Stangen

Alla inlägg under oktober 2016

Av Emma - 10 oktober 2016 21:58

Alltså, det känns som att jag håller på att drunkna i tyskaglosor. Det är säkert upp emot 500 st som jag har pluggat inför provet i mon men har inte vågar räkna dem. Tänker att jag gör det efteråt, hehe. Har iaf pluggat sjunkt mycket men kommer aldrig ifrån känslan av att det kanske inte är tillräckligt ändå. Det är säkert nåt litet äckligt verb som är med men som vi inte jobbat med innan utan bara "förväntas kunna" och så sitter man där och bara "ehh, hur böjs detta?!?!?!?!?!" Nån som känner igen sig? Haha, antar att det är då man bryr sig mer om sina skolresultat än vad som är hälsosamt. ;)

I dag har jag inte gjort så mycket mer än just pluggat. Gått promenaden med Diara oxå förstås och hon var lite vildare i dag men inte så att hon var uppe på bakbenen iaf. I mon utökas promenaden till 25 min och det uppskattar hon nog.

Såg sen i efteehand att det visst gick bra för Grankärr i går. Det som förvirrade mig var att de bytt lagmedlemmar så att de som red i mitt lag (lag 1) nu red i lag 2 istället och tvärtom. Och för första gången var det det andra laget som lyckades bäst (trea och precis utanför placering) vilket ändå gjorde att det var lag 1 som fick bästa resultatet eftersom de ryttarna nu red i det lager istället. Hänger ni med? Det räckte iaf till en andra plats i zonen för "mitt" lag (lag 1) och därmed final! Weii! Ni får ursäkta om det blev lite rörligt men det var svårt att förklara tydligt. Hoppas ni förstod. :)

Nu är det naptime, hörs i mon! <3

Inte bild från i dag.

Av Emma - 9 oktober 2016 14:00

Ursäktar att det inte blev någon bloggning i går men tiden räckte helt enkelt inte till. Här kommer en kort summering av helgen iaf. ☺


Lördag

På morgonen var vi och fikade vid en sjö inte långt ifrån oss. En lite familjetradition att göra varje höst. Sedan red jag och pappa ut på Emilio och Zorro. Båda pållarna var jättepigga och det blev fullt race när vi lät dem tävla lite mot varandra, haha. Efter det gick jag den dagliga promenaden med Diara som nu är utökad till 20 minuter, vet inte om jag nämnt det innan. Hon var lugn och höll sig på alla fyra benen hela rundan. Är glad att det funkar så bra med kindkedja.

Hann även jogga innan vi åkte över till Victoria och hennes familj. Där fick vi jättegod mat och hade jättetrevligt. Jag fick dessutom precis det dressyrschabrak jag velat ha till Diara som tack för att vi hjält till med deras hästar medans de var borta förra helgen. Så gulligt av dem! ♥ Synd bara att det dröjer ett tag innan vi kan testa det.

Detta schabraket fick jag:

 

Söndag

Jag startade min söndag med att rida Emilio på det nyslagna fältet. Har väntat jättelänge på att de ska slå gräset där och nu äntligen! Han tyckte att det var superkul och pappa fick några fina bilder & filmer på oss även att det regnade och blåste för fullt.

Lagom tills denna lilla "ridphotoshoot" var slut klarnade det såklart upp och solen trängde igenom stundtals. Sen dess har det växlat mellan sol och ösregn... När jag och Victoria red ut ihop (som var nästa punkt på schemat) var det iaf uppehåll och Zorro var jättefin. ♥ Kunde jobba honom ordentligt i både trav och galopp och vi gjorde vårat första galoppombyte under en uteritt. Så glad över att han börjar lära sig det nu!

Sen dess har jag pluggat massa tyska inför provet nästa vecka och även följt laghoppningen i Grankärr via equipe. Tyvärr har det inte gått så bra för lagen denna gång så blir nog ingen final... :( Inte för att jag hade kunnat vara med i den, så att ni inte missförstår mig nu, men hade ju såklart varit kul om laget kommit dit iaf!

Snart ska jag gå ut och gå med Diara. Någon photoshoot med Kiwi som jag planerat att ha i dag blir nog inte av p.g.a det ostadiga vädret.

Bilderna från fältet kommer förhoppningsvis upp under veckan. Ha en bra söndagseftermiddag!


Två dåliga bilder (han ville inte stå still) på Zorros pannluggsknopp som jag gjorde medan jag väntade på Victoria i dag:

   

Av Emma - 7 oktober 2016 20:05

Hej allihopa! Jag frös konstigt nog inte ihjäl under förmiddagens exkursion i skogen men det var bra nära. ;) Urtråkigt var det i vilket fall, precis som förutspått.

Nu under kvällen har jag roat mig med att skriva rent mina anteckningar från exkursionen så ni kanske förstår att min fredag inte har varit den roligaste även om det är fredag. I mon blir det desto bättre! På morgonen ska vi iväg på en liten familjeutflykt som vi har som tradition varje år, sen ska Emilio och Zorro ridas och på kvällen ska vi över till Victoria och hennes föräldrar på mat. Sen ska jag försöka att inte vara allt för ledsen över att jag missar tredje lagomgången, hehe. Lycka till säger jag bara...


Ha en fortsatt bra fredagskväll!


Några naturbilder från exkursionen:

         

Av Emma - 7 oktober 2016 07:55

Godmorgon? Allt bra? Tagga fredag i dag då även om min fredag inte är någon succé direkt... Vi ska ut på exkursion i skogen och kolla på lövskog och barrskog och you name it. Tycker såna dagar är så tråkiga... Och så kommer man typ frysa ihjäl dessutom, haha. Hoppas ni har nåt roligare att se fram emot. ;)

I går blev ingen ridning utan bara matteplugg hela kvällen och i dag kommer jag inte hinna rida då vi har vår vanliga håltimme + sena svenskalektion efter exkursionen. Så inte mycket roligt att skriva om här men ni får väl härda ut till helgen när jag rider igen, hehe.

Ha en bra fredag!

Av Emma - 6 oktober 2016 07:39

Godmorgon! Som ni kanske ser har jag äntligen fått ändan ur vagnen och bytt header. Wilmas födelsedagsheader skulle ju egentligen bara suttit uppe förra veckan när hon fyllde år men har haft så mycket att göra att jag helt glömt att byta - plus att jag inte har haft någon att byta till. Men nu har jag slängt ihop en tillfällig header med bilder från förra årets höstphotoshoot bara för att ge bloggen lite höstigt tema. Hoppas kunna ha nya bilder snart och fixa en ny med dem. Har lite planer inför helgen om nu bara tiden vill räcka till, haha.


I dag har jag ännu inte bestämt om några hästar ska ridas, jag får se hur jag ska planera deras scheman. Känns så lamt att planera vilka dagar under veckan de ska ridas i skogen när jag är van att planera träningsscheman för Diara... Och ni vet att jag skrev innan att jag konstigt nog inte känner mig så besviken över att missa höstens tävlingar - jag tar tillbaka det nu... Startlistorna för sista lagomgången som går i Grankärr på lördag kom upp i går och jag är jätteavundsjuk på de som kan vara med, hehe. Första tävlingen jag missar p.g.a av detta. Hur ska jag överleva hösten? Nej, lite överdrivit kanske men känns riktigt surt att inte kunna vara med och kämpa för att ta laget till final, nu kan jag bara följa via equipe och hålla tummarna.

Iaf, ha en bra torsdag!


Nya headern:

 

Av Emma - 5 oktober 2016 20:15

Asså guuuud vilken träningsvärk jag har sen intervallpasset med Emilio i går. Att springa lika fort som han galopperar är sjukt jobbigt och man tvngas ta upp steget mycket mer än i vanlig jogging så det värker rejält på ovansidan av låren. Tyder ju på att man ansträngt sig iaf. ;)


Dagen har varit ganska bra. Fick tillbaka resultatet från måndagens matteprov och hade max väntat mig ett C då det är högre krav på gymnasiet och svårare matte men så fick jag ett A! Kommer leva på det länge, haha.

Vi hade även uppsatsskriving i svenskan under eftermiddagen vilket gjorde skoldagen mycket längre men det gick väl helt okej för mig tycker jag.


Alla hästarna har vilat i dag så har bara pluggat tyskaglosor inför i morgon och nu kollar jag på bästa Bonde söker fru. Måste även klaga lite på hur fruktansvärt kallt det har blivit ute, man fryser ju typ ihjäl, haha.


Denna bilden har inget med i dag att göra men orkade inte leta efter nån mer passande, hehe.

 


Av Emma - 5 oktober 2016 12:00

I går skördade jag de tre sista morötterna i mitt land. Har dragit ut på det så länge som möjligt då jag velat se hur stora de kan bli men nu har det börjat bli minus på nätterna och det gillar de inte, hehe. Så här nedan ser ni årets antagligen största morötter! Jag tycker de är jättestora mota de morötter jag brukar lyckas odla fram. Helt klart rekord!
(På näst sista bilden har jag lagt min hand jämte så att ni lättare ska få perspektiv på hur stora de är.)

Ja, jag veeet att det är fullt med ogräs i landet...

Av Emma - 4 oktober 2016 22:05

Just nu har jag känslan av att dagen bara glidit mig ur händerna. Vad har jag egentligen gjort?!? En hel del visserligen men känner mig ändå inte i fas inför i morgon. Bläää...

Började dagen med att trimma Zorro på banan ihop med mamma och Kiwi. Hade lagt fram lite olika bomövningar; vanliga galoppbommar, cavaletti på böjt spår & distans mellan två låga kryss. Det mäkres tydligt att det var längesen Zorro gick på banan för han var inte rolig. Ingen framåtbjudning alls utan kändes bara stel och stum. Cavalettisarna på böjt spår gick väl okej. När han lyfte på benen iaf, haha. Han har ju ingen större respekt för bommar utan springer med ro rakt igenom (lite överdrivit kanske men nästan) om han inte orkar lyfta på benen.
Galoppbommarna var väl det som gick bäst för det tyckte han var roligt. Sen låg de på marken också och därmed krävdes inte någon större ansträngning för att ta sig över. ;) I början blev han lite framtung mot bommarna så jag kunde inte justera något avstånd men när jag blivit lite arg så skärpte han sig och det gick riktigt bra.
Distansen med låga kryss tog vi bara i trav då han var alldeles för stel och klumpig i dag för att ge sig på den i galoppen där han alltid har svårt att bära sig själv.
Summering: helt okej för att vara Zorro. Önskar att jag hade fått köra dessa övningar med Diara, hehe.
Översiktsbilder på övningarna:

Som jag nämde i går kombinerade jag min jogging med tömkörning av Emilio. Det var sjuuukt jobbigt när han galopperade i full fart och jag fick springa allt jag bara orkade för att hänga med. Såg nog rätt kul ut, haha. Emilio verkade undra varför jag flåsade som besatt bakom honom när han själv knappt var anfådd. Det var då jag fick förklara för honom vem som har två ben och vem som har fyra, samt vem som har betydligt större lungor än den andra. ;) Superbra intervall träning för mig iaf!
Påväg ut i skogen:

Diara var lugn på dagens promenad. Vi tog en liten gräspaus oxå vilket uppskattades.
Några bilder:

Studiedagen till ära gjorde jag Pasta Carbonara till lunch och mamma bakade kanelbullar till efterrätt. Det är ju ändå kanelbullens dag och kanelbullar är bästa fikat som finns!
Såhär fina blev dem:

Efter det vet jag inte vart timmarna tog vägen. Har inte hunnit förbereda mig så mycket som jag vill inför uppsatsskrivningen i mon men brukar ha lätt för att skriva så det ordnar sig nog. Hoppas jag, hehe.
Nu får ni sova gott så hörs vi i mon! <3

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5 6 7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards