Stangen

Alla inlägg den 3 januari 2016

Av Emma - 3 januari 2016 17:00

                     

Av Emma - 3 januari 2016 15:39

Min dag började med en uteritt på en allt annat än pigg liten shettis. Egentligen är han inte seg men han lyssnar inte mer än nödvändigt på skänkeln och försöker hela tiden sakta av, främst i galoppen där det nästan blir någon slags travgalopp.

Han var iaf söt och efteråt slickade han ur det sista ur slickstensburken så nu blir det till att komma ihåg att få med den nya ut till stallet, hehe. Minne som en guldfisk, haha. Nej, inte riktigt men ibland kan man undra.

Sen var jag och red China hos Camilla, ni hittar inlägget här under.

När jag sedan stelfrusen kom tillbaka hem var det bara för några minuter innan jag gav mig ut i skogen igen, denna gången med joggingskor på fötterna och betydligt mindre kläder. Det var segt att springa i dag, så egentligen kan även "seg ryttare" läggas till i rubriken. Halt och slirigt var det också eftersom det snöat lite lätt hela förmiddagen. Men jag överlevde!


Mamma & pappa red Kiwi & Zorro under eftermiddagen. Zorro började dock småhalta lite så de fick skritta hem. Han är inte direkt halt, men markerar lite på sitt högra framben. Det är ju inget ovanligt när det gäller Zorro, han är rätt stel och knacklig så han får vila några dagar så går det förhoppningsvis över - det brukar det göra.


Sett att de första vinterbilderna kommit upp? De på Emilio kommer upp om drygt en timme och Kiwi & Zorro bilderna ligger och väntar i tidsinställda som dyker upp under morgondagen. Så glöm inte att kika in! :D


Smakprov:

  

LOOK at the päls - isbjörnsvarning!

Av Emma - 3 januari 2016 15:16

I dag var vi faktiskt 3 stycken som red ut ihop. Emelie, hon som var med i Flyinge, hängde också på och fick rida Cassino. Därav saknades det ju en sadel så jag fick (inte rida barbacka om någon trodde det, hehe) bidra med en! Så i dag användes Diaras hoppsadel för första gången på ca 7 veckor. Ganska sjukt egentligen, vad tiden går fort. Den låg faktiskt väldigt bra på China men vi la padd under iaf för säkerhetsskull.

China var superpigg i dag, ni vet sådär som Diara brukar vara. Skillnaden är väl att Diara alltid försöker smyga över i galopp medan China bara ökade i traven. Så massor av förhållningar och trots det höll jag på att frysa händerna av mig.

Vi red den långa rundan som går utmed stora vägen en liten bit och det var första gången för China. Hon stökade lite först när hon var sist men när hon fick gå i mitten kände hon sig nog tryggare för då var det inga problem.


Pappa tog en bild på oss innan vi red i väg, det kommer upp här när jag fått tag i hans mobil, hehe. ☺

Här är bilderna:
     

Av Emma - 3 januari 2016 13:00

                   

Denna bilden är väl inte lyckad egentligen, men det är något som jag fastnade för ändå, hehe:


Av Emma - 3 januari 2016 10:00

Antagligen har ni läst min sammanfattning av 2015 som publicerades här på bloggen i fyra olika delar, 2 i går och 2 i förrgår. Men nu ska vi i vilket fall lämna 2015 bakom oss och blicka framåt - vad händer 2016? Eller åtmintonde, vad vill jag ska hända 2016? Vad är mina mål?

  • Jag vill utveckla min ridning och kunna rida betydligt snabbare omhoppningar så att vi plockr lite placeringar, till och börja med i LC.
  • Jag vill debutera LB, helst felfritt ;) och kanske även kunna ta någon placering där.
  • Jag vill delta i NF-mästerskapen och allra helst i LB-kombinationen, som innehåller LB hoppning, LB dressyr samt utställning. (Sen vill jag vinna alltihop.)
  • Jag vill göra det till en vana att starta 2 klasser per tävling. Detta kommer självklart anpassas efter vad Diara är redo för, främst psykiskt då det är det som det hänger på.
  • Jag vill debutera regionalt, främst i hoppningen men kanske även i dressyren beroende på hur det går.
  • Jag vill komma igång och tävla lite mer dressyr. LC:1 & LB:1 hade jag tänkt mig.
  • Jag vill gå ut nian med A i så många ämnen som möjligt, det är inte så många kvar att höja upp nu, och sedan klara gymnasiet så bra som förväntas och inte bli besviken över mig själv eftersom jag vet att det kommer vara svårare. Alltså: inte var lika mycket perfektionist som jag är nu. (Detta målet kan egentligen styckas för jag kommer inte klara det...)
  • Försöka ha så kul det bara går med både Diara och Emilio. När det gäller Emilio kan man ju inte ta tiden för givet längre då han börjar bli till åren.

De flesta av dessa målen hänger ju på om Diara blir bra, vilket hon, vad man kan se nu, verkar bli. Håller alla tummar i världen för det - min fina, fina prinsessa. Hon har så mycket mer kvar att ge, bara 6-7 år. ♥


Vad har ni för mål/nyårslöfte inför 2016?

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards