Stangen

Alla inlägg den 4 januari 2018

Av Emma - 4 januari 2018 15:11

Hej! I dag var jag ute och luftade mig lite då det var dags för omgipsning. Jag fick nu ett plastgips istället vilket är betydligt lättare och bekvämare. Det skulle tydligen bara väga en tredjedel av det andra gipset och det var så att foten nästan flög upp från britsen när jag skulle lyfta den och tog i för mycket, haha. 

Emilio reds av Amanda i morse ihop med mamma och Kiwi. Han var tydligen väldigt busig och fick nästan av Amanda. Sötnosen! Blir alltid så glad av att se hans stora livsglädje. <3 Jag kunde inte komma ut till stallet då jag skulle in och fixa foten men i kväll ska jag ut igen! Tills dess blir det plugg i vanlig ordning. :)

Vad har ni gjort i dag?


Hårmonstret, haha:

   

Av Emma - 4 januari 2018 10:00

Oktober

Jag inledde oktober med en dressyrträning för Mia-Lisa, inlägg HÄR.

Till helgen startade jag och Diara en LB:1 i Bratteborg. Vi hade den oturen att en helikopter passerade över ridhuset under vår ritt så Diara blev väldigt spänd och orolig i formen vilket påverkade hela programmet. Därav fick vi bara 62,679% vilket var lite surt. Inlägg HÄR och bild här nedan:

 

Efter detta fick Diara en lite lugnare vecka med vila och uteritter innan vi till nästa helg tränade för Camilla. Inlägg HÄR, bilder + film här nedan.

   


Dagen efter tog vi en lugn uteritt i skritt och trav och pappa tog några fina bilder på oss, ett urval:

         

17/10 dressyrtränade vi för Mia-Lisa (inlägg HÄR) och 22/10 hopptränade vi för Camilla (inlägg HÄR), den sistnämnda träningen gick supersuperbra!

Däremellan trimmade jag lite bommar med Emilio och han var såå pigg och dessutom otroligt nära att få av mig, haha.

 

25/10 var vi inne på Elmia Scandinavian Horse Show och kollade när China hoppade femåringarnas första kvar med tyvärr ett nedslag.

   

Dagen efter tränade jag för Camilla igen på en väääldigt pigg och jobbig Diara. Vi tog några skutt också och det älskade hon, haha. Inlägg HÄR.

29 oktober anordnade vi Hägghults Höstdressyr här hemma, där våra fyra hästar tävlade mot varandra i en LC:1. Mamma var domare så inte oväntat vann Kiwi på 73,333%. Diara kom två på 70,370%, Emilio trea på 65,185% och Zorro fyra på 61,852%. Inlägg HÄR och bilder + film här nedan:

       


30 oktober hade vi den årliga halloweenritten i byn, visst var vi läskiga, haha.

 

Sista oktober dressyrtränade jag för Mia-Lisa med Diara. Inlägg HÄR.

 


November

5/11 var jag och Diara ute och luftade oss på hoppbanan. Vi hoppade 50 och 70 cm på en p&j i Jönköpingmen fokus på bra ridning och bra känsla. Diara hoppade super och nollade båda klasserna. Inlägg HÄR och bilder här nedan:

     

11/11 hopptränade jag & Diara för Camilla. Inlägg HÄR och film här nedan:

Den 14 november var det dax för årets sista dressyrträning för Mia-Lisa. Inlägg HÄR.

Till helgen, närmare bestämt den 19/11 gjorde vi årets sista start - i Jönköping. En LB:1 på 67% som jag var halvnöjd med men som ändå resulterade i en tredje plats. Vi startade även en LA:1 som gick jättebra och vi fick hela 66%! Riktigt bra avslutning på årets tävlingssäsong. Inlägg HÄR & bilder samt film nedan:

   


Två dagar senare gick Diara på välförtjänt vintervila. ♥

Under resten av november hände inget speciellt. Emilio halshögg sin ansiktssvamp och vi julpyntade både inne och i stallet.

   


December

En lugn månad vad det gällde ridning då Diara vilade och de andra bara reds i skogen. Det var desto mer plugg. Vi fick en hel del snö som gav en härlig julstämning men som såklart smälte av lagom till julafton.

       

Jag, Amanda och Victoria red som vanligt lucia i byn:

   

Den 21/12 var det julavslutning i skolan och jag firade in jullovet med att sätta igång en väldigt pigg Diara. Hon stod mer på två än på fyra ben första ridturen. Några bilder från gång ett:

       

Sen kom då julafton och jag är jättenöjd med mina julklappar. Ni kan läsa om vad jag fick HÄR.

På kvällen var det såklart julklappar för pållarna med, i ett mer ätbart format. ;)

       

26/12 tog det roliga slut. Jag flög av Zorro och bröt foten under ridturen då jag äntligen fick inviga dressyrsadeln på honom. Så mycket för det roliga, haha.

   

Nyårsafton tillbringades på vanligt sätt med familjen och läggdags vid 21-22. 



Missa inte "Mina planer för 2018" som kommer upp i morgon.

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards