Stangen

Alla inlägg under oktober 2016

Av Emma - 27 oktober 2016 07:30

Gormorgon! Startar dagen men en liten resumé av Elmias hästshow. Jag var ju där med min kompis Anna i går (och nu när hon läser detta kommer hon vara orolig för att det ligger en bild på henne med en öronluva på huvudet längst det i detta inlägg. You just have to wait and see...  ). Jag tyckte generellt att horse showen var ganska liten och inte så upphetsande (haha) som jag tänkt mig. Men jämnför med typ Göteborg och Stockholms hästshower då och det är ju lite skillnad. Annars var det mysigt och det var gott om duktiga ryttare. Det mesta på mässan var svindyrt men det fanns mycket blingigt som man kunde gå och drömma om... ;)


Vi kollade först på 135 hoppningen där många kändisar var med: Malin, Roffe, Peder m.fl Här följer några bilder & filmer från hoppningen:

 

Roffe går banan:

 

Alexander Zetterman innan start:

    

Malin innan första starten:

 

Malin innan andra starten:

 

Peders runda:

Malins första runda:

Roffes första runda:

Jörgen Larssons (han som brukar tävla Camillas hästar) runda:

Malins andra runda:

Roffes andra runda:


Sedan kollade vi på femåringarnas dressyr. Där var Mikaela med om ni kommer ihåg henne. Jag tränade dressyr för henne i somras. Iaf så var hästarna jättefina och dressyrprogrammet var på mänsklig nivå. ;)

Några bilder:

       

Dessa två bilder är på Mikaela:

   

Avslutningsvis ska jag visa en godbit från mässan som faktiskt inte kostade så mycket. Detta ursnygga dressyrschabrak vill jag ha och tävla dressyr i nästa år men det blev inte att jag köpte det. Fick nöja mig med att drömma...

   


Jag och Anna mötte ingen kändis alls på mässan medan mamma och pappa mötte typ alla, haha. Pappa grattade tom Peder till OS-silvret. Inte för att jag skulle vågat det, så att ni inte missförstår mig nu, men det hade ändå varit coolt att möta honom. Hehe...


Okej, såhär är det. Till er stora besvikelse kommer ingen bild på Anna med en öronluva på huvudet. Jag är en för snäll kompis för det. ;)

Av Emma - 26 oktober 2016 11:49

I går travade vi för första gången sen skadan! Och jag kan lova att det var en piiiiiigg ponny jag satt på då. Jag skojade om det till mamma, att vi redan övar ökad trav. Det kändes så iaf, haha. Vi fick ju bara trava 5 min av den nu 35 min långa rundan men det var ändå jättekul! <3

Nu är det bara en mattelektion kvar och sen bär det äntligen av till Elmia, ska bli så kul!

Av Emma - 25 oktober 2016 12:48

Är så glad över att det äntligen finns en hästshow i närheten så att man slipper åka i flera timmar. Första upplagan av Elmia Scandinavian Horseshow går av stapeln i morgon och håller på tills på söndag. I morgon är det gratis inträde så jag och min kompis Anna ska dit efter skolan och sen på lördag ska jag ev. åka in med the family. Så taggad!


I går red jag Emilio och Zorro. E fick gå en sväng i skogen ihop med mamma och Kiwi. Han var ganska pigg, iaf stundtals. Det började oturligt regna när vi var nästan hemma men eftersom jag har börjat rida i min vinterjacka nu (det är kaaaaallt) så täckte det sadeln ganska bra. Alltid nåt bra. ;)

Zorro fick ett dressyrpass på banan. I början var han lite sådär som han ofta är nu för tiden när vi jobbar på volter: han känns springig då han vill räta ut sig och trava snabbare (ni som känner Zorro svimmade nog nu) men när jag då tvingar honom att forma sig så tycker han att det är jättejobbigt och orkar liksom inte trycka på med bakbenen utan saknar nästan av till skritt istället. Därför hamnar vi som i ett jobbigt mellanläge där han blir väldigt av och på i tempot. På raksträckor är det mycket bättre för då är det lättare för honom att bära sig själv och arbeta med ryggen.

Men jag red samma övning som förra gången då den funkade bra; galopp på långsidorna och travserpentin in från kortsidorna. Efter ett tag mjuknade han och fick med sig framåtbjudningen från galoppen in i serpentinen så att han orkade arbeta igenom kroppen. Gav massa beröm hela tiden och avslutade sedan med ett galoppombyte på diagonalen (han har lärt sig att byta lite mindre dramatiskt nu och dessutom rent så gott som varje gång) och några travökningar, också det på diagonalen. Är jättejättenöjd med honom och han fick ett äpple extra efteråt, hehe.


I dag slutar vi sent och jag ska rida Diaara innan det blir mörkt ute. Det borde jag hinna... I dag får vi trava för första gången, visserligen bara i fem minuter men det är ändå något! Ni fattar nog att jag är taggad. ;)


Zorro förra sommaren:

       

Av Emma - 25 oktober 2016 07:20

Har nu haft finaste Zorro i hela 8 år. Han är lite annorlunda men en mer charmig häst med större personlighet får man leta efter.
Älskar dig Zorro! <3

       

Av Emma - 24 oktober 2016 07:16

Jag skulle behöva sova ut till kl 7 några dagar på raken och inte behöva blrja gå upp vid 6 igen för att det är skola... Därför känns det kommande höstlovet så behövligt då jag är alldeles för trött, hehe.

Iaf, gårdagen var ganska ospännande om det finns ett sånt ord. På morgonen red jag Diara i skogen. Skritt i 30 min precis som vanligt och hon var lugn. La för första gången in lite skrittarbete med halter och ja, red henne i form helt enkelt. Fortfarande bara på rakt spår såklart och en väldigt liten del av rundan men det var kul att känna lite på henne. Att hon dessutom kändes jättefin gjorde ju inte saken sämre. ;)
Sedan tog jag med mig en motvillig Wilma på promanad med Amanda och hennes vovve Buster. Wilma hatar typ honom, så som hon gör med alla andra hundar också, men jag tycker att han är jättesöt med all päls. <3

För övrigt pluggade jag för fullt så att jag denna veckan bara behöver räkna matte på kvällarna - rena semestern alltså, haha.

Wilma och Buster på varsin sida av en vattenpöl. Lagom avstånd tycker Wilma.

Av Emma - 22 oktober 2016 14:52

Hej! Det "roliga" med denna lördagen är att det har regnat för fullt hela morgonen när jag red men nu när vi har kalas för mamma som fyller år så ärdet minsann uppehåll. Grått och ruggigt visserligen men det regnar åtminstone inte. Nåja, nog gnällt om det. Morgonens första pass bestod av uteritt på Emilio ihop med mamma och pappa. Det blev barbacka även i dag p.g.a regnet. Han var hyfsat pigg, iaf när han fick tävlingsinstinkt mot de andra hästarna. ;)

Vid halv 10-10 kom Evelina och visade mig hur man ska linda med paddar. De paddar jag köpt var dock aningens långa fram men lagom bak. Alltid nåt, hehe. Diara var tålmodig och stod still hela tiden. ♥ Sen hängde Eve också med när jag skrittade Diara i skogen. Känner att jag vill ha med någon på backen nu i början i fall att hon får något anfall. Men i dag var hon iaf lugn och snäll hela tiden.

Jag har även joggat under fm. Dock var det kanske inte så smart då jag har haft ont i halsen några dagar och det känns som att en förkylning kan vara på g och 90% av alla mina förkylningar bryter ut ordentligt när jag har satt in dödsstöten genom att trotsa känningarna och jogga. Lång mening men ja, så brukar det vara. Hoppas att denna gång tillhör de andra 10 procenten, hehe.


Nu ska jag plugga och förhoppningsvis bli av med några to do's. ☺

 

Av Emma - 21 oktober 2016 22:23

Hej! Tänkte lite kort berätta om dagen innan det är naptime. Först red jag och mamma ut på Zorro och Kiwi. Det regnade för fullt så vädret var inte så mysigt direkt men Z var fin ändå. Sen red jag Emilio samma runda. Victoria hade missat bussen hem då vi fick rida själva men vi har ganska kul ihop i skogen när vi busar omkring Stangen och jag. Skippade sadeln för att slippa blöta ner den och sen är han så mysig att rida barbacka på. <3 Han var ganska pigg men såklart ömfotad efter förmiddagens skoning.
Avslutningsvis gick jag en promenad med en övertaggad Diara samt mockare både hennes och Emilios hage.

I mon ska alla ridas, jag ska jogga och så kommer även Evelina förbi en sväng på fm och visar mig hur man lindar med paddar. Så att jag kan börja rida med med lindor sen. ;)

Vi hörs i mon, sov gott!

Dålig öronbild på Zorro p.g.a regnet:

Av Emma - 21 oktober 2016 07:41

Godmorgon! Äntligen är det fredag och jag slutar glädjande nog tidigt även i dag då vi har kompenationsledigt från svenska lektionen. När jag kommer hem ska jag först rida Zorro ihop med mamma och Kiwi och sen vid fyra ska jag och Victoria rida ihop och då får Emilio hänga med. Både Emilio och Zorro lär nog vara lite sega och ömfotade i dag då de får nya skor under förmiddagen men det går ju inte att göra något åt. Nya dojor behövs då och då.


Vad ska ni hitta på i dag?

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards