Stangen

Alla inlägg den 27 juli 2017

Av Emma - 27 juli 2017 21:00

Trots ett tufft pass på fm var Diara inte jättetrött. Men det märktes ändå av genom att hon försökte komma undan genom att springa iväg lite. Men så länge jag red en lugn takt med mitt säte så bromsade hon upp fint. Vi tränade på att gå ner till skritt från galopp genom samling på små volter precis som tidigare. Under clinicen med Mette (som för övrigt var jättebra & givande!) innan sa hon att man måste sitta på ytter bakben för att hästen ska kunna gå direkt ned till skritt så det tänkte jag på. Diara har dock inte riktigt fattat vad det går ut på än och tycker mest det är jobbigt att samla sig så mycket så vi fick några travsteg varje gång men det var ändå på rätt väg.

Vi la även lite fokus på travhalterna och där ska jag samla upp traven ordentligt en liten bit innan halten och precis innan ska jag höja handen så hon får upp nacken lite och inte dyker ner på bogarna. Hon måste kliva in i halten för annars backar hon gärna.

Känslan hon bjöd på i dag var helt amazing precis som alla träningar på lägret. Hon har aldrig kännts såhär fin och vi har fått massa bra tips från Mia-Lisa! En LA debut i höst känns inte så långt bort nu. Nu är det bara morgonens programridning som återstår av lägret. Sorgligt men hade inte velat att Diara skulle gå fler dressyrpass nu så, haha. I mon rider vi iaf LB:1 först och sedan vår egna version av LA:1. Med det menas inridning i trav istället för galopp och så en eventuell ryggning om hon känns bra vid det tillfället. Allt för en bra inlärning och tänkade framåt. Ska bli superkul att se vad vi får för %.

Diara innan träningen i dag, klädd i de lindor vi fick när vi vann i Västervik i juni.

Av Emma - 27 juli 2017 11:35

Diara var lika fin i dag! Lite lugnare än i går men ändå massor av energi. I jobbade vidare med att ställa igenom henne och samla upp några steg/språng i omgångar. I vänster galoppen fick jag verkligen tänka på att inte styra utåt för att balansera upp henne utan släppa på ytter och istället trycka på ordentligt med innerskänkel för att tvinga henne att acceptera den och hitta sin egna balans. Dvs. tänka lite åt öppna i både trav & galopp. Detta för att hon inte ska få köra ut vänsterbogen. I höger varvet var hon jättefin i dag och där behövde jag bara tänka på att det inte skulle gå för fort, hehe. Vi gjorde skänkelvikningarna ur LA:1 och där fick jag som i går krama på nya yttertygeln så att hon inte kör ut bogen.

Vi testade i dag att för första gången att rygga mitt på banan som den ligger i LA:1. Diara blev först lite spänd och tog väldigt små steg bakåt med andra gången gick det mycket bättre och då nöjde vi oss.

Avslutningsvis red den förvända galoppen ur LA:1. Från vänster måste jag få igenom ställningen ordentligt och tänka invändningen som en volt för annars kör hon ut bogen och orkar inte hålla igång galoppen. I höger flöt allt superbra och även här blev den förvända galoppen väldigt balanserad och fin.

Så ännu ett superpass! I em ska vi träna på avsaktning till skritt från galopp så är vi hyfsat redo att göra en slags "fördebut" i LA:1 på programridningen i mon! Bästa Diara!

Diara innan träningen:

Av Emma - 27 juli 2017 06:46

Godmorgon! Ska strax ut till stallet och morgonfodra Diara i dag. Vi har första träningstiden, 8:40, vilket är den tidigaste träningen någonsin för mig. Men morgonpigg som jag är så är det knappast något problem. Är jättetaggad! Hoppas ni får en bra dag!

Bilder från i går. Först när jag kollade på träningar i ridhuset, sen på Brio (en supersöt shettis som jag red när jag red på en ridskola Mia-Lisa hade för många år sedan) som jag tog ut min shettisabstinens på & till sist Diara på vår kvällspromenad.

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards