Stangen

Alla inlägg under juli 2017

Av Emma - 26 juli 2017 18:00

Asså dagens träning! Hon var så otroligt fin!!! Redan från start kändes hon pigg och allert (nästan lite väl pigg, hehe). Vi fokuserade i dag på att få henne att samla ihop sig lite mer genom att minska volten, fånga upp på yttertygeln och forma runt inner. Så gjorde vi några steg/några språng i både trav och galopp för att sedan låta henne gå mer framåt och göra om det igen. Detta är styrketräning som vi ska göra lite varje dressyrpass. Vi gick sedan vidare med samlingen i galoppen genom att göra 10-meters volter längs långsidorna och samla på samma sätt som innan. Vi tränade avsaktning till skritt från galopp på samma sätt som innan, små volter i samling i större volt och så bryta av i de små. Diara fick verkligen jobba ordentligt här och ibland orkade hon inte riktigt och bröt av till trav men för det mesta var hon jättefin!

I traven jobbade i först med ställningen. Vi gjorde skänkelvikningar hela diagonaler och där skulle jag försiktigt fånga upp genom att lätt krama på nya yttertygeln. På volt skulle jag i höger varv fånga upp på ytter och trycka med inner, i vänster vända innåt gång på gång så att hon ger efter där och inte ställer sig utåt. I slutet fick hon riktigt komma upp i formen och höja ryggen mer än vanligt. Jag ska få fram och ihop handen och med benen "lyfta" henne uppåt och behålla en stabil takt. Hon vill gärna öka men när jag får henne ordentligt i ramen vilket gick jättebra i dag så blir hon såååå superfin!

Så i dag bjöd hon på en fantastiskt känsla och det känns som att vi var uppe på en nivå vi aldrig varit innan när det gäller bärighet och att jobba upp med ryggen. Så är så himla nöjd! Bästa Diara!

Diara sover i sin lånebox efter träningen:

Av Emma - 26 juli 2017 10:34

Hej! Nu på morgonen har jag och pappa varit ute och ridit på Emilio och Zorro. Stangen var riktigt pigg i dag och pinnade på så fint.♥ Vid 11 ska jag ut till stallet igen för att ta in och borsta Diara. Det sista ska även packas in i sadelskåpet. Tänkte slriva lite om vad vi ska göra på lägret i fall ni undrar. I dag ska vi ha en dressyrträning på em (all träning är individuell). I morgon har vi en dressyrträning på morgonen, en clinic efter lunch och så en till dressyrträning på em. Blir alltså två pass denna dagen och det har Diara aldrig gått innan men tänker att det är ungefär samma sak som att tävla två dressyrklasser med framridning till och det har vi ju gjort många gånger nu. Sen på fredag har vi en programridning. Jag vet inte än vilket program jag kommer rida men det lutar åt LB:1. Vore såklart superkul att kunna rida LA:1 men vi har inte alla delar på plats för att genomföra programmet så som det ska vara och tvivlar på att vi kommer ha det efter dessa tre träningar hellre. Svårt att bli rättvist bedömd i ett program där man inte kan göra allt som det ska vara, hehe. Så LB:1 blir det nog. Är jättetaggad inför dessa dagar - ska bli såå kul!

Vi hörs mer i kväll efter första träningen. ☺


Emilio i dag:

 

Av Emma - 25 juli 2017 20:21

Min dag började med att longera Emilio på banan. Han var väldigt pigg och busig i dag, bockade för fullt i galoppen. Så söt! Sedan red jag ut på Zorro i skogen, han var hyfsat pigg. Till sist joggade jag och efter det har jag packat till dressyrlägret. Vi åker alltså till Mia-Lisa i morgon och ska vara där tills fredag på läger. Är jättetaggad inför detta och kommer såklart uppdatera från plats då det skulle bli alldeles för jobbigt att skriva om alla dressyrträningar när jag kom hem. Bättre att ta en i taget. ;)

Lite bilder från dagen kommer här nedan. ☺

Zorro:

 

Packbilder:

   

Har även hunnit baka lite:

       

Film från longeringen med Emilio, medans han fortfarande var lugn, hehe:


 

Av Emma - 24 juli 2017 12:32

Hej! Måndag är det men det spelar ingen större roll när man har sommarlov. ;) I morse red jag Diara en sväng i skogen, hon var väldigt fin och pigg. I den brantaste backen märktes det att hon tränade benen mycket när hon skulle samla sig i galoppen i går för det gick lite segare än vanligt. Kul att se att det ger resultat. I morgon får hon vila och sen ska vi på dressyrläger hos Mia-Lisa i tre dagar vilket ska bli superkul! Då får jag dessutom användning för sadelskåpet igen!


Nu i em ska vi till mormor och morfar för mormor fyller 78 i dag. Mysigt. ♥ Vad ska ni göra? ☺


Diara i dag:

 

Av Emma - 23 juli 2017 20:38

23 juli och det står Emma i kalendren. Den enda namnsdagen jag kan datumet på är min egen, haha. Inte för att det är vad detta inlägget ska handla om egentligen. Det ska handla om min helg, både i dag och i går då jag glömde blogga.


I går red jag först ut på Zorro (han var ganska så pigg och bockade en gång, bästa på hela turen) och sedan på Diara. D var väldigt pigg och fick till sin stora glädje galoppera ganska mycket. Detta var inte för att vara snäll om någon undrar utan för att hon ska träna bort sin enorma gräsmage, hehe. För övrigt var hon väldigt fin i formen och lyssnade bra. Tränade många halter och de blev fina. ♥


I dag red jag först ut på Zorro precis som i går, han var något segare. Sen red jag Diara på banan och tränade dressyr. Detta var första egna dressyrpasset där vi ägnar oss åt LA träning till 100% och det var jättekul! I galoppen saknar hon lite styrka för att göra exempelvis 10 meters volterna särskilt bra men det är på gång. Skänkelvikningarna var jättefina och överlag bjöd hon på en toppenkänsla i traven i dag och galoppen var också bättre än vanligt. Red igenom LA:1 programmet för första gången med undantag för de två moment vi inte riktigt är redo för att utföra på de platser de ligger i programmet (galopp-halt & ryggning) och det gick jättebra. Man märker att allt kommer snabbare i detta program och det var jättekul att testa på! En bit kvar tills vi är redo för debut dock men det är inte så långt borta nu!

Sen var jag och red Tompa åt Camilla igen och han var superpigg i dag. Så roligt med pigga pållar!


Diara i går:

   

Av Emma - 21 juli 2017 16:17

Hej! Har ni haft en bra fredag? Jag startade min med en långritt med Emilio, eller lång för honom iaf. Vattenfallsrundan som vi alltid rider en gång om året tar ca 1 h i vanliga fall men mer för Emilio då vi tar det lugnt (i dag 1 h & 40 min). Grejen är att han egentligen inte har kondis för denna rundan även om han själv tror det. Därför får jag anpassa tempot och känna av när han börjar flåsa för mycket osv. Mycket skritt blir det därför och bara galopp på de mest klassiska ställena. Full speed på stigen vid sjön vill jag lova! ♥ En rolig sak som upprepas varje år är följande: Emilio är totalt otittig och går förbi får, vattenfallet, vedhög med presening över, robotgräsklippare m.m utan att blinka. MEN det är en sträcka på ca 200 meter där han bara absolut vägrar att gå. Det är inget speciellt där enligt mig, precis när man kommer in i en by. Enligt honom är det totalt livsfarligt där och ni ska veta att man kan få Emilio till det mesta men att få honom att gå förbi något som han är livrädd för är helt omöjligt. Han formligen springer baklänges. Jag vet inte hur många år jag har bråkat tills jag kokat av ilska och varit genomsvettig på denna sträcka men icke, det har alltid slutat med att jag har lett förbi honom för då är det inga problem. Skulle jag sitta upp efter halva denna sträckan (har jag gjort några gånger) så vägrar han gå igen och backar så snabbt att vi strax är tillbaka där vi började igen. Därför leder jag nu för tiden förbi honom där för att slippa bli genomsvettig i onödan. Så när han börjar vägra gå hoppar jag bara av och så går vi tillsammans. Problem soloved. Envis shettis deluxe, haha. Men söt som tur är. ♥

Bild från vår ledpassage:

 

Fler bilder + en film:

   


    


Sedan åkte jag ner och red Tompa åt Camilla. Känns alltid speciellt att vara där och rida själv, som om man gör inbrott eller nåt, haha. Men tycker det är jättekul att få det förtroendet. Tompa var riktigt pigg i dag, men lydig och fin som vanligt.

   


Förutom ridningen har jag även joggat om det är intressant. Var ingen sol i dag så blev inget bad i sjön. Tur att duschen alltid är varm iaf. ;)

I mon ska alla utan Emilio ridas. Han får som ni kanske förstår vila några dagar efter en såhär lite längre tur. Så de andra ska gå en sväng i skogen, lär väl bli Zorro och Diara för min del. Och det bästa: joggingfri dag! Haha, någon som känner igen sig? Eller ni kanske är sådär hurtiga att ni joggar varje istället för varannan dag som jag?

Av Emma - 20 juli 2017 16:21

Här kommer bilderna från gårdagens bad med Stangen. ♥

                       

Kort film:


 

Av Emma - 20 juli 2017 15:52

Som jag skrev i går så var det dressyr på schemat i dag för alla utan Emilio som vilade. Diara var först ut och måste först och främst säga hur otroligt kul och motiverande det är att börja träna med henne igen! Sommarvila i all ära men träna är mycket roligare. ;) Hon var väldigt fin för att ha vilat två veckor. Blev lite hängig i galoppen men det släppte efter ett litet tag. Red tre moment ur LA:1; skänkelvikningar, längning av form och ryggning. Allt gick super! Är allra gladast över att hon så direkt kunde rygga rätt. Nu i början gör vi det bara utmed staketet för att få det rakt men sen i programmet ligger den ju mitt på så det ska vi träna på när vi blir mer säkra. I slutet var hon suuperfin!

Nr 2 var Kiwi som helt klart överträffade sig själv i dag. Såhär fin har hon aldrig varit när jag ridit henne. Mjuk och smidig samt stabil i formen. I övergångarna där hon tidigare gärna velat köra upp näsan hittade jag nya knappar och fick henne att gå kvar i form. Red igenom LC:1 två gånger och hon var riktigt fin!

Sist ut var Zorro. Han var ganska seg i dag och det hade hunnit bli väldigt varmt på banan så därför blev det inte ett av våra bästa pass direkt. Fick honom mjuk i sidorna och vi gjorde bra övergångar men han ville inte få med bakbenen i dag... Red LC:1 två gånger även med honom och han bjöd på en okej känsla.


Det är väldigt varmt och skönt i dag (mindre skönt när man red dressyr dock, hehe) så har även badat i sjön en gång och i dag var det 23 grader i vattnet!

I morgon ska jag och Stangen ut på äventyr. Det är dags för vår årliga långtur - den enda långa turen han går på hela året, haha. Vattenfall! Ska bli jättekul och han har gått lite extra lugn nu ett tag innan då den är ganska så jobbig för honom när han är äldre. Men han brukar vara riktigt pigg och tycka det är lika roligt som jag. Sedan ska jag även ner till Camilla och rida Tompa åt henne. Så blir ridning i mon med i fall någon var orolig för motsatsen. ;)

     

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards