Stangen

Alla inlägg under april 2018

Av Emma - 17 april 2018 08:30

Hej! Såg att det skulle bli upp emot 20 grader nu på torsdag och fredag. Man kan börja ana sommaren nu och det är såå härligt! I går var det dock inte lika varmt. Var visserligen tio grader men mulet och ganska ruggigt. Så det fick bli vinterjackan när jag red Diara i skogen. Hon var jättepigg och dansade mest omkring när hon inte fick galoppera... Nu får hon tyvärr vila både i dag och i morgon då jag måste plugga massor inför kemiprovet på torsdag. Hatar pluggdagar men är bara nio veckor kvar till sommarlovet så får tänka på det för att muntra upp mig själv, haha.

Hoppas ni får en fin tisdag!

 

Av Emma - 16 april 2018 08:16

I går blev det för mycket häst och för lite plugg, hehe. På morgonen red jag Camé hos Camilla och sedan tränade hon mig och Diara, se inlägg under. Detta tog alldeles för lång tid mota vad det borde gjort och var inte hemma förrän kl två. Sedan red jag och Amanda ut på Emilio och Zorro. Jag red Emilio och han var jättefin och mjuk. Dock så var jag inte klar förrän halv fem och hade alldeles för lite pluggtid på kvällen. Så jag vet vad jag kommer göra i dag när jag ridit Diara... Ligger efter på pluggfronten och det är en hemsk känsla. Ska försöka komma ikapp i dag. 

Hoppas ni har haft en mindre stressig söndag och kommer få en mindre stressig måndag än mig. ;)

 



Av Emma - 16 april 2018 08:10

Årets första träning! Camilla hjälpte mig med att få Diara riktigt lösgjord. Först red hon henne lite själv och kände igenom henne. Hon tyckte att hon var betydligt finare än i höstas och att hon kändes ganska så liksidig, speciellt i traven. Så kul att höra att det går åt rätt håll! Sedan fick jag hoppa upp och vi började med lite voltarbete. Jag har jobbat henne på rätt sätt men måste vara ännu tydligare med min innerskänkel. Då måste hon verkligen ta i med inner bak vilken hon i galoppem tycker är jäättejobbigt, haha. Men när hon kommer dit så blir hon såååå fin! 

Vi hoppade även en liten distans där vi varierade mellan fem och sex galoppsprång och det är en otrolig skillnad på hur lydig Diara är mellan hinder nu mota förr när vi mest var ett hoppekipage. Dressyren är verkligen en så viktig grundsten att ha med sig in i hoppningen. 

Så är nöjd med Diara under denna träning. Nu är vi taggade inför tävlingsdebuten om två veckor!

Bild från en Camillaträning förra året:

 

Av Emma - 16 april 2018 07:00

Man hade allt en konstig humor på den tiden, hehe. Stackars Zorro, vad han fick utstå. XD

 

Av Emma - 14 april 2018 13:40

Just nu har vi lunchpaus på högskoleprovet och jag passar på att blogga lite snabbt. I går longerade jag Emilio och han var jättepigg. Bockade och busade i galoppen men det blev såklart lite vettigt arbete med. Jag lät honom trava över bommar och han lyfter så fint på tassarna. <3

I dag hinner jag som ni säkert förstår inte rida, provet slutar vid halv fem och kvällen kommer ägnas åt kemiplugg. Hoppas ni har en roligare lördag! :)


Sommar nu tack...

 

Av Emma - 13 april 2018 08:02

I går red jag och Diara ett lättare pass på banan och tränade halter. Hon var väldigt svårt för att stå still i halterna men i går testade vi en övning från Hippson som bl.a innehöll en bromsande bom framför och det hjälpte väldigt mycket. Då kunde jag rida in i halten på ett annat sätt och förebygga att hon börjar backa. Så denna övning ska vi definitivt jobba vidare med. Överlag var hon även väldigt fin i alla gångarter. Nu på morgonen har jag anmält oss till årets första tävling, det blir en LB:1 och LA:1 i Jönköping, precis som förra årets sista tävling var. Är jättetaggad - ska bli såå kul att komma ut på  tävlingsbanan igen efter denna snöiga vinter som har förstört för oss.

I dag slutar jag sent så blir ingen ridning, kanske longering av Emilio beroende på när jag kommer hem. 

Ha en bra fredag! :)

 

Av Emma - 11 april 2018 20:46

I dag slutade jag redan vid tolv så red två hästar här hemma. Först red jag och mamma ut på Zorro och Kiwi. Zorro var duktig och väldigt mjuk och fin. Sedan red jag dressyr på Diara på banan. Red program för första gången i år - både LB:1 och LA:1. Diara var jättefin och är supernöjd med henne. 


I morgon ska Diara ridas och en länge skoldag väntar. :)

 

Av Emma - 10 april 2018 21:03

Var ett långt och tufft matteprov i dag så var helt slut i huvudet när jag kom hem. Att jag pluggade hela em i går gjorde nog sitt till också, hehe. Var såå underbart att bara gå ut i stallet och rida ut i skogen på Diara. Bästa återhämtningen! Hon var för övrigt sjuuuukt pigg! Det var bra längsen har var så pigg så att vi inte fick ut någopn vettigt av det för att hon inte lyssnade (antagligen pga att hon är mer dressyrriden nu) men i dag var det på gränsen. Så fort jag kortade tyglarna så fattade hon galopp. När vi galopperade ville hon bara göra det fortare och fortare vilket inte är ovanligt (hehe) men skillnaden var att mina förhållningar inte fick någon effekt. Hon studsade bara under förhållningen och när hon fick en eftergift körde hon på framåt i full fräs igen istället för att vänta på mig. Blev därför mest travjobb för där lyssnade hon bättre. Passade på att utnyttja energin till att träna lite travökningar och det gjorde hon ganska så fint men hon var som sagt lite hetsig och på det. Men är ändå glad för att hon har sån energi och så länge de här extremt pigga passen fortsätter vara ovanliga så ska jag inte klaga, haha.

Öronbild från i dag:

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21 22
23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards