Stangen

Alla inlägg under april 2015

Av Emma - 8 april 2015 19:39

Snart är påsklovet slut, tur att vi har två veckors prao efter så att skolan dröjer lite.

Min dag började med hästutsläpp - alla pållar utan Diara, henne passade jag på att rida direkt. Vi tog ett kondition och styrketränings pass i skogen. Vi red upp och nedför en lite längre backe 6 ggr varav 3 var i trav och 3 i galopp. Diara uppskattade galoppen mer, haha. I morgon får hon vila.

Direkt efter red jag Zorro på banan. Lite dressyr skadar aldrig även att han tycker det. Han var väldigt mjuk och fin när jag jobbat honom ett tag, dock saknades framåtdrivningen något precis som vanligt men det blev bättre i slutet. Det han tyckte var roligast var när vi skuttade över det lilla 50 hindret som stod uppställt som motivation. Jag avslutade med att rida igenom LC:1 oc.h det gick hyfsat bra. Vårt största problem ligger i övergångarna där han lätt segar till.

Sedan åt jag lunch innan jag gick en runda med Wilma, mockade och hämtade hö.


Min dag i morgon kommer antagligen se likadan ut förutom att Diara ska vila och Emilio ridas. Kanske tar ut Zorro en sväng i skogen också, får se vad jag känner för.

 

Av Emma - 7 april 2015 19:29

I dag var det första riktigt påsklovsdagen eftersom det bara har varit röda dagar innan. Den spenderade jag utomhus, kan man lugnt säga. Jag började med hästutsläpp, sedan byggde jag lite hinder och efter det mockade jag alla boxar. Sen tog jag in och gjorde Diara klar för ridning. Hon tyckte det var jättespännande med nya hästar på banan och kollade nog lite mer på dom än hon lyssnade på mig, haha. Tempot var det inget fel på i alla fall och vi fick några fina språng.

När jag ätit red jag Emilio en sväng i skogen. Han var väl inte pigg direkt men jag övertalade honom att sätta ena hoven framför den andra. ;)

Som avslutning på utelivet gick jag en halvtimmes promenad med Wilma. Hon skulle snoka på allting så det var ett evigt tjatande, grrr. Var inne vid ca 17 och åt kvällsmat. Nu är enerin helt slut - känner fortfarande av min sjukdom jag hade nu i veckan när jag låg med 40 graders feber så det är nog därför.

Ha en bra tisdags kväll allihop! ♥

   

Av Emma - 6 april 2015 21:18

Vid två-tiden i dag var vi nere hos Camilla en sväng med Diara för att hon skulle få på en ny sko - hon tappade ju sin sko i lördags. Så nu är det skönt att slippa snösula på åtminstone en hov. ;)

Sedan red jag Diara en sväng i skogen. Hade ganska högt tempo för att bli av med lite överskottsenergi på Diara men hon verkade inte bli det minsta trött, haha. Jag förstår inte vad hon har fått all energi ifrån. Det var iaf en härlig tur i fint väder och jag bara njöt hela tiden.

I morgon ska jag hoppa lite ihop med min kompis och granne Victoria som ska rida över med sin häst. Det blir kul!

Bild från uteritten i dag:

    

Av Emma - 5 april 2015 19:30

I dag har jag haft 1 helt år tillsammans med min underbara prinsessa! ♥ Hon är det bästa som hänt mig!

 

I går red jag en kort skogstur på både Emilio och Diara. Både var pigga även att Diara såklart toppade. Inte kan man tro att hon tävlade i fredags, haha.


I dag vilade Diara och jag red Varulvsrundan med Emilio. Det tyckte han var jättekul och for fram som en liten virvelvind över skogsvägen. Han är bara för söt!


I morgon ska Diara ridas igen, har inte bestämt mig för om det blir på banan eller i skogen, vi får se helt enkelt. Ha en bra påskdag nu!

 

Av Emma - 4 april 2015 09:00

Glad Påsk alla läsare! Hoppas ni får en underbar, solig och godisfylld påsk. ♥♥♥

 

Av Emma - 3 april 2015 18:54

80 cm - 0 fel

Jag bestämde mig för att åka på tävlingen även att jag hade 38 graders feber och det ångrar jag inte för Diara var superduktig och rosetten var jättefin! Jag var trött när jag red men det gick rätt bra trots allt. Är nöjd med framridningen, kunde göra den i lugn och ro och vara så nogrann som jag orkade. Framhoppningen blev ganska konstig. Jag fick skritta runt där några minuter för det var ganska många kvar innan mig plus en höjning av hindrena men sedan när jag hoppat räcket en gång var det helt plötsligt jag som skulle in! Så hann aldrig hoppa oxern! Det var väl inget Diara brydde sig om, som tyckte det var så kul att hoppa runt inne på banan i full fart. Vissa avstånd blev bra, vissa inte, kanske mycket beroende på att min koncentration inte var på topp. Men rosett blev det, en mycket snygg sådan som sagt - Rosa-blå!


Några bilder och scrennshoots:

               

Av Emma - 2 april 2015 21:49

Och svaret är NEJ, absolut INTE! Hade 1000 ggr hellre gått till skolan än legat hemma med 40 graders feber. Men nu är det ju som det är...

I dag hade jag 38 på morgonen. Vid lunch åkte jag ner till skolan bara för att skriva sista provet - ville ju absolut inte ha kvar det till efter lovet OCH praon som är i två veckor direkt efter. Mådde fruktansvärt illa hela provtiden men är ändå hyfsat nöjd med min prestation. Efter det hade jag 39 grader och har det än.
Kanske var jag dum men vid två tiden var jag ute och red Diara på banan. Först dressyr och sen några skutt inför pay and jumpen som jag förhoppningsvis orkar åka på i mon. Jag MÅSTE bara orka!!! Vi ska iaf till Bratteborg och hoppa 80 cm. Diara är en sån energibomb nu för tiden (hon är sig inte lik) så vi studsar nog runt banan utan problem och på rekordtid, hehe. Men först och främst ska jag försöka bli frisk i natt. Lycka till!
Rolig bild:

Av Emma - 1 april 2015 10:00

I dag fyller världens bästa Kiwi 19 år! Hon har fått morot och massor av pussar. Älskar dig Kiwi! ♥

           

     

    

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards