Stangen

Alla inlägg den 2 juli 2017

Av Emma - 2 juli 2017 15:01

Nu har vi bara någon mil kvar hem och jag har under resan roat mig med att skriva inlägg om alla tävlingar. Än så länge bara text då de flesta bilderna ligger i pappas kamera. Är jättenöjd med dressyren & utställningen men inte med hoppningen. Ni hittar inläggen här under.

Nu är vi som sagt snart hemma och det är inte lite att packa upp, hehe. Har haft superkul i Laholm på vårt första meeting. Träffat nya NF-ryttare och även Diaras helsyster. De är faktiskt ganska lika även om de byggda på olika sätt. Har tänkt lägga upp ett inlägg med lite meetingbilder som inte är kopplade till tävlingsstarterna. Kommer nog under veckan.

När vi var nere vid havet i går:

Av Emma - 2 juli 2017 14:56

Regional hopptävling i Laholm - 2/7-17

LC bed. A:0/A:0 - Utg.
Som ni förstår är jag inte alls nöjd och väldigt fundersam. Diara var jättefin på framridningen, kändes allert och lydig. På alla framhoppningshinder spetsade hon öronen och sög på med stor glädje. Sedan inne på banan blev hon stökig så jag fick välja att utgå vilket var väldigt synd...


LC-kombinationen
Jag vet faktiskt inte exakt vilken plats vi kom på men ingen placering iaf. Vi låg väldigt bra till efter dressyr och utställning så det var surt att hoppningen skulle paja allt. Men men, om man bortser från den är jag väldigt nöjd med våra prestationer under helgens NF-mästerskap. Det har varit riktigt kul att vara på meeting!

Filmer från framhoppningen:


 
 
 

Av Emma - 2 juli 2017 14:44

New Forest utställning i Laholm - 1/7-17

Utställningsklass för tävlingsponnyer - 8+8+8+9+8 = 41 p & guld
Till skillnad mota förra året (när hon galopperade istället för att trava, hehe) skötte sig Diara super! Hon stod fint fram domaren och både skrittade och travade med bra energi. Och det resulterade i ett poäng mer än hon någonsin fått tidigare - 41 poäng! Hon fick en 9:a på skritten! Hon fick mycket beröm för fin exteriör och fina gångarter. Jag fick även ett visningspris denna gång, något som jag missade förra året då hon stökade en del och vägrade stå still framför domaren m.m, haha. Sötnosen.

Slutkommentar: Mkt välvisad i gott skick!

 

 

Bästa ston - 41 p & reserv bästa sto!
Förra året bestod denna "uttagning" av att vi gick nåt varv och ropades ut på de gamla resultaten. Här fick vi visa ponnyerna i trav igen och de två domarna pratade ihop sig om nyanserna mellan ponnyer på samma poäng. Diara skötte sig super även här och blev näst bästa sto! Superkul verkligen! Hon hade samma poäng som stoet som blev bäst men var tydliga lite sämre. Men det gör mig inte så mycket - hon är bäst ändå!

 

   


Best In Show - 41 p
I BIS möts bästa & näst bästa hingst, sto och valack. Vi var alltså 6 st. Vi fick visa hästen i trav igen och sedan ropade de upp våra resultat bakifrån. Diara var tyvärr sämst av de 6 bästa men vi fick en jättefin blombukett iaf. Och att vara sjätte bästa NF ponny är ju ingen dålig bedrift! Coolt att få vara med i den stora finalen!

          
  

Av Emma - 2 juli 2017 14:28

Lokal dressyrtävling i Laholm - 1/7-17

LC:2 2015 - 72,333% (217 p)
Diara var verkligen superfin i denna klassen! Vi fick en liten miss i första serpentinbågen där hon inte blev helt rak och skrittövergången blev lite abrupt. Halterna var helt okej, inte i form men hon stod still. Vi hade ett väldigt bra flow genom hela programmet med bra tempo och hon lyssnade bra. Blev lite snopen över att vi hamnade utanför placering direkt och i mitten av resultatlistan då vi fick så pass bra procent. Tyckte inte att de andra ritterna jag såg var särskilt vackra heller. Hästen har huvudet gjutet i form men bakbenen är en halvmil efter, haha. Nej, men vissa domare ser andra saker som bra än vad jag gör. Det charmiga med en bedömningssport. ;) Domaren tyckte att hon pendlar lite med huvudet i formen och inte är helt stabil. Tycker själv att hon är stabil nu och pendlingen var inget jag märkte av när jag red men som jag däremot såg på filmen efteråt. Stundtals drar hon näsan lite utåt så får se om Mia-Lisa har några tips för att träna bort det sen.

Slutkommentar: Flott ponny, god mekanik. Är stundtals orolig i formen, pendlar med huvudet i sidled. Lycka till!

Screenshots från ritten:

     

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards