Stangen

Alla inlägg den 12 april 2015

Av Emma - 12 april 2015 19:08

Vi börjar med en sammanfattning av gårdagen:
Efter tävlingen åt vi lite och sen stack jag ut och red Kiwi åt mamma. Det var längesen jag red henne nu och det var väldigt mysigt. Hon är ju absolut inte den hästen hon var när jag red henne massor under 2013 för hon har verkligen blivit gammal men det är klart att hon är rolig att rida iaf. Det är ju ändå Kiwi liksom ;)

Efter det longerade jag Emilio på banan. Han var rätt seg och tyckte väl inte det var så jättekul. Inte förrän jag släppte honom lös för då bar det av. Han bockade och brallade och galoppade runt som en galning, haha. Höll på att aldrig få honom att bryta av sen. Min lille sötnos. ♥

Vädret kan man inte klaga på heller. Strålade sol och nästan 20 grader. Därför åkte Diaras täcke av och hon passade på att ligga och gassa i solen för att få den första solbrännan utan täck-linjer och bara njuta av livet:
     

I dag var vädret inte lika fint. Det har blåst något fruktansvärt hela dagen och nu på kvällen har även regnet kommit. Jag red Diara en lugn sväng i skogen ihop med pappa och Zorro i morse. Diara var väldigt pigg, hon förstår inte riktigt syftet med att ta en lugn uteritt efter en tävling eller träning. Men det gick bra ☺

Sedan invigde jag och Emilio terrängbanan jag byggde i veckan. Först tyckte han att hindren var superläskiga. Dom brukar ju inte så där mitt i skogen! Men när vi hade nosat lite på dom gick det bra och han hoppade dom så fint. 2 uta dom låg på 50 cm men de andra tre skulle legat på ca 80 cm om jag haft dom uppställda så fick lägga ner hon istället eftersom Emilio inte får hoppa så högt. Därför blev de bara ca 30 cm, lite tråkigt lågt men det är ju bättre än inget.

För de flesta börjar skolan i morgon men jag har 2 veckors prao att se fram emot istället. Ska vara på Vaggeryds kliniken med Camilla och det ska bli jätteintressant och lärorikt eftersom jag själv planerar att utbilda mig till veterinär. Så det ska bli kul!

Nu får vi ha en trevlig söndagskväll, som förhoppningsvis inte är lika regnig som min. ♥

Av Emma - 12 april 2015 18:29

LD bed. A - 0 fel

Det var en tidig morgon, vi gick upp vid 5 för att hästarna skulle hinna äta upp frukosten innan jag började göra Diara redo inför tävlingen kl 6. Avfärden från stallet gick kl 7 och då hade man börjat vakna till på riktigt. Vi var framme i Bratteborg runt kl 8 och då gick vi banan. Den var väldigt enkel och förvånande nog bara på 7 hinder. Vi startade ganska sent i klassen så började inte rida fram förrän den startade. Diara var väldigt fin på framridningen. Energin kändes reglerad och hon var mjuk och lyhörd. Körde mycket tempoväxlingar och övergångar precis som vanligt och det fungerade fint. Vi blev klara precis lagom till vi fick komma in på framhoppningen. Där blev alla sprången bra, särskilt de vi tog på oxern. Vi var färdighoppade lagom tills vi fick hålla oss beredda utanför ridhuset. Önskar att alla tävlingar blev så vältajmade men det händer ju inte så ofta. Väl inne på banan var det inga som helst problem. Diara gick som en klocka och hoppade hinder efter hinder med bra flyt och även avstånden satt. Det näst-sista hindret fick jag rida på lite innan för att justera avsprånget men annars blev allt lagom.

En rosett fick vi på vår första lokala - min första lokala någonsin - och det känns jättebra! Nu är vi i toppform och omöjliga att stoppa. ;) Haha, nej men jag har en bra känsla och ser fram emot kommande tävlingar nu under våren!

Några bilder från dagen:

                 

Film från ritten:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards