Stangen

Alla inlägg under juli 2017

Av Emma - 12 juli 2017 17:04

Hej! I dag har jag varit i Falsterbo med hela familjen, en tradition sen några år tillbaka. Tyvärr lyckades vi pricka in typ den enda dagen på hela veckan där vädret till 100% av regn, så surt. Men har såklart haft väldigt kul ändå! Kollat på både ponnyhoppning och ponnydressyr samt lite av lag SM:et och huntingen. Mässan var ingen succé i år, fanns typ inget roligt alls. Men köpte en Falsterbohoodie som var snygg. Var även på jakt efter ett par nya vita ridbyxor men det fanns nästan bara med grip vilket jag tycker är värdelöst. Vill ha vanliga helskodda ridbyxor. Så det blev inga som ni förstår.
Nu har vi några timmars bilresa hem. Men det är det värt för att få besöka Sveriges största hästfest!
Några mobilbilder från dagen:

Av Emma - 11 juli 2017 12:48

Ännu en härlig sommardag! Sol och över 20 grader! Fördelen med en temperatur runt 20 grader är att det inte blir sådär jobbigt varmt så att man blir svettig av allt. Det räcker till ändå när man är i solen.

I morse red jag och mamma ut på Zorro och Kiwi. Z var ganska seg i dag faktiskt så fick ställa lite högre krav på honom så att han kom igång. Efter ridningen joggade jag, intervallträning i backe. Ja, det var varmt. Haha, hade väl varit konstigt annars.

Nu ska vi strax äta och jag har en ganska lugn och skön em framför mig. Vad ska ni hitta på? ☺

Bilder från i morse:

   

Av Emma - 10 juli 2017 15:11

I dag vilade alla hästar men jag och Amanda tog ändå med oss Emilio ut på ett litet äventyr efter att vi borstat alla hästarna och satt på dem flughuvor. Vi ledde över honom till den hästvänliga badplatsen som finns i sjön och badade med honom. Han gick i utan att tveka i år och tyckte att det var jättekul att stå och plaska med frambenen med oss på ryggen, en i taget naturligtvis. Älskar att bada med häst, det är liksom definitionen av en riktig hästsommar. Sedan hade vi picknick i gräset och Emilio stoppade in halva Amandas macka i munnen innan hon märkte det, haha. Att vi ledde honom dit och hem berodde på att han som sagt egentligen hade vilodag i dag.

Öronbilder ut över vattnet:

 

 

Av Emma - 9 juli 2017 22:10

Hej! Hoppas ni också har haft en solig dag? Kanske i Falsterbo? Vi ska dit en dag nästa vecka och det ska bli jättekul!
I morse red jag & Amanda dressyr på Zorro och Emilio. Zorro var väldigt fin och lätt i munnen i dag. Vi red en galoppövning som bestod av tre serpentinbågar i galopp och strax innan man korsade medellinjen bröt man av till skritt och fattade sedan den nya galoppen från skritt. För att gör det lite enklare tog vi ett galoppvarv på varje volt innan vi bröt av och bytte båge. Zorro klarade detta bättre än förväntat. Höger galoppen tog han utan problem från skritt medans han ibland tog höger även när vi skulle fatta vänster. Men som sagt var han ändå förvånansvärt fin och lydig.
Emilio använde ett av sina klassiska knep för att komma undan, nämligen att under varvet på volten kasta sig utåt och sticka åt andra hållet. Det har man ju råkat ut för några gånger, hehe. Amanda försökte tappert men han gjorde det om och om igen på samma ställe så jag fick hoppa upp medan hon skrittade av Zorro och då försökte han inte ens, haha. Ögontjänare kallas det.
Har även joggat och så har jag och Amanda varit ute på en cykeltur på ca 2 mil för att hälsa på en föredetta klasskompis till mig och bl.a kolla på deras supersöta fölis! Finns det något sötare?
Visst är den lite lik Diara?

Av Emma - 8 juli 2017 10:53

Asså vad det regnar! Jag och Amanda har varit ute och ridit Zorro och Emilio nu på morgonen och det öste ner på oss. Vi var totalt dygnsura efteråt, kunde typ vrida ur ridbyxorna. Red Zorro barbacka för att slippa blöta ner sadeln och märkte att det var ett smart val. Han var för övrigt inte så väldigt glad över att bli riden i regnet, haha.

Så nu sitter jag inne och torkar. Känns som att det blir en mysig innedag i dag, iaf om det inte slutar regna vilket enligt prognosen inte ska...

 

Av Emma - 7 juli 2017 21:55

Som jag skrev i går vilade alla hästar i dag så jag inledde dagen med att jogga en sväng. Jobbigt och svettigt men som alltid nyttigt. Man når ingen framgång om man bara tränar hästen. Tyvärr måste ju tilläggas för jag hade gärna sluppit denna plågan som konditionsträning innebär, hehe. Tänk om man kunnat köpa kondition istället - det hade varit nått det. Detta spårade visst ur lite nu men ja iaf, jag joggade i morse. Skulle kollat på Victorias hoppträning men den blev inställd så det blev istället så att jag hade träning för henne. Är absolut ingen bra tränare men det kan vara ganska kul ibland. Hon var jätteduktig!
Förutom det har jag mest tagit det lugn faktiskt. Skönt med sådana dagar ibland. I mon är Amanda här igen så då ska vi rida ihop och antagligen hitta på något mer också.
Sov gott i natt!

Av Emma - 6 juli 2017 17:00

I tisdags förra veckan fyllde jag 17 och tänkte visa er lite vad jag fick.


Necessär - jättesöt svart med prickar

 


Krokar - att hänga träns m.m på vid meetingboxen

 


JH collection tröja - typisk skoltröja för mig, jättesnygg

   


Grimskaft med guldtrådar - matchar Diaras nya tävlingsgrimma

   


Hansbo boxgardin - ett måste att ha när man ska på meeting, stilren och enkel

 


Busskortsfodral - gör busskortet lite snyggare & mer personligt

 

Porträttmålning av Diara - min talangfulla kompis har målat den, hur fin!?!

 

Grimma till Emilio - tänk vad söt han kommer vara i denna i höst!

   


CRW Tävlingsstrumpor - tunna och svala skaft.

 


Regnjacka - min gamla var för liten så nu slipper jag blir blöt när jag rider i regn.

 


Stor vattenhink - plan baksida för att kunna hängas upp i meetingbox.

 


Sadelskåp - bästa presenten, så smidigt att ha med på meeting!

   


Jag är verkligen jättejättenöjd med alla mina födelsedagspresenter! Alla var så klockrena och passade mig perfekt! ♥

Av Emma - 6 juli 2017 16:30

Hej! Dagen har varit ganska så lugn i dag. Amanda har varit här så i morse red vi ut på Emilio och Kiwi ihop. Kiwi var som vanligt, men lite mindre tittig än hon brukar. Och det klagar man ju inte på. Sedan red jag ut på Zorro ihop med Victoria igen. När vi galopperade på lite blev han ganska framtung och stark så blir mycket häst att rida men i traven var han mer lätt och fin.

Eftersom det var joggingfri dag i dag har jag gått en promenad med mamma istället m.m Inte så mycket mer roligt faktiskt. I mon vilar alla hästar så då ska jag endast jogga och ev cykla och kolla när Victoria hopptränar. Alltid kul att kolla in nya tränare.

Kiwi i dag:

   

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15
16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards