Stangen

Alla inlägg under april 2020

Av Emma - 23 april 2020 21:57

Hej! Nu är jag tillbaks igen. Känns som att det var längesen jag skrev men är ju bara två dagar. I tisdags var jag hos Camilla och red Quicken på morgonen. Han var fin & duktig som vanligt. Sedan red jag Emilio en liten mysig tur. Han var blandat pigg och seg beroende på när motivationen fanns, haha. Sist ut var Diara som fick gå en liten skogstur. Hon var jättespänd och tittig så blev en helt oharmonisk tur... Skulle sedan pluggat hela em/kvällen men blev lite spontant att Fanny skulle åka upp till Uppsala och hämta grejer och då hängde jag på för behövde också hämta en hel del eftersom det antagligen är 4 månader tills jag måste upp dit igen nu. Så vi kom fram vid 23 på kvällen. Onsdagen spenderades sedan med att städa, packa och plugga och så åkte vi hem igen på eftermiddagen.
I dag red jag dressyr på Diara på morgonen och ta lite mer fokus på traven denna gången. Är väldigt nöjd med vart jag fick henne där. Hon släppte verkligen efter i det svåra varvet och blev superfin på slutet! Bättre start på dagen kunde jag knappast fått. Därefter joggade jag och sen har jag pluggat nästan hela dagen förutom på kvällen när vi tvättade Diara. Det var verkligen behövligt för hon har varit så fet i pälsen ända sen vi klippte henne och det har inte gått att rykta bort och har varit för kallt för att tvätta henne. Men i dag var det nästan 20 grader så det var perfekt. Nu är hon åtminstone ren tills hon går ut och rullar sig i morgon XD
Några bilder från senaste dagarna:

Av Emma - 20 april 2020 11:53

I dag ska det bli riktigt varmt, 18 grader om jag inte minns fel. Är iaf varmt redsn nu och Diara går utan täcke. Är bara lite löv på träden som saknas med. I dag har jag ridit Zorro i skogen och han var ganska så fin. Sedan joggade jag och nu ska jag plugga resten av dagen. En ganska lugn dag med andra ord men är bara två veckor kvar till nästa tenta så vill till att ligga i. 

 

Av Emma - 19 april 2020 17:10

I går hade jag träning för Amanda och Zorro på morgonen och sedan red jag Diara i skogen ihop med Victoria. D kändes fin och hade energi så det räckte till och blev över, haha. Förutom det så joggade jag och pluggade.

I dag började jag med att longera Emilio. Han fick för sig att han inte kunde kommandot "halt" som vi använt i flera år medan det nya kommandot "vänd" som jag håller på att lära honom i samband med varvbyte gick alldeles utmärkt att lyssna på. Ibland undrar man, haha. Därefter red jag ett dressyrpass på Diara som återigen var sådär underbart fin i galoppen. Traven var okej, får lägga lite mer energi på den nästa gång så blir den nog bra för den brukar ju inte vara vårt största problem. Sedan dess har jag pluggat nästan hela dagen och kvällen fortsätter i samma anda. Vill ha sommarlov (eller allra helst min veterinärexamen om man bortser från min kunskapsnivå) nu tack!

 

Av Emma - 17 april 2020 21:45

Jag startade min fredag i stallet (såklart) där jag fällde och longerade Emilio. Han var lydig och hade bra enegi. Sedan pluggade jag och på em åkte jag och Amanda ner till Camilla och red. Jag red Campari som var jättefin. Kvällen bjöd sedan på ännu mer plugg.
Nu ska det bli skönt med helg och en liten paus från alla föreläsningar, har en del att komma ikapp med...

Av Emma - 16 april 2020 13:43

Denna veckan har verkligen gått fort, känns inte alls som att det redan är torsdag. I går red jag först Diara i skogen på morgonen och hon kändes väldigt fin. Även Zorro fick gå en tur och är jättenöjd med honom också. Förutom ridningen så gick jag på promenad med både Amanda och mamma samt pluggade. 

I dag red jag dressyr på Diara på morgonen och jobbade vidare på det Camilla sagt under förra veckans träningar. Mycket innerskänkel och ledande innerhand utan att bli stark. Traven kändes finare än den gjort hittills och hon var inte sådär stark i innertygeln som hon brukar även om hon fortfarande fanns där. I galoppen började jag med den svåra och verkligen red igenom henne för innerskänkeln och lättade mycket på ytter så hon verkligen kunde forma och få in innerbak under sig. Hon blev verkligen superfin av detta! Släppte det där lite tjuriga motståndet som jag annars alltid brukar ha, kom ner i en låg form med halsen och fick härliga energiska galoppsprång - sån underbar känsla. Detta hängde sedan med över i andra varvet där hon också var superfin! Hade kunnat galoppera runt hur länge som helst. Är verkligen hur nöjd som helst över dagens pass som ni säkert förstått vid det här laget, haha. 

Bilder från i går:

         

Av Emma - 14 april 2020 12:15

Det var riktigt kallt ute i dag trots att solen skiner. Bara några få plusgrader och mycket blåst gjorde att min vinterjacka och underställ knappt räckte till. Jag red Emilio en sväng i skogen och eftersom vi tog det ganska lugnt så höll jag inte direkt igång så mycket heller. Han kändes iaf fin och ganska så pigg. Efter ridningen joggade jag och det kändes bra, märks att lång regelbunden träning utan tråkiga förkylningsavbrott har gett resultat. Nu ska jag plugga resten av dagen.
Emilio i dag:

Av Emma - 14 april 2020 07:00

           

Av Emma - 13 april 2020 21:58

Sista dagen på påsklovet och jag startade den med att rida Diara i skogen ihop med Amanda och Zorro. Det var väldigt blåsigt så hon kändes spänd och tittig när vi red iväg men när vi väl kom igång var hon väldigt fin. Skönt att känna resultat av gårdagens träning. Förutom det har jag gått en långpromenad med Amanda samt pluggat.
I morgon börjar distansundervisningen igen och så ska Emilio motioneras på något sätt och jag ska även motionera mig själv med en löprunda.
Diara i morse:

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11 12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22
23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards