Stangen

Alla inlägg under april 2015

Av Emma - 20 april 2015 11:20

Denna träning asså... Säger bara WOW! Dressyrarvet från pappan som går medelsvår dressyr visade sig! Diara var verkligen gryyyymt fin! Vi övade mycket övergångar samt längning och uppkortning av traven. Det ökade traven var verkligen jättefin, kändes riktigt proffsigt! Vi vävde in vägar från LB:1 för att öva på det och tyckte att det funkade fint. Diara lyssnade jättebra på mig och hade en stabil och mjuk form. Även Essi var jättenöjd med oss och sa att jag skött min hemläxa (övergångarna) väldigt bra och noga vilket jag har gjort. Ska man utvecklas måste man träna på och ta läxorna på allvar, precis som i skolan. Pappa fotade en hel del så det blev några riktigt fina bilder. Har inte hunnit redigera dom ännu men ni får ett smakprov och så kommer resten upp senare:
 

Av Emma - 17 april 2015 17:40

Vädret i dag har varit riktigt konstigt. Ena sekunden sol, sedan regn och så lite snö och hagel därimellan. Jag har varit i stallet nästan hela dagen och ridit tre hästar i skogen.

Diara var först ut. Hon tyckte att det var superkul att komma ut i skogen, trippade på som bara den. Hade ganska högt tempo för att bli av med lite överskottsenergi inför dressyrträningen i morgon.

Sedan var det Kiwis tur. Hon var pigg men väldigt tittig. Fick några tvärstopp med sidoskutt i galoppen så det är tur att man har bra balans, haha. Sedan hade vi en liten diskussion sista biten innan vi var hemma där Kiwi tyckte något var livsfarligt (jag såg inget) och vägrade gå. Vi bråkade en lång stund. Ju mer jag drev på och blev arg desto fortare backade hon. Till sist var jag tyvärr tvungen att hoppa av och leda hem henne, annars hade vi stått där än.

Sist ut var Zorro. Han var lite småseg och rätt tittig han också för en gångs skull. Men ridturen gick bra, några sidoskutt och så men annars lugnt. Dock hade han lite kul inne i stallet sen. Jag hade tränsat och sadlat av honom och hade gått in med sadeln i sadelkammaren så han stod fastbunden i gången i grimman. Då hörde jag en smäll följt av hovslag. När jag kollade ut stod han i ena grimskaftet borta vid sin box. Då had hade han lyckats slita av kabinhaken i det andra grimskaften rakt av på mitten. Jag trodde inte ens att det gick! Sedan fick jag leta ordentligt för att hitta hakens alla delar men en saknas fortfarande. Jag har så roligt åt detta, hur lyckades han liksom?! Haha, Zorro den sötnosen.


Så jag har haft en händelserik fredag som ni kanske förstår. I morgon taggar vi dressyrträning för Essi med Diara och Emilio ska få komma ut en liten sväng i skogen på förmiddagen. Ha det så bra och njut av att det är helg!!♥♥♥

 

Av Emma - 16 april 2015 21:17

I dag på morgonen kom Camilla och skodde Diara och Kiwi. De andra två ska skos först om två veckor. Så i dag åkte snösulorna av på tjejerna och det är verkligen superskönt! Är så trött på dom nu, en ständig påminnelse om vintern.

På eftermiddagen red jag först Diara ett dressyrpass på banan. I dag var hon mycket mjukare i traven och överlag väldigt fin. Vi fick bra övergångar, det som är lite svårt är från galopp till trav samt halterna eftersom hon inte vill stå still. Red dessutom igenom det nya LB:1 programmet två gånger i slutet. Har ju ridit LB:0 mycket men det har dom ju tagit bort nu så får satsa på LB:1 istället. Det programmet är vårat dressyrmål detta året vilket jag även ska ta upp med Essi på lördag. Är iaf väldigt nöjd med hur hon gick, särskilt andra gången jag red igenom det. Det svåraste är diaonalen i ökad galopp för att sedan bryta av när man når det nya varvet eftersom hon har lärt sig att vänd snett igenom i galopp betyder galoppombyte när vi når nya varvet. Och nu ska hon bryta av istället vilket gör henne väldigt förvirrad och hon slår upp med huvudet. Men det är ju trots allt första gången jag rider detta program någonsin så det gick mycket bättre än vad jag kunnat tänka mig innan. ♥

Emilio och jag tog en tur i skogen efter att jag fällt honom ordentligt. Har inte gjort det sen i söndags och han såg ut därefter. Lerig var han dessutom, något fruktansvärt. När jag var klar var det jag som hade alla hår och allt damm på mig istället, haha. Han var iaf hyfsat framåt, jag fick driva på för att han inte skulle sega men det har ju varit värre.

I morgon blir det uteritt med Diara, vila med Emilio och så tror jag att jag ska rida Zorro - antagligen ut i skogen men är inte 100...

Ha en trevlig torsdagskväll allihopa! ☺


Såhär såg stallet ut efter att jag fällt och borstat min väldigt renliga (eller inte) häst:

 

Av Emma - 15 april 2015 22:23

Hej, det var ett tag sen. Eller ja, bloggade ju senast i söndags så någon katastrof är det ju knappast. Värre har det varit. Tänkte skriva en liten kort sammanfattning om min vecka än så länge.

Måndag: Praon med Camilla på Vaggeryds Hästklinik började inte förrän vid 1 så tog det lite lugnt på morgonen. Väl där nere visade Camilla lite olika saker jag skulle få göra, bl.a mocka ur boxar, tömma skottkärran osv. De olika sjukfallen varierade inte så mycket, det var mest återbesök på hältor. Jag gick med Åsa och Ellen, som veterinärerna heter, kollade hur de arbetade och hjälpte till att hålla ett ben eller en svans då och då. Slutade vid nio på kvällen och då var man riktigt trött.

Tisdag: Började vid 1 även i går så hann rida Diara ett dressyrpass på banan på förmiddagen. Hon var väldigt mjuk i skritten men ville ibte riktigt trampa på, stretig och jobbig i traven men GALOPPEN! Hon är så gryyyyymt fin där nu. Vill typ sitta och bara galoppera runt ett helt pass. Dock satsar jag mest på traven där hon verkar fått en liten svacka just nu. Vi red mycket serpentiner samt skänkelvikning på böjt spår för att hon skulle släppa men det ville hon inte riktigt. Skönt att vi ska träna för Essi på lördag för då kan hon hjälpa oss lite med det. Väl på kliniken rullade dagen på väldigt snabbt. Det var många varierande fall, allt från hältor till vargtänder. Dessutom hade vi två avlivningar, inte särskilt kul. Är lite stolt över att jag tog mig mod att vara med på den andra. Lite sorgligt var det såklart men inte lika hemskt som jag trodde, så det känns skönt eftersom det ändå är en del av veterinäryrket. Slutade även i går vid nio och somnade innan huvudet landat på kudden.

I dag: Denna dagen har varit i en regnslöja. Fy vad det har regnat, konstant hela dagen. Tur att man är inne större delen av tiden. I dag började jag vid 8 på morgonen. Knappt några patienter var inbokade på förmiddagen så städade mest. Vi åkte iväg och åt på ett jättemysigt ställe inne i Vaggeryd, Spis tror jag att det hette. Det var god mat och dessutom skönt att komma iväg lite. Synd att man var tvungen att sitta och kolla ut på regnet bara... Efter lunch kom fler patienter, även i dag var det ganska varierande. Flest hältor precis som vanligt men även en helt vanlig veterinärbesiktning, en ryggkoll och tandkoll m.m Det är verkligen grymt intressant! I dag slutade jag vid fem, hade tänkt rida dressyr men det regnade så mycket så jag struntade i det. Det blir ett dressyrpass efter skoningen i morgon istället. Det är Kiwi och Diara som ska få nya skor och dessutom (tack och lov) bli av med snösulorna! Killarna får vänta två veckor till, de ligger ju tyvärr inte i fas med varandra så det blir lite uppdelat. Tänkte sticka ut en sväng med Emilio i morgon med, bara det inte regnar.

Det var väl allt från mig. Sov så gott i natt! <3

Av Emma - 12 april 2015 19:08

Vi börjar med en sammanfattning av gårdagen:
Efter tävlingen åt vi lite och sen stack jag ut och red Kiwi åt mamma. Det var längesen jag red henne nu och det var väldigt mysigt. Hon är ju absolut inte den hästen hon var när jag red henne massor under 2013 för hon har verkligen blivit gammal men det är klart att hon är rolig att rida iaf. Det är ju ändå Kiwi liksom ;)

Efter det longerade jag Emilio på banan. Han var rätt seg och tyckte väl inte det var så jättekul. Inte förrän jag släppte honom lös för då bar det av. Han bockade och brallade och galoppade runt som en galning, haha. Höll på att aldrig få honom att bryta av sen. Min lille sötnos. ♥

Vädret kan man inte klaga på heller. Strålade sol och nästan 20 grader. Därför åkte Diaras täcke av och hon passade på att ligga och gassa i solen för att få den första solbrännan utan täck-linjer och bara njuta av livet:
     

I dag var vädret inte lika fint. Det har blåst något fruktansvärt hela dagen och nu på kvällen har även regnet kommit. Jag red Diara en lugn sväng i skogen ihop med pappa och Zorro i morse. Diara var väldigt pigg, hon förstår inte riktigt syftet med att ta en lugn uteritt efter en tävling eller träning. Men det gick bra ☺

Sedan invigde jag och Emilio terrängbanan jag byggde i veckan. Först tyckte han att hindren var superläskiga. Dom brukar ju inte så där mitt i skogen! Men när vi hade nosat lite på dom gick det bra och han hoppade dom så fint. 2 uta dom låg på 50 cm men de andra tre skulle legat på ca 80 cm om jag haft dom uppställda så fick lägga ner hon istället eftersom Emilio inte får hoppa så högt. Därför blev de bara ca 30 cm, lite tråkigt lågt men det är ju bättre än inget.

För de flesta börjar skolan i morgon men jag har 2 veckors prao att se fram emot istället. Ska vara på Vaggeryds kliniken med Camilla och det ska bli jätteintressant och lärorikt eftersom jag själv planerar att utbilda mig till veterinär. Så det ska bli kul!

Nu får vi ha en trevlig söndagskväll, som förhoppningsvis inte är lika regnig som min. ♥

Av Emma - 12 april 2015 18:29

LD bed. A - 0 fel

Det var en tidig morgon, vi gick upp vid 5 för att hästarna skulle hinna äta upp frukosten innan jag började göra Diara redo inför tävlingen kl 6. Avfärden från stallet gick kl 7 och då hade man börjat vakna till på riktigt. Vi var framme i Bratteborg runt kl 8 och då gick vi banan. Den var väldigt enkel och förvånande nog bara på 7 hinder. Vi startade ganska sent i klassen så började inte rida fram förrän den startade. Diara var väldigt fin på framridningen. Energin kändes reglerad och hon var mjuk och lyhörd. Körde mycket tempoväxlingar och övergångar precis som vanligt och det fungerade fint. Vi blev klara precis lagom till vi fick komma in på framhoppningen. Där blev alla sprången bra, särskilt de vi tog på oxern. Vi var färdighoppade lagom tills vi fick hålla oss beredda utanför ridhuset. Önskar att alla tävlingar blev så vältajmade men det händer ju inte så ofta. Väl inne på banan var det inga som helst problem. Diara gick som en klocka och hoppade hinder efter hinder med bra flyt och även avstånden satt. Det näst-sista hindret fick jag rida på lite innan för att justera avsprånget men annars blev allt lagom.

En rosett fick vi på vår första lokala - min första lokala någonsin - och det känns jättebra! Nu är vi i toppform och omöjliga att stoppa. ;) Haha, nej men jag har en bra känsla och ser fram emot kommande tävlingar nu under våren!

Några bilder från dagen:

                 

Film från ritten:

Av Emma - 10 april 2015 16:57

I dag red jag igenom Diara ett pass på banan inför i morgon. Då ska vi nämligen starta vår första lokala tävling. En LD vilken blir 80 cm för oss eftersom hon är en D-ponny. Ska verkligen bli jättekul! Även denna gång ska vi till Bratteborg. Iaf, hon var ganska fin i dag. Lite stretig i traven men fick henne mer avslappnad sen när vi travade av. Galoppen var superfin och jag är nöjd med de sprången vi tog. Jag red henne med Zorros huva för att se om det var något hon brydde sig om (vi ska ju tävla med huva i mon) men det var det inte. I morgon ska vi visa alla vem som är bäst, haha. :P

Bild på Diara i Zorros huva:

    

Av Emma - 9 april 2015 19:43

Nu är det torsdag och för en gångs skull längtar jag inte till fredag, haha. Det spelar ju ingen roll när man har lov.

Emilio var första häst ut i dag. Red honom den vanliga rundan i skogen och han var ganska seg.

Zorro var desto piggare. Han har blivit så fin nu sen jag satsat lite seriöst på dressyren med honom. Så fort jag kortar upp tyglarna och ger honom lite mer stöd söker han sig ner i en jättefin form. ♥ Red honom samma runda som Emilio, det är typ den rundan jag rider jämt. Det är bara Diara som brukar gå lite längre.

Har även byggt en terrängbana i dag. Har tänkt göra det jättelänge nu och i dag blev det äntligen av. Det blev väldigt simpel men åtminstone 5 hinder att skutta lite över.

Ha en bra torsdags kväll allihop!

Gammal bild:

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards