Stangen

Alla inlägg under augusti 2020

Av Emma - 24 augusti 2020 03:00

1. Namn och ras

Emilio - Shetlandsponny


2. Född?

13 maj 1997


3. Stam?

e. Almnäs Origo, u. Gläntans Estrid, ue. Kärlingehults Orkan


4. Bästa egenskap?

Han är så mysig och personlig. Och så otroligt snäll för att vara en shettis. 


5. Sämsta egenskap?


Energin är inte alltid på topp så kan ofta bli mycket drivande och påjagande.


6. Favoritgodis?

Han äter det mesta i godisväg med samma entusiasm. Men eftersom han får fång om han går på för mycket gräs så kanske ändå riktigt grönt gräs är favoriten eftersom det enligt honom är en bristvara i foderstaten, haha.


7. Meriter?

Vi tävlade två st P&J när jag var yngre och då var vi felfria, 30 och 40 cm. Sen har vi kommit etta och tvåa i våra skojtävlingar här hemma i byn men mer avancerat än så blir det nog inte. 


8. Olater?

Han bli bufflig om han är otålig och tycker att man ska skynda på.


9. Storlek i täcken?

105


10. Storlek i träns/grimma?

Ponny/cob. Har stort huvud för att vara en shettis.


11. Hur ser det ut i stallet?

Han står i ett litet stall här hemma med 4 boxar.


12. Favoritborste?

Ryktborsten


13. Favoritställe att bli kliad/borstad?

Han gillar konstigt nog att bli kliad i öronen, haha.


14. Vad får han för foder?

Hö, pellets, havre och mineralpellets. Får hö året om då han går begränsad tid på gräs.


15. Hur länge har jag ägt honom?

I hela 14 år!


16. Mina mål?

Att ha så kul som möjligt ihop.


17. Utbildningsnivå?

Han är ganska välutbildad för att vara shettis. Skulle kunna gå en LC:1 utan problem och i hoppning kanske LE.


18. Smeknamn?

Stangen, Mördarmaskinen (helt omotiverat dock, haha), Pluttisen, Muffsen m.m


19. Bästa hästkompis?

Zorro


20. En vanlig dag i min hästs liv ser ut så här:

Frukost vid ca 5 på morgonen. Utsläpp vid 7-8 om de är inne på nätterna. Lunch mitt på dagen, på vintern i form av hö och nu på sommaren i form av några timmars bete. Kvällsmat vid 19-20 i hagen på sommaren och i samband med insläpp på vinterhalvåret. Rids en gång i veckan och longeras/tömkörs två.


   

 

 

Av Emma - 23 augusti 2020 13:25

I dag var första dagen på länge där det var lite för kallt för shorts och linne. Kommer sakna värmen även om det är positivt att slippa bli svettig av allting. Iaf så longerade jag och Amanda Emilio på morgonen. Han var okej pigg. Sedan gick vi en promenad med Kemi och Buster. Kul att själv ha med sig en hund på våra promenader, det var ett tag sedan. Resten av dagen ska jag fortsätta med bildrensning m.m. 

 

Av Emma - 22 augusti 2020 13:37

I morse red jag och pappa ut ihop på Diara och Zorro. Jag hade förhoppningar om att Diara skulle kännas lite fin som i går men hon var tyvärr bara hängig i handen. Efter ridningen var jag ute och sprang ihop med Kemi. Kul med sällskap och motivation att springa snabbare än normalt. Kan lova att det var jobbigt, haha. 

Resten av dagen ska jag fortsätta rensa bilder och säkerhetskopiera. Vill få allt klart innan skolan börjar och all ledig tid går till plugg. 

 

Av Emma - 21 augusti 2020 21:13

Camilla jobbade vidare på gårdagens arbete och Diara såg superfin ut! Så roligt att se! Jag hoppade upp i slutet och tränade på samma sak som Camilla jobbat med. 10-meters volterna i galopp som är det svåraste som finns typ, haha. Och även ryggningarna där Diara gärna sticker åt vänster. Men med Camillas tips gick det mycket bättre och Diara var helt underbar att rida runt på, hade kunnat fortsätta hur länge som helst! Så lösgjord och mjuk! Fick en riktigt bra känsla - så taggad på att träna vidare nu!

 

Av Emma - 21 augusti 2020 21:06

Hej! Har blivit väldigt många timmar i sadeln de här två dagarna vilket har varit kul. I går red jag dressyr på Zorro på morgonen. Han kändes väldigt fin i traven efter en del jobb med att verkligen få upp honom på bakbenen. I galoppen kom vi inte riktigt dit, han blev springig i ena varvet och seg i andra. Så är halvnöjd med passet. Sedan tränade jag och badade i sjön, antagligen sista gången i år då det ska bli kallare nu. Därefter åkte jag ner till Camilla och red Tompa och Quicken i skogen innan hon kom hem från jobbet. De kändes fina båda två. Sen red vi Ludde och Campari ihop. Campari var ganska seg men fin i galoppen. Efter detta åkte vi upp till oss och så red Camilla igenom Diara på banan, mer om det i inlägget här under.


I dag longerade jag en ganska seg Emilio på morgonen. Hade lagt ut en bom med för att det skulle hända något och det verkade han tycka var ganska kul åtminstone. Gick sedan en promenad innan jag åkte till Camilla och red Tompa innan hon kom från jobbet. Han var pigg och härlig. Sen red vi Quicken och Campari ihop och Quicken var faktiskt ganska så pigg för en gångs skull. Avslutningsvis red hon igenom Diara igen och jag red också lite i slutet. Inlägg om det kommer strax.


I mon ska Zorro och Diara gå i skogen och så ska jag träna. Vad ska ni hitta på i helgen? :)

Vi är även hundvakt till sötaste Kemi hela helgen. Så mysigt <3

   

Av Emma - 20 augusti 2020 21:00

Under dagens träning red Camilla Diara hela passet. Massa sidvärtröresler och halthalter för att få henne riktigt lösgjord och hon blev superfin - så kul att se! I höger varvet vill Diara skjuta ut ytterbogen så där handlar det om att få den på plats medan hon i vänster blir lite för rak och måste lyssna bättre på innerskänkeln. Camilla ska rida henne i morgon med för att ytterligare kunna jobba med henne. Två riktigt nyttiga dagar för Diara!

 

Av Emma - 19 augusti 2020 12:39

Mina två senaste dagar har varit ganska lugna. I går red jag först Zorro i skogen och han kändes fin men lite seg. Diara fick även hon gå i skogen och hon var verkligen inte seg, haha. Var väldigt fin i början men sen taggade hon igång och blev ganska stark i munnen. Förutom ridningen så gick jag promenad (och blev genomsvettig för var 30 grader), rensade bilder på datorn och var på gruppträning. 

I dag har jag ridit Emilio och han var ganska så pigg. Vi hann tillbaka innan det blev allt för varmt. Sen gick jag och mamma en sväng och det var egentligen för varmt men lyckades undvika att bli att för svettig iaf. Resten av dagen ska jag fortsätta rensa bilder (och förhoppningsvis bli kvar) samt fixa med lite annat som jag vill ha gjort innan skolan börjar och det bara är plugg som gäller.

 

Av Emma - 16 augusti 2020 20:07

Ännu en underbart solig och varm dag. Jag och pappa red ut på Diara och Zorro i morse och Diara kändes väldigt pigg och fin. Förutom ridningen har jag varit utr och gått, tränat (jag svettades flera liter, haha) och badat i sjön vilket var helt underbart. Simmade omkring hur länge som helst och njöt av svalkan. Sedan sändes ju hopp SM från Falsterbo under eftermiddagen vilket vi såklart satt bänkade framför. Kul med trion som kom på pallen, känns som att det är de tre som har flest fans av Sveriges hoppryttare. 

I morgon ska Emilio motioneras och så ska jag rida hos Camilla. 

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards