Stangen

Alla inlägg den 2 februari 2016

Av Emma - 2 februari 2016 22:05

Jag behövde aldrig använda pulkan i morse för all snö hade töat bort under natten så jag kunde cykla upp till bussen - blev så glad! Det ska visserligen komma ny snö i natt och ända fram till förmiddagen I morgon men tror att den smälter av rätt fort om den ens lägger sig, med tanje på att det ska vara plusgrader.

Mycket mer än lite vädersnack hade jag egentligen inte att komma med i dag. Jag har gjort lite läxor och varit ute i ruskvädret för stt ta in hästarna, allt i vanlig ordning helt enkelt. Hoppas ni uppskattade det tidsinställda som kom upp under förmiddagen, tycker själv det är väldigt roligt med sådana utfyllnads/åsiktsinlägg och inte bara det vardagliga tjatet men har tyvärr nästan aldrig tid att fixa några. Men om ni har en idé om vad jag skulle kunna skriva om är det bara att kommentera, alla önskemål och tips är välkomna!

I mon ska jag rida Diara efter skolan. En galopp uppför den långa & branta backen blir det för att småstarta kondis träningen lite. Hon tackar nog inte nej till det, haha.

Nu ska jag sova, natti natti. <3

#nevertrustaduck

Av Emma - 2 februari 2016 10:00

Då jag lovade att skriva lite om produkter i höst & vinter katalogen men det aldrig blev av så tänkte jag göra det om den nya istället. Den släpptes i torsdags och innehåller en hel del godbitar, men tummen ner för klädsortimentet. Där var det inget speciellt som jag kände "wow" för utan allt var rätt tråkigt.

 

Tänkte dela in inlägget i tre delar; wanties, dissar & kort recension om några produkter som finns kvar sen förra katalogen som jag har. Så, vi startar med mina wanties:


Wanties


Pannband – JH Collection Vinci

Stilrent men blingit pannband som skulle passa perfekt på Diaras träns. Gillar att stenarna inte är lika stora, det gör pannbandet mer levande.

359 kr
 


Jacka – CRW Club

Behöver en ny vår/höstjacka till skolan då jag vantrivs i den jag hade i höstas, den var alldeles för kort. Denna modellen ser längre ut men har inte provat eller ens sett den i verkligheten så man kan säga att det är en eventuell wantie.

799 kr

   

Läderridstövel – CRW Trento

Vet att jag nämt denna stövel innan. Tycker att den är stilren & snygg samt otroligt mjuk och bekväm. En kvalitetsstövel till bra pris, helt enkelt. Så kommer stå på önskelistan när jag fyller år – precis som den gjorde nu inför jul.

2099 kr
 


Pannband – Gold Medal

Ett ännu blingigare alternativ till JH:s och ska jag vara ärlig så tycker jag att detta är ännu snyggare. Dock ännu dyrare också...

449 kr

 

Schabrak – Gold Medal Angelzark II

Här kan vi snacka elegant schabrak! Stilrent marinblått och så lite, lite bling i kanten i form av vita strasstenar. Grymt snyggt! Behöver ju ett till dressyrschabrak att växla med här hemma, men funkar även som hopp.

399 kr

   

Schabrak – JH Collection Fiorentiono

Om det andra var det lite mer deskreta schabraket så är detta det mer maffiga. Fortfarande stilrent men med mycet mer bling. Är egentligen exakt ett sådant jag har förutom att de i denna upplagan har stassat kronan – ännu snyggare! Marinblått & bling is my life!

429 kr

   

Fleecetäcke – JH Collection Fiorentiono

Likadan krona som på schabraket men även märket skrivet vid halsen vilket jag tycker ser jätteproffsigt ut. Minsta storleken som finns är Diaras så vi klarar oss precis, har jag räknat ut. Vem betalar? ;)

699 kr

   


Schabrak – Showmaster Mulle II

Detta är bara för gulligt. Och eftersom årets upplaga finns i marinblått kan både Emilio och Diara ha ett! Emilio har ju visserligen redan ett ljusblått så får väl bli Diara då, hehe.

279 kr

 


Regntäcke – Fairfield Mulle

Ett sånt här bara måste ju Diara ha och stajla runt med i hagen. Hur sött som helst!

599 kr

   


Sadelvagn

Denna har jag också nämnt tidigare vet jag. Supersmidig att ha när man inte har sadelskåp på transporten.

499 kr

 


Tvättpåse – Showmaster Wash Bag

En nyhet för året. En tvättbag specialanpassad för att skydda exempelvis schabrak och benskydd/lindor under tvätt. Supersmart! En sån ska definitivt inskaffas för den är ju löjligt billig.

29 kr

 

Dissar

(Detta är alltså mina åsikter. Du behöver inte hålla med. Vill du delge din åsikt är det fritt fram i kommentarsfältet.)


Ridbyxor – JH Collection Bobbio

JH brukar alltid ha så snygga ridbyxor – men i år! Usch och fy som de ser ut! Gillar verkligen inte den beiga/gråa (beige på de marinblå & röda, grå på de svarta) dekorationen vid midjan och på skoningen. Förstör hela ridbyxan! Inte särskilt billig heller...

899 kr

 


Ridleggings – CRW Yapham

De är säkert bekväma men de ser fruktansvärda ut! Så tummen upp för funtionsmaterial (behöver man väl inte på byxor eller!?) och passform, tummen ner för utseendet och silikonskoningen. Absolut inget som jag skulle köpa.

599 kr

   


Ridstövel – CRW Veiga

En klassisk dressyrstövel med allt som jag inte gillar: Stelt skaft (vilket det visserligen ska vara i dressyrstövlar men, men...), fruktansvärd färg, snörning hela vägen upp samt ett spänne längt upp. Usch!

2749 kr

   


Aachenträns – Gold Medal Aurora

Som ni kanske vet tycker jag att det är jättefult med bred nosgrimma på träns. Hööks har tagit in jättemånga sådana modeller för det är ju populärt nu, så detta träns blir en symbol för alla dem.

899 kr

 


Regntäcke – Thermo Master Smile

Hela denna Smile collektionen tycker jag är väldigt ful och barnslig. Den liknar Monster collektionen som var för ett tag sen dvs. passar inte i hästsammanhang. När jag dessutom fick syn på regntäcket, som helt klart är värst av dom alla, höll jag på att få hjärnblödning. Som det ser ut!

729 kr

 


Schabrak – Fairfield Hampton

Både täcket och grimman i samma collektion tycker jag är rätt snygga och collektionen går i fräsha färger (turkost, marinblått & vitt) så på den biten finns inget att klaga på. Men på schabraket blir det lite för mycket luftmadrass känsla enligt mig p.g.a ojämheterna mellan ränderna. Tack men nej tack.

249 kr

   


Recensioner på produkter jag har:

(Allt som har med passform att göra är alltså efter hur det passade på Diara.)


Strykkappor – JH Collection Piemonte

+ Eleganta, matchar till de flesta outfits, helt okej pris

- Ganska trånga (Diara har vuxit ur sina), svåra att tvätta rena på insidan

Rekommenderar:Ja

599 kr

   


Aachenträns – Claridge House Carlingford

+ Snyggt pannband (det var därför jag lurades att köpa det), billigt, tyglar ingår

- Enligt mig för tjock nosgrimma, hårt och styvt läder, trång nosgrimma

Rekommenderar: Nej

429 kr

 


Martingal – Claridge House

+ Nätt och smidig, snabbknäppe, billig

- Väldigt lång rem som går in mellan frambenen – förbered dig på att få göra nya hål

Rekommenderar: Ja

189 kr

 


Förbygel med martingal – Claridge House

+ Till största delen i läder, smidig, diskret

- Väldigt lång rem som går in mellan frambenen – förbered dig på att få göra nya hål, inga snabbknäppen

Rekommenderar: Ja

259 kr

 


Grimma – Mulle

+ Supersöt, bra passform

- Bör ej användas vid regn då luddet kan ge exem om det ligger och blöter på hästen.

Rekommenderar: Ja

79 kr

   


Dressyrgjord – Claridge House

+ Lädergjord, snabbknäppe för martingal el. liknande, anatomisk, resår på båda sidor

- Hårt i kanterna = ger lätt skav (det fick Diara), mycket motstånd i resåren

Rekommenderar: Ja – om din häst inte är klippt/har tunn päls/ har lätt för att få sadelgjordsskav

499 kr

 


Gelpadd

+ Håller sadeln på plats (du rubbar den inte en mm),lätt att skölja av

- Kommer inte på något direkt minus. Möjligtvis att du måste lyfta av sadel och inte dra för då händer inget, padden sitter som klistrad på hästens rygg.

Rekommenderar: Ja, om sadeln glider mycket. (Vi använde den i somras när Diara dressyrsadel bara gled fram hela tiden p.g.a hennes enorma sommarmage och den gjorde underverk! Antagligen blir det att plocka fram den igen i sommar, hehe.)

299 kr

 
 

Grimma – Disco

+ Coolt med glitter, snygg, bra passform

- Bör ej användas vid regn då luddet kan ge exem om det ligger och blöter på hästen, glittret lossnar lätt, särskilt om grimman används i hagen, och fläckarna under blir röda.

Rekommenderar: Ja

89 kr

 


Ni hittar alla produkter på Hööks hemsida: www.hooks.se

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards