Stangen

Alla inlägg den 18 januari 2016

Av Emma - 18 januari 2016 18:40

I dag har det varit en, till största delen, mysig måndag. Dock med vissa irritationsmoment, som ni kan läsa om här nedan:

Jag slutade tidigt och direkt när jag kom hem gick jag och mamma ut till stallet för att rida Diara och Kiwi. Det hade varit strömavbrott under dagen så hade bara hunnit bli 18 grader inne än, vilket i och för sig är en grad varmare än temperaturen i skola (svinkallt) men ändå kallt.

När jag tog in Diara såg jag att hon blödde på det bakbenet där såret inte sitter, alltså på det högra. Trodde först bara att hon rispat sig eller nåt för det var inte så jättemycket blod och kunde inte se något sår så tvättade bara av benet. Men när jag borstat klart så hade det kommit mer blod och då kunde jag även lokalisera dess källa, som var ett ganska litet men ändå rätt djupt sår på baksidan av benet, under hasen. Det var inte så djupt att det var något annat än ett köttsår men ändå ca 0,5 cm, därav att det inte riktigt ville sluta blöda. Det bästa hade varit att sätta ett stygn men då måste man ju ringa ut veterinär osv. och det är så pass litet att det kan sluta sig självt också.

Men hon var helt ohalt och jättepigg så vi skrittade en runda precis som det var tänkt. Inga blodspår efter oss i snön heller, hehe. ;) När vi kom hem hade det blött mer så tvättade av det igen. Förhoppningsvis läker det utan problem. ☺ Funderar på att släppa Emilio (som vi antar är boven även denna gång då han är den ända som kan ha sparkat henne och såret såg ut att komma ifrån en brodd) i hans lill-bete nu tills vi tar av broddarna, men kanske är man bara överdrivit försiktig då...? Sen måste jag även tillägga att det känns lite surt att det skulle hända en gång till, även om det inte ens är i närheten av lika allvarligt denna gång. Nu är det ju bara ett vanligt sår liksom, om än lite djupare en vanligt skrapsår. Ödets ironi...


Nu till det mysiga (förutom skrittrundan då): När vi kom in från stallet gjorde vi hemmagjorda hamburgare med bacon, bea & strips. Supergott! Jag gjorde även en chokladsockerkaka med dumle till efterrätt. Mmmmmmm...


Nu är det dags att ta tag i plugget, som i dag består av att fortsätta skriva på min SO-inlämning om "Hållbar utveckling". Here we go!

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards