Stangen

Alla inlägg under april 2018

Av Emma - 9 april 2018 07:00

Vinst på klubbtävlingen med finaste Valle. En riktig räserponny som tyvärr inte finns längre. Var en av mina favoriter när jag red på ridskola i Grankärr. ♥

 

Av Emma - 8 april 2018 21:00

Vilken underbar söndag vi har haft! Snön har äntligen börjat smälta på allvar och vi kunde rida på snöfri bana. Solen värmde dessutom så det blev ridning i bara T-shirt och utan underställ. Diara slapp dessutom ländtäcket. Åhh vad jag vill ha sommarlov nu, trots att påsklovet precis är slut.

Först ut på morgonen var Zorro och Kiwi. Amanda red Z och jag K. Kiwan var väldigt fin. Joggade henne i låg form och lite mjukgörande övningar, inget avancerat eftersom hon börjar bli lite äldre och mest rids i skogen i vanliga fall.

Pass två: jag på Diara och Amanda på Emilio. Diara och jag körde ett lättare dressyrpass men var väldigt skönt att göra en catch-up på gårdagens jobb för när man som tidigare bara kunnat rida på bana en gång i veckan så får man ju börja om hela tiden. Men hon var grymt fin i dag, släppte ytterligare i båda varven och hade kunnat rida hur länge som helst. Gjorde några travökningar och dem gjorde hon jättefint. Känns som att vi verkligen är på g nu. ♥

Emilio blev lite busig och bockade av Amanda en gång. Han fick nog lite sommarfeelings han med. Sedan stod han där och såg omåttligt nöjd ut, haha.

Längtar tills det är dags att tävla igen! En tb till vår LB:1 debut i maj förra året:

 

Av Emma - 8 april 2018 06:00

I dag för ett år sedan gjorde jag och Diara årets första start - första omgången av div 3 dressyren som innebar LC:1. (får nu ångest över hur extremt efter vi är i år pga all snö...) Jag hade verkligen inga förväntningar alls på de två starterna vi skulle göra för Diara hade varit hemsk de senaste passen hemma och jag hade typ funderat på att avanmäla mig. Det var ju dock väldigt tur att jag inte gjorde det för resultatet var bättre än jag kunnat drömma om. 

Uppvärmningsklassen var LC:1 clear round där även uttagningen till laget skulle ske. Jag trodde som ni säkert förstår inte att jag skulle komma med i laget men lyckades på någon vis rida ihop dryga 71% och vara bäst av alla Grankärrsryttare, näst bäst totalt. Asså den känslan var sååå sjuk! Hade det inte varit en clear round hade vi kommit tvåa. Kommer ihåg att mamma dansade ut med protokollet, lika chockad som jag, haha. 

   

Vi blev såklart uttagna till laget och denna ritten blev mycket bättre än den förra (Så bra att jag la ut den på min yt-kanal. Det hade jag aldrig gjort om det sett ut så på en tävling i nuläget, haha) och vi fick ihop nästan 74% och VANN Bästa procenten på hela dagen på tävlingen, alla kategorier. Dessutom vann laget stort så det var en dag i blå-gult tecken. Jag var helt överlycklig och chockad för hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig någon sådant. En dag att tänka tillbaka på och minnas med glädje. Starten på min och Diaras ganska så framgångsrika dressyrkarriär. <3

         

Ni hittar inlägget om denna tävlingen HÄR.

Av Emma - 7 april 2018 20:00

I morse var vi iväg till ridhuset med Diara och red dressyr. Vi fick kämpa lite extra med vänstergaloppen i vanlig ordning med överlag var hon fantastiskt fin. Vi tränade mycket avsaktningar till skritt från galopp och därmed även lite enkla byten. De börjar bli mycket bättre nu men är en bit kvar. Vi testade även på att rida den förvända galoppen så som den ligger i LAP:1, dvs. på serpentinbåge. Hon fick ur formen lite andra halvan av bågen men hon behöll galoppen i båda varven – så duktig. Är jättenöjd med känslan. 

På eftermiddagen, när det blivit mjukt i backen ute, red jag och Amanda till den avsmälta grusvägen och jobbade lite dressyr med Emilio och Zorro. Jag började på Zorro, dels för att visa Amanda hur hon ska rida honom men också för att ha jobbat igenom honom innan hon skulle sätta sig upp så det blev lite enklare för henne. Zorro var mjuk, lugn och jättehärlig i både trav och galopp. Är supernöjd med honom. Efter några vändor så bytte vi hästar och jag höll lite lektion för Amanda från Emilios rygg. Hon har verkligen börjat hitta knapparna på Zorro nu och red i går för första gången ner en häst i form – så kul att se att det börjar bli riktig ryttare av henne med nu. ;) Emilio var såklart också jätteduktig. Vägvinnande trav och galopp och lika lydig som alltid. <3

 

Film från ridhuspasset:

  

Av Emma - 6 april 2018 16:00

Hej! I dag var jag med mamma på stan på morgonen då det var fruset ute och inte gick att rida. Istället så red jag och Victoria ut ihop på eftermiddagen. Jag hade Kiwi och hon hade sin mammas häst Empe. Var första gången vi red våra mammors hästar ihop så det var kul. Eftersom det är så halt i skogen så får vi skritta hela vägen till en bit grusväg där det är avsmält och så jobba trav och galopp fram och tillbaka på den några gånger. Kiwi var superfin i formen i båda gångarterna - så nöjd med henne. Märks allt att hon tävlade dressyr innan vi köpte henne. <3

Två öronbilder från turen:

   

 

Av Emma - 5 april 2018 22:12

Nu smälter snön för fullt och det är sååå underbart att ha våren i sikte! Vi har rätt 5-10 plus på dagarna nu så då går smältningen undan. Men man märker inte minst på hur blött det är och hur pass lång tid det ändå tar att det var mycket snö i år. I skogen är det mest isgata och slasksnö så det är ingen succé. Dock hittade jag och Amanda en liten bit bar väg där vi red fram och tillbaka på Diara och Zorro i dag och jobbade med dem. Diara och jag tränade enkla byten och hon var sååå fin! Verkligen mjuk och lydig, precis så som jag vill ha henne!

I morgon är det Kiwan som ska ridas och så ska jag plugga massor, precis som i dag.

Min överlyckliga häst, haha. Inte bild från i dag dock som ni ser på pälsen. Här var hon ännu oklippt och lurvig.

Av Emma - 4 april 2018 22:09

Tisdag och onsdag har varit nästa identiska för mig. Både innehöll körteori på bilskolan halv nio till halv två och sen ridning av en pålle. I går red jag Kiwi ihop med Victoria. Hon var pigg och duktig. I dag red jag Diara ihop med Amanda och Emilio. D var väldigt taggad men hon lyssnade ändå bra på mig.

I mon ska jag och Amanda rida igen och sen blir det mest plugg hela dagen.
Öronbilder, Kiwi i går & Diara i dag:

Av Emma - 2 april 2018 16:02

I går var det såååå kallt ute. Var egentligen "bara" fyra minusgrader men det var sådär rått i luften och blåste ganska rejält. Hade klätt mig för lite under första ridturen på Emilio men bulsade på mig desto mer under andra ridturen som var på Diara. Emilio var ganska så pigg och väldigt lydig. Diara var väldigt pigg och ganska så lydig, hehe. Man har ju lite högre krav på Diara med vad det gäller lydnaden. Vi tränade på galopp-skritt övergångar och när hon slappnade av och inte bara ville hetsa iväg i galopp så gick det riktigt bra. Eftersom det var så kallt hade jag tagit på henne dubbla skrittäcken så hon var så varm och go under efteråt. <3


I dag var det också kallt men åtminstone soligt och vindstilla. Jag red Emilio i morse och han var pigg och taggad. Var rätt hårt ute även i dag så är bara vissa sträckor, där det är snö utan skare, som det går att trava och galoppera. Längtar till våren och har gjort det i typ två månader nu om inte ännu längre. Det ska dock bli upp mot tio plusgrader i slutet av veckan men jag är allt lite skeptisk. Det brukar alltid vara kallt och snöigt lite extra länge hos oss. Förutom ridningen har jag övningskört och gått en promenad ihop med Amanda. 


I mon ska jag ha körteorilektion hela förmiddagen och sen ska jag rida Kiwi. Vad ska ni hitta på?

Emilio i går:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards