Stangen

Alla inlägg under september 2017

Av Emma - 22 september 2017 22:08

Dagens dressyrpass med Diara var riktigt bra. I början var hon jättejobbig och hängig men lyckades rida ur det och fick en jättebra känsla på slutet. 10-meters volterna i galopp satt och vi fick till ett bra flyt när vi red igenom programmet i slutet. Jättenöjd!

I mon ska alla hästar utan Kiwi ridas ut då hon har tappsko och får vila. Sen är det plugg som gäller för vi har hur mycket som helst till nästa vecka. Blää.
Sov gott i natt! <3

Av Emma - 22 september 2017 11:32

Hej! Det är änrligen fredag och vi har två lektioner kvar för dagen: biologi och fysiklabb. I går betade jag av tvåans fösra prov och det kändes ganska bra. När jag kom hem firade jag med att busa en runda i skogen med Stangen. Han var ganska så pigg så blev mycket galopp på hans begäran, hehe. Lika söt och underbar som vanligt. <3


Har nu lagt om Diaras ridplanering då det inte blir förrän nästa helg som vi ska tävla. I dag kommer jag därför att rida ett dressyrpass på henne när jag kommer hem, i morgon rids hon ut och på söndag blir det dressyr igen. Fokus på dressyrpassen kommer såklart ligga på LA rörelser men eventuellt en liten tvist på söndag men mer om det då i såna fall. 


Ni får helt enkelt ha en fortsatt bra fredag!


Emilio i går:

 

Av Emma - 21 september 2017 07:45

Fick ett lite snopet besked i går i ett mejl från Vetlanda - tävlingen är framflyttad en vecka pga översvämmad tävlingbana. Inte så konstigt med tanke på hur mycket det har regnat visserligen men har aldrig hänt mig innan. Känns lite konstigt att vi helt plötsligt inte ska debutera i helgen utan att det faktiskt är drygt en vecka kvar. Jag tycker dock att det är bra, av fyra anledninar: Jag håller på att bli sjuk (har jääätteont i halsen) och då hinner jag förhoppningsvis piggna till tills nästa helg. Diara högbrunstar just nu vilket innebär att hon är extra tjurig och det slipper jag gärna under debuten. Det ska ösregna hela lördagen. Och sist men inte minst så hinner vi träna en vecka till på alla rörelser. Bra va?

Så ja, ridplaneringen blir ju lite omändrad nu. I går red jag ut på Diara i skogen och hon var sjukt pigg och lyssnade inte så mycket när hon skulle trava och själv ville galoppera, hehe. I dag skulle jag ridit dressyr på henne men det är möjligt att hon får vila nu när det inte spelar någon roll då jag har matteprov till kl fyra i em. Och helgen har jag inte planerat om än. 


Vad ska ni göra i dag?

 

Av Emma - 20 september 2017 14:23

Gårdagens träning var en jättebra uppladdning inför LA debuten. Jag red igenom programmet ganska tidigt och så jobbade vi med de delar som krånglade. Det som krånglade var inte oväntat 10-meters volterna i galopp där hon hade lite svårt att samla upp sig. Det beror ju som vanligt på styrka men vi brukar få till det bättre än i går så det var bara lite extra kämpigt med galoppen just i går. Vi la också stort fokus på skänkelvikningarna som Mia-Lisa tyckte börjar bli riktigt fina.

Överlag var Diara superfin i allt travarbete men kämpigare i galoppen. Vi ska rida igenom programmet igen på torsdag så då hoppas jag att allt sitter på plats.

Av Emma - 18 september 2017 08:05

Godmorogon! Åter igen har måndag lyckats bli dagen då alla hästar vilar. Ganska typiskt då jag slutar vid tolv på måndagar. Men i dag blir det då matteplugg hela em istället då vi har terminens första prov på torsdag. Så jag kommer väl sysselsätta mig ändå. Denna veckan är generellt väldigt rolig. I morgon har vi dressyrträning för Mia-Lisa. Kommer antagligen rida igenom programmet för henne. På onsdag rider vi ut och ev. igenom programmet en gång när vi kommer tillbaks. På torsdag är det dressyr och sista passet innan tävling som gäller och på lördag debuterar vi LA:1! Ska bli så kul och spännande att ta klivet upp till första dressyrprogrommet med verkliga dressyrrörelser så som skänkelvikning och förvänd galopp. Supertaggad!


Ska ni göra mågot särskilt kul denna veckan?

   

Av Emma - 17 september 2017 13:14

Hej! Dagens ridpass gick väldigt bra så kommer vara på gott humör hela dagen nu. ;) Jag och Amanda red först Diara och Zorro. Vi tog en kortare runda i skogen och sen red jag igenom LA:1 två gånger med Diara på banan. Hon var fantastiskt fin i dag och vi red våra två bästa program hittils. Nu börjar jag faktiskt, tro det eller ej, bli riktigt taggad på debut. Bästa Diara! <3

Sen red vi Emilio och Kiwi på banan. Kiwi var fin i dag och mjuk i sidorna. Vi fick kämpa lite mer i hennes svåra varv men hon lossnade efter ett tag. Hon blir väldigt pigg i galoppen så om man inte fånger upp henne så att hon bär sig i en bra form så går det bara fortare och fortare och det blir inte så mycket ridning av det. Men det fick vi till bra i dag. Avslutade med att rida igenom LC:1 och det gick helt okej. Amanda och Emilio red också igenom LC:1 och då passade han på att maska för fullt så de hann säkert få fem avbrott under en galoppsekvens, haha. Typiskt Emilio när ryttaren inte är tillräckligt bestämd. Så söt är han (så länge det inte är man själv som sitter på för då är han mindre söt, hehe). 

Bilder från i dag:

     

Av Emma - 16 september 2017 13:46

Bitar börjar så smått falla på plats inför LA debuten nu och jag känner mig inte lika skräckslagen inför den längre, haha. I dag om exakt en vecka är det dags och vi är ganska så redo nu. Red Diara ett dressyrpass i dag med fokus på lösgjordhet genom hela uppvärmningen för att hon kommer igenom i båda sidorna är a och o nu inför de mer tighta svängarna i LA:1. Särskilt 10 meters volterna i galopp har vi lite svårt för då hon inte formar ordentligt men de var mycket bättre än vanligt i dag. Red igenom programmet två gånger och det kändes ganska så bra. Diara har börjat lära sig det nu vilket ger ett mycket bättre flyt. Inridningen är okej fast hon vill ju inte stå still i halterna då som ni vet. Skänkelvikningarna var riktigt fina i dag! I mon ska hon få gå ut en kortare sväng och sen ridas programmet en gång när vi kommer tillbaks för att verkligen nöta in det.


Iaf, red även Zorro i dag, egentligen innan Diara. Red en lite längre skogsrunda med mycket galopp på Zorros eget initiativ. Han var jättepigg och verkade uppskatta att rida någon annan runda än den gamla vanliga.

 

Av Emma - 14 september 2017 19:35

Första pålle ut i skogen i dag var Diara. Hon var sjukt pigg och fick därför galoppera på i lite friskare tempo i lägre form för att bli av med energi. Vet inte om det hjälpte så mycket för hon blev bara piggare och piggare men det var värt ett försök, haha. Superkul hade vi iaf.

Nr 2 var Zorro. Även han fick galoppera ganska mycket, helt enkelt för att få lite mer motion. Han tyckte det var jättekul och blev faktiskt ganska så taggad han också. Lite bocksprång blev det till och med!

Nu till det lite komiska närmare bestämt hur trög jag är, haha. Har helt veckan planerat att Zorro ska ridas på torsdagen och Emilio på fredagen. Sen i dag när jag tog in Zorro från hagen kom jag på att jag slutar sent i morgon så kommer inte kunna rida någon häst då. Har lyckats inbilla mig hela veckan att jag har god tid på mig att rida efter skolan på fredag samtidigt som jag har vetat att jag slutar sent. Vad hände där liksom?! Har aldrig tänkt de olika tankarna samtidigt och sett att det inte passar ihop riktigt, haha. Iaf, enda lösningen var att köra trippelridning i dag och därmed fick Stangen gå en sväng han med. Han var otroligt pigg och la in flera bockserier så körde på klassiken mantag. Fördelen med shettisar med mycket man. ;) Vi hade sådär riktigt roligt ihop som bara han och jag kan. Bus, bus och bus. Full fart genom skogen. ♥


I morgon är det då alltså fredag och jag slutar sent (wow). Ingen ridning så det är tur att det är sista skoldagen denna veckan så det inte blir allt för deprimerande. Men såg att det skulle regna hela dagen så det var kanske ganska vältajmat ändå. Ha en bra torsdagskväll! ☺

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards