Stangen

Alla inlägg den 4 januari 2016

Av Emma - 4 januari 2016 14:28

Just nu är jag en isbit. En väääldigt kall isbit dessutom. Har varit ute sen ca klockan 8 i morse och det är ungefär 10 minus ute så ah, ni fattar problemet, hehe.


Så nu, medan isbiten tinar, tänker hon berätta om sin dag:

Jag (och Amanda, hon har varit med hela dagen i stallet) började med att borsta Diara & sätta på henne vintertäcket, gå en liten sväng med henne och sedan släppa henne i sin lilla hage. Sen gjorde vi samma sak med Zorro, bortsett från promenaden. Han var mycket mer halt i dag, typ stapplade ut ur boxen, så vi misstänker en hovböld. Camilla ska kolla på det i kväll när hon fixar Diaras svallkött. Dock gick han bättre sen i hagen när han kommit igång lite och mjukat upp sig, även om han fortfarande haltade.

Sen red vi Emilio och Kiwi i skogen. Egentligen skulle Emilio vilat i dag, vill helst inte att han ska gå tre dagar på raken, men det kändes som att det var roligare för honom om han fick ridas ihop med någon istället för själv som det hade blivit i morgon. Och sen uppskattar ju Amanda att få rida honom också. ;) Båda hästarna var rätt sega och vi tog det ganska lugnt, främst p.g.a att det var kallt och de inte skulle bli svettiga men även för att Emilio som sagt redan gått två dagar på raken.

Kiwi & Emilio inbäddade i sina vintertäcken:

     

När de var utsläppta var det mockning och hö hämtning som gällde. Passade även på att lunchfodra hästarna innan vi sedan gick iväg en promenad med Wilma & Buster.

   

Efter promenad 1 gick vi promenad 2 - denna gången med Diara. Hon var lugn i dag, inga idiotanfall eller liknande.

   

Sen fick hon gå ut i ny hage som är något större än den förra och dessutom inte lika ojämn. Den gamla hann hon ju trampa sönder totallt innan det frös så ni kan tänka er hur den ser ut, hehe. Så nu står hon i den främre delen av Emilios lill-bete. Där är det till största delen fast mark med lite grus och så vilket känns bättre, särskilt nu när hon kommer bli tvungen att gå helt utan bandage när svallköttet behandlas.

     

Och nu? Har precis huttrat mig in, som sagt, och ska fixa lite saker här på datorn. Camilla kommer vid sex-halv sju i kväll och det är nästa punkt på schemat.

I morgon är det faktiskt ridfritt då Emilio gick i dag istället. Så det ända inplanerade är jogging, något jag inte ser fram emot särskilt mycket med tanke på vad termometern visar...

Av Emma - 4 januari 2016 12:00

     

Av Emma - 4 januari 2016 10:00

         

Av Emma - 4 januari 2016 07:51

Godmorgon! Det är inte ofta jag skriver morgoninlägg de dagar jag är ledig. De brukar bara dyka upp under bussresor till skolan när jag inte hunnit blogga kvällen innan. Men i dag så passar jag på medan jag väntar på att hästarna ska äta upp sin frukost så att jag kan gå ut och fixa stallet. För det är just det min dag kommer börja med - fixa stallet och så rida Kiwi. Men det var inte varmt ute i dag, typ 10 minus, så funderar på om alla hästar ska få på sig sina vintertäcken och inte bara Diara som står still i hagen... Får se hur det känns när jag kommer ut. ☺


Här på bloggen väntas två tidsinställda i dag, vinterbilderna på Kiwi & Zorro. Ett kommer upp på förmiddagen och ett vid lunch, om jag inte minns fel. Så glöm inte att kika in!


Vad ska ni hitta på i dag? ♥


Smakprov:

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards