Stangen

Alla inlägg den 31 januari 2018

Av Emma - 31 januari 2018 16:12

Hej! Redan onsdag igen, dagarna springer förbi. Är ju faktiskt bara 1,5 veckor kvar till sportlovet nu! Dock är de fyllda av plugg men det är ju inte så ovanligt, hehe. 

I dag slutade jag redan kvart i tolv och när jag kom hem red jag ut Diara en sväng i skogen. Jag snöade ganska mycket och stora flingor samtodogt som det var plusgrader så vi blev rätt blöta både hon och jag. Det blev en del dressyrarbete med serpentiner över vägen, öppnor och skänkelvikningar. Jag försöker få in så mycket träning som möjligt i våra uteritter, så mycket som det usla underlaget tillåter vill säga. Denna snön är så onödig för eftersom temperaturen hela tiden diffar mellan plus och minus så blir det rena isgatan där bilar har kört och riktig styltsnö där snön är orörd. Blä, jag hatar januari och februari... Men Diara var iaf jättefin i dag! Hon hade ett energiskt och vägvinnande tempo och var mjuk i båda sidorna. Så duktig. <3


I morgon är det långdag i skolan precis som på fredag. De lyxiga dagarna är över, haha. 

Nyklippt Diara på en mycket härligare snötur i mars förra året. Perfekt fluffig nysnö!

   

Av Emma - 31 januari 2018 08:45

Jag har fått en fråga om varför jag bytte dressyrsadel på Diara och vad jag anser att för- och nackdelarna med de två olika sadlarna är. De är ju till namnet trots allt väldigt lika. Tänkte svara på detta i ett eget inlägg, blir bra utfyllnad till vardagsinläggen. 


Alltså, i oktober bytte vi från en Santa Cruz Arthur till en Santa Cruz Arthur de Luxe. Det låter inte som att det är någon större skillnad men det finns skillnader. Skriver lite om dem en åt gången och förklarar mer utförligt. Först om utseendet, sedan ur ryttarens perspektiv (hur den är att sitta i osv.) och sen ur hästens perspektiv (hur den ligger på hästen osv.) :)


Santa Cruz Arthur

Utseende: Den är väldigt klassisk till utseendet. Inga utmärkande detaljer utan stilren svart. Inga "klossar" på vulsterna som nästan alltid finns på dressyrsadlar nu för tiden. Detta är jag glad för då jag hatar sådana.

Ryttarens perspektiv: Är enligt mig den skönaste sadeln i världhistorien. Jag har många gånger ridit i Camillas butetsadlar men inte ens de slår denna. Sättet är härligt mjukt och man bara sjunker ner. Har balanspunkten något långt fram vilket gör att man lätt blir framåtlutad.

Hästens perspektiv: Passar de hästar som har en lätt svängd rygg med manke. På Diara som har rak rygg och ingen manke så tippade den framåt och bossorna låg inte heller an mot hela ryggen. Den gled dessutom gärna framåt. På Zorro och Kiwi som har mer svängda ryggar ligger den som en smäck.

   


Santa Cruz Arthur de Luxe

Utseende: Den är till utseendet väldigt lik den andra sadeln. 

Ryttarens perspektiv: Den är väldigt mjuk i sitsen men vulstren upplever jag som hårda vilket gör att den inte är lika bekväm som den andra. Balanspunkten är mer centrerad vilket ger, i alla fall mig, en bättre sits.

Hästens perspektiv: Är mycket rakare och ligger därför an på hela Diaras rygg utan att tippa. Glider därmed inte heller fram lika lätt.

 

 


Jag bytte helt enkelt sadel för att min förra inte låg ultimat på Diara. Den dunsade lite på hennes rygg, särskilt i galoppen, då den ville tippa framåt. När den gled fram tryckte den på bogbladen och fick Diara att tjura så var tvungen att ha en gelpadd under schabraket för att motverka glidningen och en fårskinnspadd under sadeln för att minska dunsningarna. Är jätteglad över att ha hittat en likvärdig sadel som ligger betydligt bättre! Då får den gärna vara mindre bekväm för mig, Diara är ju mycket viktigare. ♥

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11
12
13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards