Stangen

Alla inlägg under april 2015

Av Emma - 23 april 2015 20:07

                     

Av Emma - 23 april 2015 19:01

I dag har det varit den stora barbacka dagen. Har ridit alla pållar utan sadel.

Började med Zorro för en gångs skull. Fällde honom ordentligt innan för det var verkligen behövligt - det bara rasade av hår. Ridturen gick bra. Han var hyfsat pigg och jag satt kvar ;) Min balans är inte den bästa på just Zorro för han har så stora rörelser så man skickas fram och tillbaka på ryggen och det blir svårt att hitta balans punkten. Lyckades stundvis iaf så det är ju alltid något. Det lilla skuttet över stocken i skogen blev första gången jag hoppade barbacka med Zorro - som jag kommer ihåg ska tilläggas och mitt minne är ju inte det bästa, hehe....

Nr 2 var Diara. Hennes balanspunkt har jag inga större problem med att hitta och hennes galopp är UNDERBAR! Man vaggas fram - hur mjukt och skönt som helst! Språnget över stocken gjorde hon väldigt fint och sen var det full fart efter, haha.

Sist ut var Emilio som jag red ihop med mamma och Kiwi. Det roliga med att rida Emilio barbacka är att ingen gångart är mindre bekväm en de andra. Balanspunkten finns där till 100% (det är bl.a därför jag oftast sitter kvar när han bockar när vi galopperar barbacka på fältet) och jag sitter som klistrad, även i traven. På det sättet stör jag inte Emilio heller och han verkar inte ha det mista emot att jag struntar i sadeln. Min lilla plutt♥.


Under eftermiddagen var jag och mamma uppe hos våran granne och kollade på hennes lammungar. Alla lamm hade födds under loppet av 2 veckor och ingen behövde föddas upp på flaska. Ett bra år helt enkelt! Tog några bilder på de ursöta lammen och även en på fårhunden Meg som stod och kikade in i boxarna för att ha full koll på fåren men de kan vara lite suddiga så det får ni stå ut med:

                 

Av Emma - 23 april 2015 19:00

Vi red ute i det superhärliga vädret. Vi var ju med i den sista gruppen vid 7 eftersom jag praoade med Camilla tills klockan 5 på kliniken. Diara var lite småseg i uppvärmningen. Egentligen kan man inte kalla det småseg för om Emilio höll den hastigheten hade jag varit överlycklig men hon var lugnare än vanligt. Hon har varit det de senaste gångerna nu, vet inte om det har något med värmen att göra. Vi började rida fram över upphöjda galoppbommar och sedan över en serie som bestod av fyra upphöjda galoppbommar och sedan två galoppstrång fram till ett räcke. Diara var jättefin, samlad och lyhörd.

Sedan hoppde vi en liten bana på drygt 90 cm några gånger som bestod av:

1. Upphöjda galoppbommar på volt

2. Serie: 4 upphöjda galoppbommar, två galoppsprång fram till en oxer

3. Räcke

4. Oxer med murplank

5. Oxer med blåa tunnor under

6. Räcke

Lasse sa att Diara hoppade jättefint och tjatade flera gånger att vi måste börja tävla högre klasser nu, haha. Det vi, eller rättare sagt jag, skulle tänka på var att sträcka fram händerna mer över hindren samt att jag skulle komma ihåg att ta några förhållningar då och då så att det inte bara går fortare och fortare. Så det ska vi träna på tills nästa gång!


Några bilder och screenshots:

                       

Av Emma - 22 april 2015 17:15

Nu är min prao slut för denna gången. Har verkligen haft grymt kul och lärt mig supermycket. Det har varit långa dagar och jag har varit jättetrött men det har varit värt det 1000 gånger om. Får ni en skadad häst kan jag verkligen rekommendera Vaggeryds kliniken!


Nu är vi påväg hem och jag sitter och taggar upp inför hoppträning. Kommer bli superkul!

 

Av Emma - 21 april 2015 22:16

Då har ännu en dag rullat förbi... Är riktigt trött nu, helt död. Det är då man blir extra glad av tanken på att man ska upp vid 6 i morgon bitti. Vi börjar nämligen tidigt då också - vid 8 - men första patienten kommer inte förrän vid halv två så förmiddagen blir lugn. Sedan är det Lasse träning på kvällen vilket innebär att vår dressyrvecka är över. Brukar lägga in såna då och då, tycker det är nyttigt för henne att ta en liten paus från hoppandet. Just nu har vi inte hoppat sen tävlingen förrförra helgen.

I dag hade vi mest hältor men även en fångponny inne på kliniken. När jag kom hem vid ca halv sju bar det av ut till stallet för ett dressyrpass med Diara. Hon var väldigt lugn, särskilt för att ha vilat en dag, och väldigt mjuk och fin. Vi övade på travökningar och övergångar precis som hos Essi i lördags. Är väldigt nöjd med henne, särskilt med travökningarna då hon sträckte ut riktigt fint. Körde även igenom hela LB:1 en gång och det är på gång nu.

Nu är jag som sagt dödstrött så ska sova. I mon är sista prao dagen på Vaggeryd, kommer sakna det härliga gänget där nere men ska iaf ta med lite av de bullar jag bakade i helgen och bjuda på, hehe. Godnatt allihopa <3

Bild från i dag:

Av Emma - 20 april 2015 21:06

Nu är vi påväg hem från veckans första pass. I dag var det bara hältor och tandkontroller, ganska enformigt men bra repetion. Ju fler gånger man ser en behandling desto bättre lär man sig den. I morgon får vi jobba morgon istället, vilket är jobbigare. Då måste man gå upp redan vid 6...
Ska rida Diara en sväng på banan på kvällen, förhoppningsvis har dressyrsadeln kommit tillbaka från omstoppningen så att jag kan rida i den.
Bild från i dag:

Av Emma - 20 april 2015 11:43

Camilla har varit iväg på nationell tävling i Kungsbacka i helgen med både Qajsa och Cassino så i går var det en lugn uteritt som gällde - för Qajsa. Cassino skulle vila. Camilla red därför sin nya 4-åring Maja och ridturen flöt på väldigt lugnt. Qajsa var farmåt men inte särskilt tittig. Hon gick väldigt bra i helgen, bl.a placerade i 120 cm och felfri i 125. Filmer från dom rundorna finns utlagda på youtube:


120 cm:

125 cm:


Av Emma - 20 april 2015 11:30

Då var det måndag igen.... Spelar inte mig någon större roll förutom att det bara är en vecka kvar tills skolan börjar igen. I dag börjar jag praoa vid 13 och går till 21 så har bara tagit det lite lugnt nu på förmiddagen eftersom alla hästar ska vila. Har inte hunnit blogga i helgen så här kommer en liten sammanfattning:

Lördag: Red Emilio på fältet bakom stallet på morgonen. Han var väldigt seg och tyckte nog att det var orättvist att de andra hästarna fick stå i hagen och kolla på medan han behövde arbeta. Jag red honom lite i alla gångarter och fick kämpa på ordentligt men i slutet hade vi ett hyfsat bra tempo. Det är en kul omväxling att rida dressyr på fältet ibland och dessutom lite mjukare för Emilios små fötter. ♥

Med Diara var det Essiträning som ni kan läsa om i inlägget under.


Söndag: På förmiddagen var vi iväg och kollade på en dressyrsadel till mig - en Santa Cruz Arthur. Har provat en sådan sadel innan och de är så underbart sköna! Vi tog hem sadeln på lån och jag provred i den när hela familjen red ut på en lugn uteritt. Diara var väl inte lugn direkt, hon låg på mer en vanligt men jag njöt för fullt av att sitta i den sadeln, haha. Dessutom passade det bra på henne så nu är vi ägare av en dressyrsadel också! Den ska in på omstoppning i dag, längtar tills vi kan börja rida i den. ♥ Emilio och jag tog också en kort tur i skogen efter att jag fällt honom i en halvtimme. Han var seg och ville inte alls gå på. Det kan inte vara lätt att vara så ömfotad...

Jag avslutade min dag med att rida Qajsa nere hos Camilla. Skriver mer om det i ett inlägg som kommer ut om några minuter....


Glömde nämna att vi bakade bullar i lördags också, bilder:
   

Wilma var också med :D


Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards