Stangen

Alla inlägg under oktober 2016

Av Emma - 16 oktober 2016 10:00

                 

Av Emma - 15 oktober 2016 22:44

Hej! Hoppss ni har haft en bra lördag. Jag har haft fullt upp hela dagen men ni har ju iaf haft några bilder från dressyren på fältet att kolla på, alltid nåt. ;)

Började min dag med att rida Emilio samma övning som Zorro fick gå i går. Han klarade den galant och var första hästen jag ridit och sett som inte blev tung i handen vid avsaktningarna mellan hinder och travbommar. Minst och bäst, hehe. Dessutom tyckte han att det var jättekul att få hoppa lite!
Sedan knoppade jag Kiwi inför photoshooten. Hennes man var ganska svårknoppad då den är så lång och vildvuxen men hyfsade knoppar fick jag väl till. Och när hon dessutom fick på sig dressyrsadeln och de vita lindorna... *emoij med hjärtögon* Guuud vad proffsig hon såg ut. Som att resa tillbaks i tiden till när hon tävlade. Och bilderna blev helt amazing fina! Det blev över 700 men nu i kväll har jag, under en paus i plugget, gjort en grovrensning så att det "bara" är 172 bilder kvar. Att så många kan tas bort är för att vi tar många sekvenstagningar (alltså massa bilder på kort tid) som vi tar för att säkert få bilder där hon är rätt i steget.

Har även joggat (vågade mig ut i skogen trots älgjakten men hade såklart reflexväst), gått 30 minuters promenad med Diara och såklart pluggat massor. I mon blir det först ridning av Stangen i skogen och sen p&j med Victoria - taggad!

Knoppad Kiwi:

Såhär söt blev hon när jag tagit ur knopparna, hihi.

Från joggingen:

Några av alla 700 bilder:

Av Emma - 15 oktober 2016 10:00

                 

Av Emma - 14 oktober 2016 19:29

Då var det äntligen fredagskväll igen, bästa kvällen på veckan! När jag kom hem från skolan i dag gick jag först med Diara. Hon var faktiskt lugn i dag vilket gav en mer avslappnad promenad. ;) I morgon utökar den till 30 min vilket är maxlängden nu innan återbesöket på onsdag. Längtar jättemycket samtidigt som jag är sjukt nervös...

Sedan red jag Zorro samma övning som jag använde på hoppträningen i går. När den ändå stod uppe liksom. Hade dock fokuset mest på markarbetet för det är där det brister när Zorro blir tung i handen som han brukar bli så fort han ser ett hinder. Så i dag är jag faktiskt riktigt nöjd med honom. Han var lätt i handen så gott som hela tiden, även när vi hoppade, och lyssnade bra på galoppfattningarna mellan bommar och hinder. Som för alla hästar är avsaktningen svårare men det gick ändå okej. Största pluset var att jag kunde rida på i ett lite högre galopptempo och även till viss del reglera avstånden mot hindren utan att han blev framtung. Det är nog första gången! ♥

Två öronbilder, en från innan vi började rida övningen och en från avskrittningen i skogen.

   

Tänkte även passa på att skriva lite om mina helgplaner:

I morgon ska jag ha en skön hemma dag. Först rider jag Emilio på banan (älgjakt i skogen) och då testar jag nog denna övningen med honom också, kan bli intressant. Jättelängesen jag red någon riktig hopp/markarbetsövning med honom.

Sen ska vi ha en "dressyrtävlingsphotoshoot" med Kiwan. Knoppar, vita lindor, Diaras dressyrsadel och vitt schabrak. Och jag ska ha tävlingsoutfit med vita ridbyxor, kavaj, stövlar m.m Kommer nog bli jättecoolt. Känns lite som att flytta tillbaka Kiwi i tiden till när hon var ung och själv tävlade... ♥

På söndag ska Zorro och Emilio ridas men blir nog pappa som tar Zorro. Sen ska jag med Victoria på pay and jump i Bratteborg där hon ska hoppa 50 cm på sin pappas häst Camaron (bl.a. därför som jag hopptränade henne i går). Ska bli jättekul att komma ut på tävling och leka coatch. Får se hur det går, hehe.


Vad ska ni hitta på i helgen?

Ps. Första omgången av bilderna där jag rider Emilio på fältet kommer ut i mon och sen följer en omgång per dag i några dagar. Så håll utkik!

Av Emma - 14 oktober 2016 10:29

Nu har vi håltimme, börjar om ca en timme. Tänkte därför passa på at blogga lite.

Hoppträningen i går gick bra. Det var faktiskt enklare att vara tränare än vad jag trodde och eleverna var lydiga. Det var alltså Victoria och så hängde hennes kompis på också. Jag satte upp en övning där man växlar mellan att trava över travbommar och galoppera över hinder. Bra övning för att få hästen att vara uppmärksam och reagera snabbt. Tyckte de skötte sig bra båda två.


I dag ska jag rida men vet inte riktigt vem/vilka och hur än. Får se helt enkelt. Sen ska vi såklart fira Kiwan i kväll också. Svårt att förstå att vi har haft henne i hela 10 år!


Film från en hoppträning för Lasse där jag och Diara rider övningen jag berättade om. Som ni ser så hade jag en del problem med att få henne att sakta av till trav, haha.

Av Emma - 14 oktober 2016 07:43

I dag har vi haft Kiwan i hela 10 år! Det är knappt man fattar det när man tänker på hur oehört fort det har gått. Jag minns knappt tiden innan henne, hehe. I dag ska hon firas med tårta och extra många pussar såklart!   


Några favoriter på Kiwi:
 

   

     

 

Av Emma - 13 oktober 2016 07:19

Godmorgon! Tänkte skriva lite om gårdagen då jag som vanligt inte hann i går.
När jag kom hem från skolan red jag och mamma ut på Emilio och Kiwi i skogen. Emilio var helt okej pigg och i sista galoppen även lite busig.
Tre öronbilder:

Sedan gick jag den dagliga promenaden med Diara. Hon var lugn och snäll (hehe) även när vi stötte på ett rådjur. Bara en vecka kvar till återbesöket nu! :D

Sist ut var Zorro som jag red på banan. Han var som vanligt seg och stel. Jag jobbade först mest med den klassiska evighetsövningen men kom inte riktigt åt honom så som jag önskade med den. Under nästa skrittpaus klurade jag istället ut en egen övning som var mer anpassad efter hur han kändes. Jag galopperade på långsidorna och på kortsidorna gjorde vi en åtta i trav in från spåret, åttan "stod" alltså på kortsidan om ni fattar. Då fick jag honom att få med sig bakbenen och galoppera bidrog även till att vi fick med oss lite fart in i åttan och då formade han sig jättefint. Han blev verkligen SUPERFIN av denna övningen! Älskar när övningar man klurar ut själv faktiskt funkar som man har tänkt! Ska fortsätta det arbetet med honom i helgen har jag tänkt.
Öronbild från avskrittningen:

I dag ska jag ha hoppträning för Victoria efter skolan. Är en jättedålig tränare så vi får se hur det går, hehe.
Ha en bra dag!

Av Emma - 12 oktober 2016 07:28

Godmorgon! Nu på morgonen väntar ett tre timmars svenska prov följt av lunch & matte. Sen slutar vi vid ett, det är det bästa med onsdagsr. Något som dessutom gör denna onsdagen extra bra är att vi slipper idrotten pga provet. Har tusen gånger hellre prov än idrott!
När jag kommer hem ska jag rida Zorro och Emilio. Dressyr med Z och E har jag inte bestämt än. Lutar nog åt skogen tror jag...

I går hände inte så mycket. Tyskaprovet gick bra och jag var färdig så tidigt att jag kunde ta den tidigare bussen...trodde jag. Då kom inte den bussen! Satt och väntade i en halvtimme i kylan innan jag gav upp, gick till bibblan och tog den sena bussen iaf. Grrr. Väl hemma gick jag den nu 25 minuter långa promenaden med Diara. Det som är segt nu är att man måste gå flera gånger fram och tillbaka på kortare sträckor för att få tiden att gå. Vi har nämligen så mycket backar överallt och hon ska gå på så plan mark som möjligt. Därför kommer vi inte så långt innan vi måste vända, hehe. Kvällen spenderade jag med näsan i kemiboken och läste på inför läxprovet på fredag. Om man räknar det som ett prov, vilket det inte riktigt är, så har vi prov varje dag utan måndag denna veckan. I går & på torsdag tyska, i dag svenska och på fredag kemi. Hoppas att nästa vecka blir lugnare.

Vi hörs senare, ha en bra dag! :)

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards