Stangen

Alla inlägg under oktober 2016

Av Emma - 4 oktober 2016 11:55

Av Emma - 3 oktober 2016 22:41

Hej! Hoppas ni har haft en bra måndag. Jag kan inte klaga på veckostarten direkt; var klar med matteprovet vid halv 11 (det gick för övrigt bra - skön känsla) och slutade därmed också då. Väl hemma red jag och mamma en lugn skogstur på Zorro och Kiwi. Zorro var tung i handen i början men jag fick honom att lätta och bära sig själv och då var han jättefin.

Mellan ridturerna gick jag Diaras dagliga promenad med henne som i dag utökades till 15 minuter. Hon höll sig faktiskt i skinnet och även om jag knappt vågar säga det så har hon faktiskt gjort det varje gång jag har haft kindkejdan, det är bara med vanligt grimskaft som hon har stökat. Därför ska jag nog börja ha kindkejdan även när jag tar in henne på kvällarna (brukar vara för lat för det, hehe) för då brukar det gå rätt vilt till.

Sedan red jag Aron rundan med Emilio. Den med lååånga galoppsträckor ni vet? Han tyckte att det var lajbans och gasade på för fullt. Tog även en galopp uppför ett fält vi aldrig ridit på tidigare på väg hem. Dock så tappade han mycket fart i den branta sluttningen och så kom fåren som gick i hagen jämte inom synhåll ovanför krönet så det blev inte så mycket action som jag önskat tyvärr. Men kul hade vi iaf!
Under em/kvällen har vi haft det årliga höstbadet med alla hästarna. Det gick bra och alla var lugna och snälla förutom Diara som verkligen inte gillar att bada. Dessutom är hon extra taggig nu när hon inte får röra sig fritt, hehe. Hon reste sig en gång men lugnade sig efter ett tag (eller insåg sitt öde, beroende på hur man vill uttrycka sig).

I morgon har vi studiedag vilket gör veckostarten ännu bättre. För mig blir det en härlig hemma dag - finns inget bättre! Först är planen att rida Zorro lite dressyr & markarbete på banan men pappa hann inte sladda den i kväll då vi badade hästarna så i fall den är för hård får vi ta skogen istället. När det kommer till Emilio tänker jag slå två flugor i en smäll och tömköra honom samtidigt som jag då tar min jogging på samma gång. Det blir intervallträning som heter duga det. Att springa i en shettis galoppfart är inte det lättaste, hehe.
Resten av dagen blir plugg; svenska, matte & tyska.
Nån mer som är ledig i mon?

Öronbild på Emilio innan vi gav oss iväg:

Glöm inte att kolla in det tidsinställda som kommer upp under fm i mon med bilder på Diara som jag tog i hennes hage i dag.

Av Emma - 3 oktober 2016 07:27

Godmorgon! Hoppas ni sovit gott och är taggade på ny vecka (hehe).
Jag har matteprov nu vid åtta och sen slutar jag - klagar inte alls. Men är lite nervös inför provet då det är gymnasiets första och man vill verkligen göra bra ifrån sig.

Det av dock inte vad detta inlägget skulle handla om. Tänkte skriva om vad jag gjorde i går! Först var jag ju på tävling med Camilla och China (se inlägget här under) och när vi kom hem red vi Cassino och Maja på banan. Jag red då dressyr på min favvo Maja och Camilla hoppade igenom en jättefin Cassino inför Breeders denna veckan. Maja var också jättefin även om jag såklart inte kan alla hennes knappar än. Hon är ganska lik Diara att rida vilket gör det till jättebra träning för mig nu när jag inte kan träna på Diara. Så guldstjärna till fina Maja i går!

Kvällen spenderade jag med matteplugg, inte så mycket mer att säga om det. ;)
Ha en bra måndag och håll tummarna för mig på provet!

Av Emma - 3 oktober 2016 07:20

Tävlingen med China i går gick jättejättebra. Hon var så grymt duktig! Här kommer lite om varje klass:

80 cm bed. A - 0 fel
Jag red fram henne medan Camilla gick banan och hon var först ganska spänd och tittig men när hon fick börja trava så slappnade hon av mer och jobbade fint. Sån här miljöträning är verkligen nyttig för henne som bebishäst.
Rundan blev sedan jättefin! Hon var inte alls så dragig som hon brukar utan väntade kvar mer. Klockren nolla!

Innan start:

 

90 cm bed. A - 0 fel
Inför denna klassen skrittade jag bara fram och tog sen lite bilder medan Camilla travade och galopperade på henne, de ligger här under. Inne på banan var hon ännu finare i denna klassen och helt lugn mot hindren - ännu en klockren nolla! Sååå duktig!
När jag travade av henne var hon dessutom helt avslappnad och väldigt trött, hehe.

Jag rider fram:

Bilderna från Camillas framridning:

         

Kollar banan innan start:

   

Rosettbilder:

Av Emma - 1 oktober 2016 17:48

Rubriken är en liten summering av dagen. Precis som det står där så var jag mest fysiskt aktiv under förmiddagen. Jag startade dagen med att rida Emilio ihop med mamma och pappa. Det var en händelselös tur, inte mycket att skriva om.

Vid 10 var jag hos Camilla och hjälpte henne att rida en pålle. Det blev denna gången min favorit Maja och hon var fin men ganska taggig. Några gånger lekte hon gunghäst och växlade mellan att stegra och att sparka bakut. Är man normal om man bara skrattar då? För annars är jag onormal, hehe.

Efter det så mockade jag både Emilios och Diaras hagar samt gick den dagliga 10 minuters promenaden med Diara. I dag var hon faktiskt rätt lugn och hittade inte på något bus. Hon fick även beta i 20 minuter innan hon återvände in i sjukhagen. Tycker så synd om henne när hon måste vara i den... ♥

Sedan hann jag faktiskt ut och springa i en halvtimme också innan kalaset för pappa (han fyllde år i veckan) började. Älskar känslan av att lyckas hinna med allt man vill!


Nu därimot, medan mormor, morfar och farmor sitter där nere och pratar med mamma och pappa, är jag istället psykiskt aktiv, haha. Nej, men jag betar av to do listan vad det gäller skolarbete. Vi har t.ex gymnasiets första prov på måndag. Visserligen i matte som inte är något direkt pluggämne men måste ändå repetera lite och så. Sen har vi ju massa andra läxor också i vanlig ordning. ;)


I morgon ska jag troligtvis på tävling med Camilla och China. Även om jag själv inte kommer kunna tävla mer i år så missar jag ju såklart inte en chans att få vistas i tävlingsmiljö. Sen ska jag nog hjälpa Camilla att rida en pålle efteråt också. Våra hästar vilar i morgon. Vad ska ni hitta på?


Gammal öronbild på Maja:

 

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards