Stangen

Alla inlägg den 11 juli 2015

Av Emma - 11 juli 2015 20:54

Då kommer äntligen inlägget om Falsterbo som jag lovat.

Vi åkte alltså ner till Malmö på måndagen, hela familjen, och sov på hotell.

Tisdag morgon åkte vi sista biten ner till Falsterbo. Väl där kollade vi först på lite dressyr sedan på när fem åringarna gick sitt andra kval och avslutningsvis på sex åringarnas andra kval på stora gräsbanan. Det var en otroligt maffig känsla at se ut över den banan och att befinna sig där nere. Måste göras om nästa år. Köpte en hel del bland utställarna också, bl.a nya tävlingshandskar, cavaletti sockerbitar och massor av kläder från Falsterbos kollektion.

Så nu är jag proppad med inspiration inför en förhoppningsvis framgångsrik tävlingshöst, och NF-mästerskapen får vi inte glömma!

En liten bild bomb från det underbara Falsterbo:
                                           

Malin Baryard & H&M Carla Bruni hoppar femåringarnas andra kval (120 cm):

Jörgen Larsson (han som brukar rida Camillas hästar på de större tävlingarna) & Sir Stampalott hoppar femåringarnas andra kval (120 cm):

Av Emma - 11 juli 2015 20:51

Alla tävlingsryttare jag känner som har sin häst inackoderad på en ridklubb säger att hemmatävlingar är det absolut smidigaste, roligaste och bekvämaste. Själv kommer jag antagligen aldrig att få pröva det, inte sålänge jag har mina hästar här hemma i alla fall, så det närmaste jag kommer är just Hägghults Sommarhopp. Detta var tredje året som jag arrangerade tävlingen, dock har det varit ihop med Evelina tidigare år. 2012 hade vi, precis som i år, banhoppning och jag slutade på andra plats med Emilio. 2013 var det terrängritt som gällde och jag blev etta med Zorro och tvåa med Emilio. Den största skillnaden från de åren till detta är att det bara är vi inom familjen som tävlade, inte hela byn. Jag hoppade 40 cm med Emilio och 80 cm med Diara. Mamma och Kiwi hoppade 50 cm, pappa och Zorro 60 cm.


Emilio - 40 cm bed. Två faser A:0/A:0 – 0+0 & andra plats!

Emilios pigghet satt kvar och är väldigt nöjd med vår runda. Svängarna tog vi i trav men de var desto snävare istället. Man märkte verkligen hur kul han tyckte det var! Så åter igen kom vi två, det verkar vara vårt öde. Vi var 6 sekunder snabbare än pappa och Zorro som kom på plats 3.

         


Diara – 80 cm bed. Två faser A:0/A:0 – 0+0 & vinst!

Diara var också laddad med inte så jobbig som hon kan bli. Hoppade jättefint över alla hinder utom ett där hon tittade till lite på utsmyckningarna så vi hoppade nästan jämnfota, haha. Omhoppningssvängarna är jag också supernöjd med! Ska försöka våga ta så snäva svängar på riktiga tävlingar också... Vi vann över Emilio med 3 sekunder, vår första seger tillsammans. Inte en riktig seger kanske men vi hade väldigt roligt!

             

Av Emma - 11 juli 2015 19:36

Här kommer de utlovade bilderna från måndagens Essiträning:
                   

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20
21 22 23 24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards