är så pass mycket snö på den nu att det går. Sen funderar jag på att ta ett pass med Z också, vi får se. Så ni fattar nog varför jag inte säger nej till denna onsdag? Hoppas ni har en lika bra framför er!


Av Emma - 6 februari 2017 18:04

Sportlovet närmar sig med stormsteg och det ska bli sååå skönt! Det kommer dock till stor del bestå av plugg då vi har matteprov veckan efter men bara att slippa skolan gör att man får mycket mer tid. Kommer bli mycket ridning också och det uppskattas alltid, haha.

I dag red jag ut Diara efter skolan. Det har kommit ganska mycket snö här nu under natten och en fördel med det var att vi kunde ha lite mer tempo då snön gör underlaget mjukare. Men ni vet ju också det stora nackdelen - jajamän, fast här nere i byn igen. Bläää. Hatar snö. Diara var iaf jätteglad över att få galoppera lite vettigt och uppför en backe passade hon på att sticka. Inte en chans att få stopp där inte. När vi väl kom upp (ca 2 sekunder senare, hehe) kastade hon med huvudet och frustade helt överlycklig. Tror verkligen att hon saknat att galoppera fort i skogen. Sen att det snöade för fullt gjorde ju henne extra busig såklart. ;)


I morgon slutar jag inte förrens vid fyra så blir enbart plugg, vilket jag för övrigt ska ägna resten av kvällen åt nu också. Ha en bra måndags kväll!


Vill ha sommar & tävlingar nu! Här bilder från när vi hoppade i Grevagården i juli förra året:

       


 

     

Av Emma - 5 februari 2017 14:35

Hej! Nu har jag landat hemma igen efter en förmiddag fylld av hästar. I morse skrittade vi ut en runda hela familjen. Även att det stör mig att man inte kan göra mer på de vanliga ridvägarna så var det ganska passade för Diara då hon hoppade för första gången på länge i går. Hon var för övrigt pigg och glad. Såg dock ut som värsta spånmonstret när jag skulle ta ut henne ur boxen. Hon har en förmåga att formligen gnida in spån i hela pälsen. Lagom kul att ta i tu med....

 

Sedan åkte jag ner till Camilla för dubbla ridpass. Först tog vi en lugn tur i skogen med China och Maja. Majsan, som jag red, var jättefin och verkade uppskatta att komma ut efter alla pass i ridhuset som det blivit på senaste tiden. Sen tog vi med oss Camé ner till ridhuset. Det var premiär för henne att ridas någon annanstans än hemma och det skötte hon super. Vi hade sån tur att ridhuset var både nysladdat och tomt vilket var bra nu när det var första gången. Hon går knappt att styra så vi hade nog krockat med någon annars, hehe. Hon är så himla positiv till arbete vilket är kul. Vi testade även att ta första galoppen och även det gick super. I hennes lätta varv kunde vi hålla igång ett helt varv innan hon bröt av - så duktig! Vad jag har märkt nu under de gånger jag ridit henne är att hon har väldigt fina gångarter och rör sig ganska likt Carmen. De har ju samma pappa så vi får hoppas att Camé blir en lika stor stjärna också.

Bild från när hon longerades några varv innan jag hoppade upp. Kolla vilket fint steg hon har!

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22
23
24
25
26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards