Stangen

Alla inlägg den 3 januari 2018

Av Emma - 3 januari 2018 10:00

Juli

1 juli var det första dagen under årets NF-mästerskap som vi tävlade. Först red vi LC:2 på 72,333%. En ritt som jag var jättenöjd med men som tyvärr inte räckte till någon placering. Inlägg HÄR.

     

Samma dag var det även utställning där Diara fick 41 poäng och slutade som reserv bästa sto. Om jag var glad då! Inlägg HÄR och bilder här nedan:

       

2 juli var det hoppning på schemat, en vanlig LC där vi tyvärr fick utgå eftersom Diara stökade så. Väldigt synd då vi annars hade fått placering i den totala LC kombinationen, nu blev vi första utanför placering. Inlägg HÄR.

Inlägg med övriga bilder från vårt första meeting hittar ni HÄR.

Veckan efter gick Diara på en välförtjänt sommarvila. ♥ Jag red även Casper för första gången på länge och han var jättefin.

   

10 juli badade jag med Emilio för första gången detta år - så härligt!

 

12 juli var vi en heldag i Falsterbo! Tyvärr regn hela dagen men ändå en underbar hästsommar-känsla där.

     

19 juli fyllde Zorro 16 år och det firades såklart med tårta.

   

Samma dag var Diaras sommarvila slut och det var full fart första uteritten vill jag lova...

 

Jag badade även med Emilio igen och pappa tog massa fina bilder, här är ett urval:

     

21 juli red jag & Emilio på våran årliga långtur. ♥

   

26-28 juli var jag på dressyrträningsläger hos Mia-Lisa med Diara. Vi tränade en gång första dagen, två gånger andra dagen och tredje dagen avslutade vi med en programridning där vi red LB:1 samt gjorde en "fördebut" i LA:1. Hon var trött sista dagen så vi red en mindre bra LB:1 runda på 65,714% men gjorde en väldigt bra debut i LA:1 på 63,888%. Länk till inlägg om pass 1, pass 2, pass 3 samt programridningen.

Blandade bilder från dagarna på lägret:

             

Delar ur LA:1:



Augusti

6 augusti var det dags för RIKS utställning och New Forestföreningens jubileumstävlingar på Grevagården. Det var en dag i blå-gult tecken! Först vann Diara sin utställningsklass och fick därmed sitt första segertäcke (stolt matte!). Inlägg HÄR. Sen vann vi LC:1 på nytt pb (75,926%) och även LB:1 på nytt pb (70,179%). Inlägg HÄR. 3/3 vinster! Helt sjukt! Inlägg med bilder på alla priser HÄR.

Film från LC:1 samt några bilder:

         

8/8 badade jag med Diara. Hon var skeptisk först men tyckte sedan att det var väääldigt kul!

     

10 augusti var jag och Diara med i ridsport ang. RIKS utställningen! Så coolt! Trodde aldrig att jag skulle få vara med där.

   

19 augusti var vi i Västervik och red första omgången av div 2 dressyren - även det en mycket lyckad dag! Först satte vi nytt pb i förklassen LB:1 (70,357%) och vann! Sedan var Diara lite trött i lagklassen men det blev ändå 67,143% och en andra plats. Endast en halv poäng i koefficienterna skiljde oss från vinsten då procenten var lika. Laget vann dessutom. Nästan 3/3 vinster även här men blev bara 2/3 då 0,5 poängen inte låg på vår sida. Inlägg HÄR och bilder + film här nedan:

           

Veckan efter började tyvärr skolan igen men till helgen blev det tävling igen fast denna gången med Camilla. Maja och China hoppade fina rundor i Aneby.

   

28/8 tränade jag och Diara för Camilla, inlägg HÄR.


September

5/9 drog Mia-Lisa träningarna igång igen för hösten. Inlägg HÄR.

9 september var det dags för andra omgången av div 2 dressyren i Grankärr. Varken jag eller Diara hade någon toppdag. I uppvärmningsklassen (LB:1) snålade domaren in på poängen till 61,250% vilket var väldigt oförtjänt enligt mig. I lagklassen som också var LB:1 fick vi 65% och kom trea. Laget slutade tvåa för dagen. Inlägg HÄR och bilder här nedan:

      

19/9 tränade vi för Mia-Lisa igen (inlägg HÄR) och laddade upp för fullt inför en LA:1 debut som sedan blev framflyttad en vecka pga översvämmad tävlingsbana. Tävlingen blev alltså av den 30 september istället och det var div 2 omg 3 + final som avgjordes i Vetlanda. I förklassen (LB:1) fick jag en superkänsla, dock bara 64,464% vilket var väl snålt men domaren var snål mot alla så vi kom ändå trea. I lagklassen (vår LA:1 debut) fick vi en miss i ena förvända galoppen men annars flöt det mesta på och jag är väldigt nöjd med våra 60%. Laget kom tyvärr sist för dagen då nästan alla i laget gjorde debut i klassen men vi kom ändå tvåa totalt. Inlägg HÄR och bilder här nedan.

        

September var ganska händelselös för övrigt. Mest plugg, plugg och ganska mycket regn.


Missa inte "Mitt 2017, del 4" som kommer ut i morgon.

Av Emma - 3 januari 2018 09:57

I dag borstade jag hela Diara igen. Så kul att kunna göra något vettigt! Hon var inte så tjurig faktiskt och på slutet mös vi lite med hennes huvud i min famn! Hon är så söt denna ponny och trots mycket humör så kan man inte annat än att älska henne. <3 Så det undehöll jag mig med i morse och nu har Amanda, mamma och pappa varit ute och ridit på Emilio, Diara och Zorro. Får hoppas att alla skötte sig, både hästar och ryttare. ;)

Ha en fortsatt bra onsdag! :D

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards