Stangen

Alla inlägg den 20 februari 2016

Av Emma - 20 februari 2016 19:24

I dag blev det frihetsdressyr för hela slanten med alla fyra hästarna. Jag gick runt lite på ridbanan och övningarna var att de skulle skritta när jag gick, trava när jag sprang, stanna när jag stannade och svänga när jag svängde. Detta gjorde jag först med grimskaft och sedan när de var helt lösa. Såhär gick det, häst för häst:


Diara

Dessa övningar var ju vad jag och Diara höll på med innan hon blev skadad men ska jag vara ärlig trodde jag inte att hon kom ihåg särskilt mycket och därför blev jag väldigt överraskad när hon gjorde alla moment klockrent! Alltså, hon gjorde det bättre än innan vilan! Hon höll sig vid mig hela tiden och gjorde precis som jag. STOR GULDSTJÄRNA!   


Emilio

Emilio var egentligen också duktig för vi har ju jobbat mycket med sånt här. Dock så är han så fruktansvärt seg så han skrittar alldeles för långsamt och travar helst inte alls plus att han hela tiden vill gå bakom mig istället för jämte. Halterna skötter han dock utmärkt, de är helt enligt hans melodi, hehe. Men jag gav upp efter ett tag och körde lite av de trix jag lärt honom (egentligen oxå frihetsdressyr) så som vacker hov, pussas, rygga, stanna & inkallning. Det skötte han superfint! ♥


Kiwi

Sålänge jag hade Kiwi i grimskaft gick allt bra. I traven var hon t.o.m bättre än Diara då hon inte ville springa över mig hela tiden utan höll sin position. Även lös skötte hon tempoväxlingarna bra men när hon skulle svänga efter mig gick hon hellre iväg till mamma som stod vid staketet och kollade på, haha. Men är ändå nöjd, det var första gången jag testade detta med henne så hade inga stora förhoppingar utan hon var bättre än jag trodde.


Zorro

Här förväntade jag mig krig, haha. Jag skulle försöka få honom att trava, han skulle vägra, jag skulle bli arg, han skulle bli sur, jag skulle bli argare, han skulle försöka bita eller sparka osv. Så kan det nämligen bli ibland när jag ska longera honom och är fräck nog att kräva galopp, haha. Men inget av detta inträffade utan det blev precis om med Kiwi. Allt gick bra förutom när han skulle svänga efter mig och var lös, då gick han hellre iväg åt något annat håll. Man måste ju utnyttja att man är lös ni vet, hehe. Annars var största skillnaden mota Kiwi att han var segare, vilket inte är ovanligt. ☺


Här får ni ett klipp från när jag och Diara körde detta efter jag kopplat loss grimskaftet:

I morgon ska alla hästar ridas en lugn tur i skogen, Amanda tar Emilio. Sen vid 11 ska jag till ridhuset och rida Casper. Jag mår så dåligt över att det är sista dagen på sportlovet i morgon så det är det tur att det kompenseras av att det händer lite roliga saker.  ;)

Presentation


Här kan ni följa mig och mina hästar Emilio och Diara på vår resa mot toppen!

En längre presentation om oss hittar du om du klickar på "Visa Presentation" här nedan.

Kontakt: emmaochemilio@gmail.com

Fråga mig

20 besvarade frågor

ZorroJumps

ZorroJumps är hinderföretaget som vår familj ligger bakom. Vår företagsidé är att hinder inte ska behöva vara så dyra och därför består vårt sortiment av kvalitetshinder i metall till ett lågt pris.

Se alla våra produkter på vår hemsida: www.zorrojumps.n.nu

 

Omröstning

Vem av mina hästar gillar ni bäst?
 Emilio
 Kiwi
 Zorro
 Diara

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
<<< Februari 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar


Ovido - Quiz & Flashcards