Stangen

Alla inlägg den 23 september 2015

Av Emma - 23 september 2015 22:31

Hejsan! Halva veckan har gått och praon väntar runt hörnet! Längtar något grymt. I morgon har vi orienteringsdag i skolan då jag förhoppningsvis inte går vilse... Sen blir det lite dressyr/markarbete när min övning ändå står uppställd på banan. Inlägg om övningen är på g och ligger sparad som utkast just nu då det inte är helt klart ännu!

Iaf, nu till det som detta inlägget egentligen skulle handla om. Det blev en uteritt på min galenpanna till ponny i dag då det passade bäst in i schemat. Hon var helt överpigg och dessutom så råmade några kor i närheten nästan konstant (de hörs lång väg) vilket ledde till att hon trodde de var bakom varje sväng samtidigt som hon trodde att hon var jagad av dem, haha. Hon gillar verkligen inte kossor. Försökte jobba henne mycket i formen på grusvägarna men hon hängde sig mot bettet och bara ökade och ökade (främst i galoppen men även i traven) så fick ta upprepade förhållningar och när det inte hjälpte - bli riktigt arg och helt enkelt tvärt göra halt. Efter att denna procedur upprepats några gånger gick det bättre och i slutet var hon jättefin. Lite tonårstrots kanske? I såna fall har hon fel ryttare, för den hon har är nämligen en vääääldigt envis ryttare som också är tonårig och som har handskats med en viss liten envis shettis sen hon var 6 år. Sorry Diara men du är i underläge, haha.
Efter det red jag ut på Emilio ihop med pappa och Zorro. Vi fick vända efter drygt halva rundan då vi möte en skogsmaskin. Emilio fick typ panik, han är ju livrädd för allt vad traktorer osv. heter. Så vi tog en annan liten extra sväng på hemvägen där Emilio bl.a passade på att börjar sparka som en galning mot Zorro när jag hade uppmärksamheten åt ett annat håll. Dock så varade det inte särskilt länge, det var ju det här med envis & shettisvan tonårig ni vet...
När vi kom hem såg jag att Emilios ena bakhov var blodig och blev jätteorolig såklart. Men när jag hade tvättat av blodet så var det som vanligt något mycket mindre, nämligen ett litet sår ungefär vid karleden fast på utsidan. Det är inte klokt vad små skrapsår kan blöda! Så jag tvättade det både med vatten först för att få bort allt blod och sen med jod innan jag smörjde det med mjukgörande och skyddande hästsalva. Ett steg närmare drömyrket veterinär, haha om det vore så smidigt. ;) Antagligen råkade han trampa sig när han blev rädd för skogsmaskinen och flög åt alla möjliga håll samtidigt eller när han gjorde sin sparkattack mot Zorro. I vilket fall som helst såg jag inte såret förrän vi kom hem (såklart) och kände ingen orenhet eller så vilket är jätteskönt! Man är ju lite övernojig över sin bebis, hihi.

Efter ridningen blev det lite mat efter 7 timmar utan och sen säsongspremiären av Bonde söker fru! Kul att det var med en hästbonde i år och hur sjukt är det inte att han fick över 1000 brev!!! Och dessutom från folk i utlandet också! Stackarn att plocka ut 10 tjejer av alla de som skrev. Man kan ju fråga sig om han egentligen läste alla...

Det var allt jag hade att säga, natti natti.

Bilder från i dag:

 

[Bild]

Av Emma - 23 september 2015 07:56

Godmorgon och välkomna till ännu en regnig dag som inte ska vara regnig. Vad jag menar med det är att det enligt prognosen ska sluta runt klockan 8. Så får vi ju se hur det blir med det...

I går satt jag och pluggade matte hela kvällen inför veckans matteprov som har del 1 i dag och del 2 på fredag. Önska mig lycka till!

Egentligen är det rätt sjukt att det bara är tre dagar kvar till min prao, som nästan innebär två veckor ledigt. Jag är ju inte ledig egentligen men gör ju bara roliga saker så det blir ju nästan samma sak ;). Vecka ett ska jag med Camilla till Flyinge där Cassino tävlar breeders. Sen blir det tävling för mig och Diara i Grankärr på lördagen. Vecka två är jag med Camilla på Vaggertdskliniken precis som på praon i våras. Är så grymt taggad inför dessa veckor!!! Och när de olyckligtvis tar slut är det bara två skolveckor fram till höstlovet som innebär ännu en vecka ledigt! Wiiiii!

I dag ska Diara ridas, men har inte bestämt var eller hur. Vi får se helt enkelt...

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9 10 11 12 13
14
15
16
17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards