Stangen

Alla inlägg den 2 januari 2016

Av Emma - 2 januari 2016 17:03

I dag, när jag kom hem ifrån Camilla, drog jag och Amanda ut i snön och tolkade med Emilio igen. Det gick inte riktigt lika bra denna gången, hehe. Vi var lite mer våghalsiga vilket ledde till att vi åkte av snowracern några gånger. Jag red först och då ramlade hon av precis när vi vänt och jag galopperade iväg. Tror hon fastnade på en snöstylta eller något för det var iaf vad jag gjorde när jag senare åkte av på exakt samma ställe, haha. Upp igen och fortsätta bara. Sen åkte jag av igen, i nästa vändning, men det var faktiskt inte mitt fel (inte för att det första direkt var det heller). Jag ropade "Börja galoppera efter svängen!" men Amanda tyckte jag sa att hon skulle galoppera genom svängen. Ni kan ju gissa hur det gick, haha. Bra till en början faktiskt, men sen accelererade Emilio när han kom ut på rakt spår och då var jag inte riktigt ur svängen än och det kraftiga sidorycket fick snowracern att välta. Men ingen blev skadad och då är det nästan bara kul, hihi.


Sedan gick vi en ordentlig promenad först med Diara och sedan men Wilma och Buster. Och på tal om Diara har hon nu fått svallkött på sitt sår, något som man får på 99% av alla djupa bensår. Det är när kroppen överproducerar ärrvävnad så att det buktar ut från sårytan. Det hindrar läkningen och måste därför tas bort. Det gör man tydligen genom att fräta bort det med lotagen som innehåller det frätande ämnet silvernitrat (vet jag tack vare kemilektionerna i skolan - wow!) Så Camilla ska hjälpa oss med det efter jobbet på måndag.


I morgon ska jag rida Emilio på morgonen innan jag åker ner och rider hos Camilla. När jag kommer hem så ska jag jogga också, men det blir nog på eftermiddagen.

Ha en trevlig lördagskväll och glöm inte att kika på inlägget om mina mål inför 2016 som kommer upp i morgon förmiddag! ♥


    

 

Av Emma - 2 januari 2016 16:45

Dagens tur liknade nyårsaftons väldigt mycket. Vi red samma hästar, nästan samma runda och China var lika pigg och tittig. Dock så red vi lite tidigare i dag, redan vid halv 8. Eller ja, jag kom dit halv 8 men vi red inte iväg förrän typ 8 när det började ljusna. Då var det skönt med snö, annars hade det kännts mycket mörkare och det hade varit svårt att se underlaget framför sig.


Jag ska rida China även i morgon - det blir kul!


(ej bild från i dag)

 

Av Emma - 2 januari 2016 15:00

Oktober

Cassino gick kval 2 nere i Flyinge på kvällen samma dag som jag åkte hem så hann tyvärr inte se det men han fick iaf 8 fel och kvalade därför inte till finalen.

Och anledningen till att jag åkte hem var hopptävlingen i Grankärr den 3 oktober. Hoppade LC och fick ytterligare 4 retliga fel. Inlägg HÄR.

 

5:e och 6:e oktober praoade jag min andra vecka med Camilla, denna gång på kliniken precis som i våras.

Till helgen hade jag dressyrträning för Essi och även en höstphotoshoot med Emilio och Diara, några favoriter:

         

Dagen efter tog vi även några porträttbilder på Kiwi och Zorro:
    

På eftermiddagen åkte jag, Victoria och hennes pappa till Kyrkekvarn och red islandshästar. Jag red Fredur även denna gång och det var superkul! Inlägg HÄR.

 

Den 13:e hade jag och Diara höstens första Lasseträning och till helgen (17/10) hoppade vi KM uppe i Grankärr. Vi dubbelnollade och fick en andra plats, inte ens en sekund ifrån att bli klubbmästare. Inlägg HÄR.

 

 

24 oktober hade vi höstphotoshoot med Wilma...

     

...och en photoshoot med Emilio på fältet:

   

Den 25/10 var vi i Vetlanda och hoppade LC. 0+4 fel, vi petade sista i omhoppningen. Inlägg HÄR.

 

27/10 var det hoppträning för Lasse:

På Halloween hoppade vi lite här hemma, bl.a en oxer på 105...

 

...och så gick jag, Amanda, Victoria och Emilio halloweenritt i byn:

 


November

Den 7 november hoppade vi årets sista lokala hopptävling - en LC i Jönköping. Diara gjorde en toppenrunda, dubbelnolla och nära placering. Vi låg tvåa ganska länge innan vi tyvärr blev ner petade. Inlägg HÄR.

 

10/11 hade vi årets sista hoppträning men mycket fokusering på omhoppnings svängar och bra tempo.

Den 14:e gjorde vi årets absolut sista tävling - en klubbhoppning i Grankärr. Vi testade att hoppa två klasser - LD & LC. Har blandade känslor när jag tänker tillbaks på den tävlingen. Första rundan red jag jättedåligt och vi rev första i omhoppningen (0+4 fel). I klass två blev rundan mycket bättre och är jättenöjd med den. Ändå hann hon inte få upp frambenen när vi kom nära på första i omhoppningen därav 0+4 igen! Det retar mig lite, och dessutom förlorade vi en placering på det. Hade vi dubbelnollat hade vi kommit två, nu kom vi istället fyra, precis utanför placering. Grrr... Inlägg HÄR.

 

Den 17 november julpyntade jag mitt rum & bakade lussekatter...

   

...och dagen efter julpyntade jag i stallet:

   

Den 22:a tog jag och Diara sista skritturen innan vintervila, vilket skulle visa sig bli sista ridningen på året. Pappa hängde med och tog lite fina bilder, några favoriter:

     

Den 23:e gick Diara på sin vintervila som skulle varat i en månad men, som ni kanske vet, blev lite längre...


December

Den 7 december, efter att jag varit hos mormor och morfar och bakat pepparkakor...

 

...möttes jag av en psykisk käftsmäll när jag kom hem. Diara var skadad. Sår ända in till benet. Vila i en månad, på box första veckan och sedan i sjukhage. Kanske aldrig mer kunna hoppa. Allt tycktes snurra i huvudet samtidigt som det kändes som att hela världen stannat upp. Posetivt tänkande existerade inte. Läs inlägget HÄR.

Men livet fortsatte, om än långsamt. Den 11 december hade vi luciatåg i skogen, jag var reservlucia men behövde som tur var inte hoppa in. Det räckte med att försöka dölja sitt sönderslitna inre under de vanliga skoldagarna och inte behöva stå i centrum med en krona på huvudet inför hela skolan också. Jag kände mig inte som något helgon direkt...

 

Till helgen släpptes Diara ut i Emilios lill-bete men rullade sig och drog upp ett stygn. Det ledde till boxvila ännu en veckan, men med promenader för att kompensera för att vi inte vågade ha henne i hagen.

Den 12/12 red jag, Victoria, Amanda och Emilio luciatåg i byn. Egentligen skulle Diara varit luciahäst men det gick ju inte, som ni kanske förstår, så Emilio fick hoppa in.

 

18 December tog vi in och klädde julgranen...

...och dagen efter gjorde vi ett nytt försök med att släppa ut Diara - i en mycket mindre hage denna gången. Det fungerade bra och hon fick gå där från utsläpp tills det mörkade vid fyra. (Och det gör hon än.) Vi går några promenader om dagen med henne och en ska helst vara lite längre.

 

Två dagar innan julafton slutade äntligen skolan. Sen dess har tiden rusat iväg tycker jag, hehe. Julafton var lika mysig som alltid och fick många fina julklappar, bl.a ett nytt tävlingsset till Diara. Ni hittar alla mina julklappar i DETTA inlägget.

  

Den 27:e kom äntligen snön, några dagar försent visserligen men det kom iaf! Jag passade på att åka lite skidor, något som Diara tyckte var väldigt intressant där hon stod i sin sjukhage och spanade:

 

Dagen efter tolkade jag och Amanda med Emilio, skitkul var det!

 

Årets näst sista dag hade vi vinterphotoshoot med alla hästar. Diara på fältet bakom stallet och de andra i hagen.

Sen kom till sist dagen när 2015 drog sina sista flämtande andetag - nyårsafton! En av de mysigaste dagarna på året enligt mig. Och i och med det knyter jag ihop dessa fyra inlägg med följande ord:


Detta var mitt 2015!

Kanske inte ett framgångrikt år och definitivt inte ett lätt år. Det har varit fyllt av ledsamma saker och retfulla tävlingsresultat men även av fantastiska minnen och upplevelser som jag nu i efterhand vet att jag har gjort för sista gången i mitt liv.

Så om jag skulle sammanfatta året med ett ord så vore det nog vemod. Inte för att jag kommer sakna året, verkligen inte, utan för att alltför många tråkiga saker dyker upp in huvudet på mig när jag tänker tillbaka.

Det är dax att blicka framåt! Ett inlägg med mina mål inför 2016 kommer dyka upp här i morgon. Målen för 2015 klarade jag faktiskt allihop. Jag debuterade både LD och LC med superrundor och i NF-mästerskapen deltog vi även om resultatet inte var som önskat.

Men trots allt detta, trots all skit som har inträffat och alla tusentals gånger som jag har fått låtsas att allt är som det ska när det kännts som att hela jag höll på att slitas samman inuti, ska jag försöka minnas 2015 genom de glada minnerna för trots allt är det ett år av mitt liv. Ett år jag aldrig kommer få uppleva igen, timmar som föralltid tickat förbi och handlingar som ingen någonsin kan ändra.

2015 har gått till historien - låt även de dåliga minnerna göra det.

Av Emma - 2 januari 2016 10:00

Juli

I juli kom sommaren på riktigt, med värme och sol. Den 1/7 tog jag mitt första dopp i sjön och hade även hoppträning för Lasse, någon som nästan var olidligt på hans stekheta sandbana utan någon skugga alls. Men Diara var duktig som vanligt, om än lite trött av värmen.

Sedan badade jag i sjön så gott som varje dag och ibland t.o.m 2 grr. Den 4:e fick Emilio hänga med ner och svalka benen något som han verkade uppskatta.

   

Den 6:e hade vi en superträning för Essi på förmiddagen...

   

... innan vi åkte ner till Malmö och sov på hotell där för att dagen efter fortsätta ner till Falsterbo Horse Show! Det var första gången jag var i Falsterbo och dagen bjöd på sol men även lite blåst. Inlägg HÄR. Några bilder därifrån:

       

Den 11:e, när vi var lagom fyllda med inpriation, hade vi Hägghults Sommarhopp här hemma på ridbanan. Jag hoppade 80 cm med Diara och vann. Hoppade 40 cm med Emilio och kom tvåa. Pappa och Zorro (60 cm) kom trea och mamma och Kiwi (50 cm) blv fyra. Inlägg HÄR.

         

Sedan kom äntligen vecka 29, veckan jag längtat till och drömt om i flera år - jag skulle äntligen få starta i New Forest Mästerskapen i Vetlanda. Vi hoppade en uppvärmningsklass, LC bed. A på torsdagen. Diara var sjukt tittig och jobbig på framridning och framhoppning men väl inne på banan hoppade hon super och satte en klockren nolla! Inlägg HÄR.

 

Dagen efter, när dressyren och utställningarna hölls var vi där utan häst och kollade runt lite. Fick bl.a lite mer kött på benen vad det gäller att visa häst för hand som jag tänker ta nytta av NF-mästerskapen 2016. Träffade även Diaras pappa Hoppenhofs Jop för 2:a gången.

 

Sedan var det dax! Den 19 juli, på Zorros 14-års dag, deltog jag slutligen i NF-mästerskapen. Jag & Diara hoppade LC bed. A:0/A:0 och var sååååå nära att få en placering men en äcklig grön-vit bom som valde att falla hindrande oss. Jag mår så dåligt när jag tänker på detta, så ja det är nog bättre ni läser inlägget (HÄR) om ni vill veta mer...

     

På kvällen firades 14-åringen (Zorro) med pussar & tårta!

     

Efter NF-mästerskapen gick Diara på sommarvila i en vecka men under tiden hände andra grejer!

Den 24/7 red jag och Emilio vår årliga "långtur" nämligen Vattenfall som är bådas favorit. Där vore det skam att kalla honom seg och gammal, haha. I år hade jag även med picknick så vi stannade till vid sjön och fikade lite. Bästa, bästa lilla ponnyn! ♥

   

Diara fick även en ny urgullig sommargrimma samma dag:

 

Emilio fick också en ny grimma i samma veva - en Mullegrimma såklart!

   

Den 29/7 var vi iväg till Börjes i Tingsryd. Utbudet var inget vidare men vi fick iaf med oss lite nya sockerbitar (cavalettistöd) hem. På väg hem svängde vi förbi Hööks i Växjö och där blev det mer lyckat - ett Mulleschabrak till Emilio hängde med hem:

     


Augusti

I samband med att Diara började sättas igång efter vintervilan åkte jag iväg till Halmstad fyra dagar (3-6/8) med mormor och morfar och campade på Hagöns camping. Det var helt underbart - massor av sol och bad!

         

Dagen efter (7/8) red jag islandshäst för första gången! Jag red Fredur på Kyrkekvarn ihop med ett gäng tyska turister. Inlägg HÄR.

   

Och dagen efter det, 8/8 åkte jag till Falköping och kollade på Timoteih för första gången! Det var grymt att se dem live och dessutom att träffa dem! Inlägg HÄR.

   

Den 12 augusti åkte jag med Diara till min kompis och så badade vi ihop med våra hästar precis som förra gången. Inlägg HÄR.

   

Den 15:e hopptränade jag ihop med Camilla. Det var första träningen efter sommarvilan och Diara var jättefin som vanligt.

   

Samma kväll reste sig Emilio när vi kopplade för honom för vagnen, därav slutet på inkörningen för alltid... Inlägg HÄR.

Dagen efter hade vi sommarphotoshoot med Emilio och Diara, några favoriter:

   

Skolan började igen den 19:e (började nian! :O) men dagen innan löshoppade vi Emilio upp till 70 cm, såhär duktig var han:

20/8 hoppade jag bana 70 & 90 cm ihop med Victoria och Dora. Diara var jättefin, film på 70-rundan:

Till helgen, 23/8, var vi i Aneby och hoppade LC, en superrunda. Dubbelnolla men tyvärr ingen placering. Inlägg HÄR.

   

Näst-sista augusti hade vi en liten ridphotoshoot på Diara, Kiwi och Zorro när jag och mamma red. Några bilder:

        

Och Emilio red jag på fältet:

 

September

1 September firade jag och Emilio 9-årsdag. Där kan man tala om att tiden går fort!

Den 2:a hade jag och Diara dressyrträning inför vår 1:a dressyrtävling som ägde rum den 5 september. Vi red en LB:1 och fick 57,14%. Diara var superfin men var lite rädd för transporten som domaren satt i, hehe. Inlägg HÄR.

   

Veckan efter hoppade vi en LC i Tranås. Vi var dubbelnolla men hon var väldigt lam så känslan var inget vidare. Inlägg HÄR.

 

Dagen efter invigde jag Diaras nya träns som kommit några dagar tidigare.

 

Den 19:e hade vi det årliga höstbadet för alla hästar utan Diara då hon badades innan tävlingar och sånt istället. Vi badade dom även på våren men har inga bilder från det så valde att hoppa över att skriva om det. I samband med detta började vi även ta in hästarna på nätterna.

   

Den 26:e hade jag hoppträning för Camilla...

 

...innan jag den 30:e, under min prao, hängde med henne ner till Flyinge där Cassino skulle gå Breeders. Han hoppade kval ett, 125 cm, den 31:e och var felfri!

 

          

Och inte att förglömma! Den 28 september fyllde Wilma 11 år!

 


Missa inte "Mitt 2015, del 4 (oktober-december)" som kommer upp i kväll.

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards