Stangen

Alla inlägg under april 2018

Av Emma - 24 april 2018 18:15

Dagens dressyrpass med Diara var inte direkt under optimala förutsättningar... Regn och snålblåst gör henne väldigt okoncentrerad och spänd men det gäller nog för alla hästar. Blev därav ingen superkänsla i dag men vi red igenom båda programmen och jobbade sedan lite extra på galoppen som verkar ha kollapsat nu igen lagom till tävlingen, så typiskt. Men trots vädret så förbättrade vi oss väldigt mycket under passets gång så har hopp om att det ska läsa sig ännu mer på torsdag när vi rider nästa dressyrpass. I morgon blir det däremot uteritt. Ska regna då också och egentligen hela veckan men hoppas att de ändrar sig om det XD.


 

Av Emma - 24 april 2018 07:46

Godmorgon! Tisdag och bara fyra dagar kvar till långhelg. I dag har jag NP i engelska, muntligt tyvärr vilket är det värsta. Efter skolan ska jag rida dressyr på Diara. Vi ska rida program alla dressyrpassen som är kvar fram till tävlingen nu så vi får in flytet och jag repeterar programmen också. Har ju bara ridit dem en gång detta året. 


I går red jag först Emilio i skogen. Han var pigg och busig så var full fart som gällde. Älsklingen. <3 Sedan fick Zorro gå ett dressyrpass och är jättenöjd med honom. Jag försökte att verkligen rida så som jag lärde mig på dressyrträningen i söndags och det fungerade jättebra. Zorro fick ett väldigt fint steg och bra energi, särskilt i traven. Galoppen var också fin men han har inte riktigt styrkan där eftersom han mest är skogsmulle. 


Bild från vår hemmadressyrtävling i höstas:

 

Av Emma - 23 april 2018 08:16

Gårdagens träning var väldigt nyttig. Vi gjorde inget avancerat utan nötte bara grunder. Var ett nytt system att komma in i men mycket fokus på min sits vilket är nyttigt. Diara var väldigt fin, särskilt i traven. Vi blev genomsvettiga båda två för vi fick kämpa hårt och det var soligt och ganska varmt i luften. 

Ska bli kul att se hur vi kan använda detta nya i våra förberedelser inför nästa helg tävling!

   

Av Emma - 23 april 2018 07:00

Finns det något sötare än djurbebisar? Dessa lammungar får ju hjärtat att smälta. Bild från när vi var och hälsade på grannens lamm och får.

    

Av Emma - 22 april 2018 09:31

Hej! Nu är vi påväg till dressyrträningen och jag har hunnit med Emilio innan vilket är skönt. Jag fällde honom jättenoga och sen longerade jag honom. Han sprang på så fint och verkade uppskatta en liten morgonjogg.
Här kommer en bild på sötnosen:

Av Emma - 21 april 2018 16:19

Hej! Det var något svalare i dag, ca 15 grader istället för gårdagens 24, men ändå soligt och härligt. Jag och Diara tog en tur i skogen i morse och hon var väldigt pigg och taggad. Vi jobbade mycket galopp och när vi gör det i skogen vill hon gärna öka farten och gillar inte mina förhållningar. Fick säga till lite ordentligt några gånger i dag och när bromsen väl fungerade så blev hon väldigt fin. 

Förutom ridningen så har jag i dag även övningskört och nu pluggar jag. I morgon ska jag och Diara på årets första dressyrträning men inte för Mia-Lisa. Hennes träningsgrupper har inte riktigt kommit igång än så vi ska testa en annan tränare. Hon heter Susanne och är en ganska känd A-tränare i dressyr som har flyttat hit och bor bara inte alls långt ifrån oss - så lyxigt! Har aldrig tränat för en A-tränare innan så det ska bli spännande. Hon borde vara väldigt duktig.

Nu ska jag återgå till plugget - vi hörs i mon!

Diara i dag:

   

Av Emma - 20 april 2018 12:12

I dag började jag inte förrän vid tolv så hade en underbar morgon hemma. Var soligt och dryga femton grader redan halv åtta när jag gick ut till stallet. Jag och Stangen tog en sväng i skogen och njöt av vädret. Kändes som en sommarlovsmorgon. Han var ganska så pigg men lite ömfotad. Hästarna skoddes nämligen i går och blev av med sina snösulor och då blir de alltid lite öma i tassarna de första dagarna för snösulan dämpar ju lite. Vi hade väldigt mysigt iaf. När vi kom hem rullade han sig riktigt ordentligt två gånger så det blir väl mindre mysigt i kväll när jag ska borsta rent honom, hehe. 


I går efter skolan red jag ett lösgörande pass på Diara. Hon kändes väldigt fin i traven men lite kämpigare i galoppen som vanligt. Även hon var lite ömfotad efter skoningen så red inget långt pass. Hon är helt utan täcke nu då det blivit så varmt och det måste vara härligt för henne att slippa det. Nu är vi taggade inför årsdebuten nästa helg!


Bilder & film från dagens tur på Emilio. Även en film på när han grisar ner sig igen efteråt, haha.

     


 

Av Emma - 19 april 2018 08:33

Gnällig rubrik men är lite så jag känner, haha. I dag ska det bli sol och 20 grader och jag har skola mellan åtta och fyra men bl.a ett tretimmars prov så kommer inte direkt få uppleva detta vädret. I morgon ska det bli samma väder och då börjar jag visserligen inte förrän vid tolv så hinner rida på morgonen men under em när det kommer vara som varmast sitter jag självklart i skolan och slutar inte förrän strax innan fem. Och i helgen ska det bli dryga tio grader igen. Så denna lilla minisommar kom fel dagar helt enkelt, haha. Jaja, ska bli underbart att bli av med detta provet iaf för har pluggat ohälsosamt mycket. I kväll ska jag rida dressyr på Diara. Är hög tid nu att vi börjar träna lite program inför tävlingen om 1,5 veckor. 

Hoppas ni får en härlig torsdag!

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards