Stangen

Alla inlägg under september 2017

Av Emma - 14 september 2017 09:32

I går hade jag och Diara ett betydligt bättre dressyrpass! Hon kändes mjuk och fin och vi red igenom LA:1 två gånger utan större missar. Galopp-halt är under process som ni vet och så även 10-meters volterna. Diara har åter igen fått väääldigt svårt att stå still i halterna så där lär vi väl få en fyra typ. Tänk att den ända saken som varit med på samma sätt genom alla program ska vara det svåraste. Hur svårt ska det vara att stå still liksom? Väldigt svårt enligt Diara. Men det är ju som det är. Känner mig mer redo för debut efter detta pass som jag är jättenöjd med. Fick en bra känsla och hade bra flyt genom programmet båda gångerna. Duktig Diara!


I dag ska hon ridas ut en sväng och det ska även Zorro. Slutar vid ett i dag så det är skönt. Hoppas ni får en fortsatt bra torsdag! :)


Den känslan... <3

 

Av Emma - 13 september 2017 07:38

I går tränade jag och Diara vidare mot höstens stora mål - debut i LA:1 om två veckor. Det gick inte särskilt bra och vi är inte särskilt redo för debut, hehe. Nej men det gick väl helt okej. Jag fick igenom henne mycket bättre än vanligt i galoppen och hon kändes överlag ganska mjuk och fin. Hon är dock inte riktigt tillräckligt stark för de snävare svängarna i LA:1 än, så som 10 meters volterna. Där bryter hon nästan av till trav men det är påväg. Avslutade med att rida igenom hela programmet men det var inte den bästa delen av passet för hon blev lite hängig och jobbig och då drabbade det alla röresler så det blev inte särskilt bra. Glad att det är två veckor kvar... Jag måste lära mig att inte bli arg när hon inte gör rätt men det är lättare sagt än gjort, hehe. Så vi lämnar detta halvbra pass bakom oss och ser fram emot nästa dressyrträning istället. Då kommer det säkert gå bättre. :)


Diara ska ridas i dag igen, ut eller bana beror på vädret. Hoppas ni får en bra onsdag!

 

Av Emma - 12 september 2017 11:52

Hej! Nu har drygt halva skoldagen gått vilket är skönt. Slutar vid 15 i dag och ska då hem och rida Diara. Hon ska gå ut eller på banan beroende på vädret. Hennes schema är lite flytande just pga av det tisdag, onsdag och torsdag. Hon ska gå dressyr två dagar och ut en men är inte hundra vilken som blir vilket. Vill helst slippa rida på banan i regn för passet blir alltid mycket sämre då. 


Iaf, i går red jag Zorro på banan efter skolan. Han fick testa på några moment ur LA:1, så som ryggning och förvänd galopp. Det gick över förväntan bra faktiskt. Red även igenom hela programmet med honom en gång fast lite "handikappsanpassat". 10 meters volter i galopp är t.ex ingen bra idé om man vill att Zorro ska överleva, haha.

Sen longerade jag även Emilio och det var en väldig fart på honom. Hade nästan hela linan ute och han galoppearde runt  runt på denna stora volten och tyckte det var jättekul. Lite bocksprång här och var också. Han ville aldrig sakta av. Jag förstår inte hur det kan vara så kul att springa runt på en volt men uppenbarligen finns det en tjusning med det också. Sötaste Stangen. <3

 


Av Emma - 10 september 2017 14:23

Jag trodde att detta skulle bli en solig söndag för det var jättefint väder när vi red i förmiddags. Nu vräker det dock ner och har gjort i säkert två timmar. Suck, hösten har verkligen kommit. Tur vi hann rida iaf. Det var jag och Amanda som körde två omgångar i dag. Först Zorro och Kiwi. Jobbade Kiwi en del i form och hon kändes fin och mjuk. Sen tog vi samma runda på Emilio och Diara. Diara var jättejättepigg och ville bara dra iväg hela tiden, hehe. Men fick till mycket bra arbete med henne i både trav och galopp så trots att det var en ganska kort tur då hon tävlade i går så fick vi ut lite vettig träning av det. Finaste D! ♥


Två öronbilder, först Kiwi och sen Diara:

   

Av Emma - 9 september 2017 19:08

LB:1 2015 - 61,250% (171,5 p)

Ja, jag säger då det. Jag trodde seriöst att de hade skrivit in fel poäng när jag såg min procent. Så himla snålt! Brukar inte bli sur på domaren men detta var ju helt sjukt. Stod massa saker på protokollet som jag inte tyckte stämde över huvud taget. Diara kändes ganska så fin och jag är nöjd med ritten. Vi var definitivt värda mycket högre procent men domarna var överlag väldigt snåla med poängen i dag. Inte mycket att säga om det. Bara att strunta i, som Mia-Lisa brukar säga.

Slutkommentar: Kunde vara lite mera mellan hand & skänkel. Kämpa på! Lycka till!

Trött och söt Diara mellan klasserna:

 


LB:1 2015 (div 2, omg 2) - 65,000% (182 p) - 2:a med laget & 3:a individuellt

Lite bättre % i denna klass men fortfarande alldeles för lite mota vad vi var värda. Hatar domare som inte inser att en åtta i lätt klass inte ska behöva vara på världselitens nivå. Diara tappade lite energi på banan men var mjuk och fin för övrigt så är nöjd. Blev stundtals lite öppen i formen så det tar jag med mig och tränar bort till nästa gång, hehe. Grankärr är lite av våra otursklubb att tävla på. Vi brukar få lite sämre resultat och Diara gillar inte underlaget så mycket. Vet inte varför för det är inget fel på det men hon går bäst på fibersand eller annat lättare underlag. Så blev förvånad över att jag trots allt lyckades få en placering och inte hade otur rakt igenom. Trea av fjorton trots dåliga procent visar verkligen hur snåla domarna var.

Slutkommentar: Trevlig ponny med bra takt. Lycka till! :)


Rosettbilder:

         

Av Emma - 8 september 2017 21:13

Dagens väder har varit väldigt segt. Regn och regn och regn. När jag red Zorro klarade jag mig hyfsat men med Emilio regnade det för fullt. Zorro var mjuk och fin i dag, Stangen var riktigt pigg och busig. Han brukar ofta vara det när vi två är ute ihop själva. <3

Har nu även packat det mesta inför i mon. Ska ev. bli regn så packningen är anpassad därefter = betydligt fler grejer med, hehe. Hoppas verkligen vi slipper det för är alltid ett störningsmoment. Håll tummarna för oss i mon!

 

Av Emma - 8 september 2017 11:22

Gårdagens dressyrpass blev faktiskt väldigt bra. Känns som att vi har en dipp just nu och då är det så lätt att jag blir arg och irriterad när hon bara tjurar mot mig och ska springa iväg. Så i går var det nästan en lite meditativ prägel på det hela, haha. Lugnt och fint helt tiden, bara lirka med henne och inte bli arg. Som alltid är det det som funkar bästa i sådana situationer men är inte alltid lätt att hålla sig lugn som ni säkert vet. La mycket fokus på att få henne lugn och lösgjord i uppvärmningen samt gav mycket beröm för allt hon gjorde bra. Vi fick till en bra stämning och red igenom programmet två gånger som avslutning. Hon är som sagt inte på topp men det blev helt okej. Är väldigt spänd på hur inridningarna ska bli på tävlingen för har hittat en ny taktik som gör att hon får ro att stå still i halterna. Men man vet ju aldrig om det kommer funka lika bra på tävling sen, hehe. Får hoppas på det helt enkelt!


I dag vilar Diara men Zorro och Emilio ska gå. Dessutom ska jag packa inför i mon. Startar inte förrän halv 12 och har bara ca 1 timme dit så blir rena rama sovmorgonen mota de tre timmar vi hade till Västervik förra tävlingen. 

Hoppas ni får en fortsatt bra fredag!

 

Av Emma - 7 september 2017 07:03

Torsdag i dag vilket innebär att det snart är fredag, bra va? ;) Det ska till och med vara uppehåll i dag och kan just nu även ana lite svag sol - helt fantastiskt! I går red jag ut på två hästar. Först Emilio ihop med mamma och Kiwi. Han var pigg och busig men jag höll på att frysa ihjäl trots dubbla jackor. Var så rått och fuktigt samt ett konstant duggregn. Nr två var Diara som jag red ihop med pappa och Zorro. Hon fick gå en lugn tur utan större krav efter tisdagens dressyrträning. Kändes ganska fin. 


I dag slutar vi vid tjugo i två så är hemma vid tre ca. Diara ska ridas ett pass på banan, det klassiska sista-passet-innan-tävling för på lördag går andra omgången av division två i Grankärr. Alltid kul med tävling på hemmaklubben! Det är precis som förra gången LB:1 som gäller i både förklass och lagklass. Denna gången är vi fler GGR ryttare på plats så är inte säkert att vi får en lagplats med hoppas såklart på det! 

Vad ska ni hitta på i dag? :)

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13 14
15
16 17
18
19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards