Stangen

Alla inlägg den 21 juli 2017

Av Emma - 21 juli 2017 16:17

Hej! Har ni haft en bra fredag? Jag startade min med en långritt med Emilio, eller lång för honom iaf. Vattenfallsrundan som vi alltid rider en gång om året tar ca 1 h i vanliga fall men mer för Emilio då vi tar det lugnt (i dag 1 h & 40 min). Grejen är att han egentligen inte har kondis för denna rundan även om han själv tror det. Därför får jag anpassa tempot och känna av när han börjar flåsa för mycket osv. Mycket skritt blir det därför och bara galopp på de mest klassiska ställena. Full speed på stigen vid sjön vill jag lova! ♥ En rolig sak som upprepas varje år är följande: Emilio är totalt otittig och går förbi får, vattenfallet, vedhög med presening över, robotgräsklippare m.m utan att blinka. MEN det är en sträcka på ca 200 meter där han bara absolut vägrar att gå. Det är inget speciellt där enligt mig, precis när man kommer in i en by. Enligt honom är det totalt livsfarligt där och ni ska veta att man kan få Emilio till det mesta men att få honom att gå förbi något som han är livrädd för är helt omöjligt. Han formligen springer baklänges. Jag vet inte hur många år jag har bråkat tills jag kokat av ilska och varit genomsvettig på denna sträcka men icke, det har alltid slutat med att jag har lett förbi honom för då är det inga problem. Skulle jag sitta upp efter halva denna sträckan (har jag gjort några gånger) så vägrar han gå igen och backar så snabbt att vi strax är tillbaka där vi började igen. Därför leder jag nu för tiden förbi honom där för att slippa bli genomsvettig i onödan. Så när han börjar vägra gå hoppar jag bara av och så går vi tillsammans. Problem soloved. Envis shettis deluxe, haha. Men söt som tur är. ♥

Bild från vår ledpassage:

 

Fler bilder + en film:

   


    


Sedan åkte jag ner och red Tompa åt Camilla. Känns alltid speciellt att vara där och rida själv, som om man gör inbrott eller nåt, haha. Men tycker det är jättekul att få det förtroendet. Tompa var riktigt pigg i dag, men lydig och fin som vanligt.

   


Förutom ridningen har jag även joggat om det är intressant. Var ingen sol i dag så blev inget bad i sjön. Tur att duschen alltid är varm iaf. ;)

I mon ska alla utan Emilio ridas. Han får som ni kanske förstår vila några dagar efter en såhär lite längre tur. Så de andra ska gå en sväng i skogen, lär väl bli Zorro och Diara för min del. Och det bästa: joggingfri dag! Haha, någon som känner igen sig? Eller ni kanske är sådär hurtiga att ni joggar varje istället för varannan dag som jag?

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards